Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Marc Coma εκτός του Rally Dakar


Την Παρασκευή η KTM ανακοίνωσε επίσημα ότι ο τριπλός νικητής του Rally Dakar, ο Ισπανός Marc Coma δεν θα συμμετάσχει τελικά στον αγώνα του 2013. Αιτία είναι η πτώση του στο πρόσφατο...
Ράλλυ Μαρόκου, κατά την οποία τραυματίστηκε άσχημα στο αριστερό ώμο. Ο Coma στη συνέχεια απέφυγε τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα, προκειμένου να δώσει στον ώμο του την ευκαιρία να θεραπευτεί. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το νέο αναγορεύει σε φαβορί του αγώνα τον άλλο αναβάτη της ΚΤΜ, τον Γάλλο Σιρίλ Ντεσπρέ, ο οποίος έχει ήδη κερδίσει τέσσερις φορές.

«Δουλέψαμε πολύ εντατικά με τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές μέχρι σήμερα, όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», δήλωσε με φανερή απογοήτευση ο Coma. «Ένας από τους μυς του ώμου δεν δουλεύει ακόμα σωστά και δεν έχω απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην περιοχή του ώμου. Η απόσυρση είναι η μόνη λογική συνέπεια, γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι σχετικά με την κατάσταση.»

«Είμαστε βέβαια απογοητευμένοι που δεν μπορεί να αγωνιστεί, όμως η υγεία των εργοστασιακών αναβατών μας είναι το σημαντικότερο μέλημά μας. Αν δεν είναι 100 % έτοιμος, είναι καλύτερα να αποφύγει τον αγώνα του 2013», πρόσθεσε ο Team Manager της ΚΤΜ, Alex Doringer.

Πιθανολογώντας την απόσυρση του Coma, η ΚΤΜ είχε ήδη λάβει τα μέτρα της και έτσι στην θέση του Coma, το μονοκύλινδρο KTM 450 Rally θα οδηγήσει ο Αμερικανός Kurt Caselli.

Ο Caselli, είναι ο πρωταθλητής AMA National Hare and Hound στις ΗΠΑ και η ΚΤΜ τον χρησιμοποιεί διότι θέλει πολύ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα του Ατλαντικού. Δήλωσε ο Αμερικανός: «Ήταν ανέκαθεν στόχος της καριέρας μου να αγωνιστώ στο Dakar. Όμως χωρίς την υποστήριξη της ΚΤΜ θα ήταν απολύτως αδύνατον για μένα να τον πραγματοποιήσω. Η δυνατότητα να αγωνιστώ στον καλύτερο αγώνα off-road του κόσμου πάνω στην καλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου αποτελεί για μένα πραγματική ευλογία. Δεν είναι μόνον μια σημαντική στιγμή της σταδιοδρομίας μου αλλά και της ζωής μου.»

Ο Coma αναμένεται να παρευρεθεί στην εκκίνηση του Dakar 2013 στην Λίμα του Περού. Τώρα θα επικεντρώσει την προσπάθεά του στο να επανέλθει σε άριστη φυσική κατάσταση, ώστε να συνεχίσει κανονικά στο υπόλοιπο της σεζόν 2013, προετοιμαζόμενος βέβαια για το Dakar Rally του 2014.
Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...