Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο καρπός της ένωσης Bimota και ΒΜW

Η Bimota ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της BMW S1000RR στο επόμενο μοντέλο της και η BMW συμφώνησε με χαρά. Και έτσι γεννήθηκε η BB2.

Μετά τη αποκλειστική «δίαιτα κινητήρων Ducati» των τελευταίων ετών, η Bimota αποφάσισε να επιστρέψει στους τετρακύλινδρους εν σειρά, με τους οποίους έφτιαξε το όνομά της, εκεί πίσω στα τέλη της δεκαετίας του '70.



Κολλημένη ήταν και η αισθητική των μοτοσυκλετών της μικρής ιταλικής εταιρείας, με την πλούσια αλλά ταραχώδη Ιστορία (ούτε η ίδια ξέρει ακριβώς πόσες φορές έχει φτάσει στο χείλος της χρεωκοπίας). Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις Bimota DB7, DB8, DB9 και DB11 για να αντιληφθεί ότι οι σχεδιαστές της έχουν πέσει σε κάποιο είδος «λούμπας» επαναλήψεων.

Η αλλαγή κινητήρα όμως δείχνει να φέρνει και αλλαγή στο στυλ, αν κρίνουμε από τις πρώτες φωτογραφίες από την έκθεση του Μιλάνου. H Sak Art που ευθύνεται για την όψη της BB2, χρησιμοποίησε κάποιες ρετρό γραμμές, ως φόρο τιμής στην πρώτη συνεργασία της Bimota με την BMW, την BB1.

Η BMW περήφανη δηλώνει πως η Bimota επέλεξε τον κινητήρα της S1000RR λόγω του χαμηλού βάρους του (59,9 κιλά) και της κορυφαίας απόδοσης (193 ίπποι @ 13.000 στροφές). Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο εταιρείες.

Το 1995 οι Ιταλοί παρουσίασαν το BB1 Supermono, ένα μονοκύλινδρο σουπερσπόρ μοντέλο με τον κινητήρα τού τότε τρομερά δημοφιλούς BMW F 650. 376 BB1 κατασκευάστηκαν τη διετία 1995 /1996.

Η Supermono ζύγιζε μόλις 167 κιλά και ωθούμενη από τους 48 ίππους του μονοκύλινδρου, έφτανε σε τελική τα 196 χαω. Η ΒΒ2 θα πιάνει αυτά τα χιλιόμετρα με 2α στο κιβώτιο..
Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...