Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνολικά 19 βραβεία για το BMW Group στο Automotive Brand Contest 2013

Το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης τίμησε το BMW Group με 19 βραβεία στο Automotive Brand Contest. Το BMW Group αναδείχτηκε νικητής 16 φορές στο διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης. Στην κατηγορία Exterior Premium Brand ανάμεσα στους νικητές ήταν τα μοντέλα BMW Z4, BMW M6 Gran Coupé, MINI Paceman και η BMW Σειρά 3 Gran Turismo, που ήρθε πρώτη και στην...
κατηγορία Interior Premium Brand. Το δυναμικό γλυπτό “MINI KAPOOOW!”, που παρουσιάστηκε στο φετινό Salone del Mobile, διεκδίκησε την 1η θέση στην κατηγορία Events. Το “QUIET MOTION”, ένα ακόμα έκθεμα του Salone del Mobile και προϊόν συνεργασίας του BMW i με τους διάσημους σχεδιαστές Ronan & Erwan Bouroullec, έλαβε Ειδική Μνεία.

Σε κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν αρκετά project του BMW Group που αναδείχτηκαν νικητές στην κατηγορία Αρχιτεκτονική: η παρουσίαση στο BMW Welt των MINI και MINI John Cooper Works, η Rolls-Royce Motor Cars και η BMW Motorrad με το Biker’s Lodge, η ανακαίνιση και η επανασχεδίαση του BMW Brand Store στο Παρίσι και η φιλοσοφία & σχεδίαση του BMW Brand Experience Centre στη Σαγκάη. Στην κατηγορία Campaign, η κριτική επιτροπή βράβευσε την παγκόσμια ενιαία καμπάνια “Designed for Driving Pleasure”, το διαφημιστικό “Sovereignty” για τη BMW Σειρά 7 και την online διαφήμιση “MINI NEXT FAMILY” για το MINI Next, ένα προηγμένο πρόγραμμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Τα περιοδικά BMW και “BMW Business Class” για επαγγελματίες πελάτες αναδείχτηκαν νικητές στην κατηγορία εταιρικών εκδόσεων.

Στην κατηγορία Αρχιτεκτονική, η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την παρουσίαση μάρκας των BMW/ BMW M/ BMW Individual /BMW i στο BMW Welt, που κέρδισε τη διάκριση “best of best”, καθώς και από τα διαφημιστικά στην καμπάνια της BMW Σειράς 1 για το διακόπτη Driving Experience Control (Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας), που έλαβε ειδική μνεία.

Ο διαγωνισμός Automotive Brand Contest 2013 διοργανώθηκε από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης που κατατάσσεται ανάμεσα στα παγκοσμίως κορυφαία κέντρα τεχνογνωσίας για επικοινωνίες και ανταλλαγή γνώσεων στον τομέα της σχεδίασης.

Ο θεσμός Automotive Brand Contest ξεκίνησε το 2011. Σαν ο μοναδικός ουδέτερος, διεθνής διαγωνισμός σχεδίασης για μάρκες αυτοκινήτων, θεωρείται σημαντικό γεγονός της βιομηχανίας. Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της Automotive Designers’ Night.

Η αλληλεπίδραση κλασικών αναλογιών και τεχνολογιών αιχμής προσδιορίζει το χαρακτήρα της BMW Z4. Το λεπτό, επίμηκες καπό, το μακρύ μεταξόνιο και το επίπεδο πίσω τμήμα του ανοιχτού διθέσιου συνθέτουν μία καθαρή αισθητική. Το αναδιπλούμενο hard top εντάσσεται άριστα στη φόρμα του αυτοκινήτου διαγράφοντας μία απαλή, ρέουσα καμπύλη όταν είναι κλειστό. Οι μεγάλες επιφάνειες των παραθύρων προσφέρουν βελτιστοποιημένη σφαιρική ορατότητα και αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό. Πιέζοντας ένα μπουτόν, το hard top ανοίγει με ταχύτητες μέχρι 40 km/h και σας υπόσχεται μία αυθεντική αίσθηση roadster σε στυλ BMW.

Η BMW Σειρά 3 Gran Turismo εγγυάται άνεση σε μεγάλες αποστάσεις σε μία μοναδική ατμόσφαιρα lounge. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει τα σπορ δυναμικά γονίδια του Sedan με την πρακτικότητα και ευελιξία της BMW Σειράς 3 Touring. Η ιδιαιτερότητα του εξωτερικού προσδιορίζεται από πόρτες χωρίς παράθυρα, μία ήπια επικλινή γραμμή οροφής που θυμίζει coupe, και μία μεγάλη ηλεκτρική πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα.




Στη σχεδίαση της BMW M6 Gran Coupé εναρμονίζονται μοναδικά το αθλητικό πνεύμα με στοιχεία υψηλής αισθητικής. Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά Μ αντανακλούν άμεσα τα τεχνικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, με τη γεωμετρία πλαισίου, την ισορροπία βάρους και την αεροδυναμική να εκφράζουν οπτικά τις εξαιρετικές επιδόσεις της BMW M6 Gran Coupé. Η επίπεδη γραμμή οροφής ακολουθεί απαλή καμπύλη τροχιά προς τα πίσω χαρίζοντας στο ισχυρό premium 4θ coupé ένα αεροδυναμικό σχήμα. Υλικά κορυφαίας ποιότητας όπως το πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά άκαμπτο high-tech ανθρακόνημα που χρησιμοποιείται για την οροφή του coupé, ολοκληρώνουν την εικόνα.

Το MINI Paceman είναι το πρώτο Sports Activity Coupe στην κατηγορία premium μικρών και συμπαγών αυτοκινήτων. Ο συνδυασμός σπορ σχεδίασης, coupe φόρμας και ‘lounge’ εσωτερικού κάνουν το MINI Paceman πρωτοπόρο σε συνθήκες πόλης.

Με την ευκαιρία του Salone del Mobile 2013, η ομάδα σχεδίασης MINI υπό τις οδηγίες του Anders Warming, Επικεφαλής του MINI Design, μεταμόρφωσε το MINI Paceman σε δυναμικό γλυπτό. Στο MINI KAPOOOW ! το MINI Paceman ξεφεύγει από την παραδοσιακή διαδικασία σχεδίασης και αποστασιοποιείται από δεσμεύσεις χώρου για να μεταμορφωθεί σε επίπεδο υλικών και φορμών. Με τη σπορ ευελιξία του, το MINI Paceman μυείται σε ένα νέο κόσμο όπου χρώματα και υλικά μεταβάλλονται και η εμπειρία αποκτά ασύλληπτες διαστάσεις.

Το QUIET MOTION είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της BMW i με τους παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές Ronan & Erwan Bouroullec. Παρουσιάστηκε επίσης στο πλαίσιο του Salone del Mobile 2013. Οι αδερφοί Bouroullec εμπνεύστηκαν από την έμφαση του BMW i στη σχεδίαση ελαφρού βάρους, τη διαφάνεια, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών και τη νέα, αθόρυβη οδηγική εμπειρία των μοντέλων BMW i. Έτσι δημιουργήθηκε μία εγκατάσταση που κινείται αργά και αθόρυβα και θυμίζει καρουζέλ. Το QUIET MOTION συμβολίζει την κίνηση και την πρόθεση και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει την προχωρημένη σχεδίαση οχημάτων BMW i σε μία μινιμαλιστική, αισθητική φόρμα που χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά.

Πέρσι, είδαμε μοντέλα BMW και MINI σε κορυφαίες θέσεις σε αρκετές κατηγορίες: 48 από τα περίοπτα βραβεία δόθηκαν στα BMW Group projects, από τα οποία τα 14 στο BMW Group Design.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...