Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοκίνητο που παρκάρει εντελώς μόνο του από τη Volvo

Η Volvo Cars έχει εξελίξει ένα ευφυές σύστημα για αυτόνομο παρκάρισμα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο, στο οποίο το σύστημα έχει εγκατασταθεί για δοκιμαστικούς σκοπούς, εντοπίζει το διαθέσιμο χώρο, κάνει τις ...
απαραίτητες μανούβρες και τελικά παρκάρει μόνο του, χωρίς την οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητη ακόμα και αυτή η παρουσία του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο! Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρκαρίσματος το αυτοκίνητο λαμβάνει υπ’ όψιν τόσο την παρουσία άλλων οχημάτων όσο και πεζών που πιθανά κινούνται στον ευρύτερο χώρο!

Το Σύστημα Αυτόνομου Παρκαρίσματος συνδυάζει τόσο τεχνολογίες της Volvo που ήδη συναντάμε σε μοντέλα παραγωγής, όπως ανίχνευση άλλων οχημάτων και σταθερών αντικειμένων, ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, αυτόματη πέδηση κλπ. όσο και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης τις οποίες η Volvo εξελίσσει ερευνητικά. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τεχνολογίες υποδομών, ήτοι επικοινωνίας του αυτοκινήτου με τον περιβάλλοντα χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η πληροφορία για τη διαθεσιμότητα ελεύθερων θέσεων σε ένα χώρο στάθμευσης, παρέχεται από τη λεγόμενη «τεχνολογία επικοινωνίας οχήματος και υποδομών» (Vehicle 2 Infrastructure Technology), η οποία μέσω πομπών εγκατεστημένων στον ευρύτερο χώρο κίνησης του αυτοκινήτου, ενημερώνει για τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας. Ο οδηγός χρησιμοποιεί μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος και δεν χρειάζεται καν να παραμείνει στο όχημα. Το αυτοκίνητο κατόπιν μόνο του εντοπίζει την ελεύθερη θέση και με ασφάλεια κινείται προς αυτή, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες μανούβρες και σταθμεύοντας τελικά με απόλυτη επιτυχία. Η διαδικασία αντιστρέφεται όταν ο οδηγός επιστρέψει για να παραλάβει το αυτοκίνητό του από τον χώρο στάθμευσης.

Η Volvo Cars επιδιώκει να έχει ηγετική θέση σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, με το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος να είναι μία μόνο από αυτές. Τα αυτοκίνητα δοκιμών δεν αποτελούν παρά το αρχικό στάδιο, με απώτερο στόχο την άμεση υλοποίηση όλων αυτών των συστημάτων σε μοντέλα παραγωγής. Η πρώτη υλοποίηση προηγμένων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης αναμένεται στο νέο XC90, η παρουσίαση του οποίου έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Volvo Cars, πάντα πρωτοπόρος σε τεχνολογίες και εφαρμογές του μέλλοντος, ήταν η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SARTRE (SAfe Road TRains for the Environment – Ασφαλείς Οδικοί Συρμοί για το Περιβάλλον), που εστίασε σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Το SARTRE, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φθινόπωρο του 2012, ήταν ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ομαδοποίηση της κυκλοφορίας με στόχο να βελτιώσει μια σειρά από τομείς: Πρώτα απ’ όλα την οδική ασφάλεια, αφού περιορίζει σημαντικά τον ανθρώπινο παράγοντα στην οδήγηση, που έχει αναγνωριστεί ως αιτία, τουλάχιστον για το 80% των ατυχημάτων. Επίσης, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου του οχήματος αλλά και τις εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα, μέχρι και κατά 20%. Σε κάθε περιοχή εφαρμογής του προγράμματος SARTRE, υπολογίζεται πως θα εμφανίζεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 20%.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...