Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο καθεστώς εξαίρεσης καταβολής τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν

Νέο καθεστώς εξαίρεσης καταβολής τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν. Η σχετική εγκύκλιος απεστάλη ήδη στις ΔΟΥ για εκτέλεση. Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. ΔΕΦΚ Δ 5020038 ΕΞ 7.5.2012 εγκύκλιο:



"Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής ΕΔΥΟ, με την οποία κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της από 31/12/2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 268/Α/31.12.2011), με βάση τις οποίες οι διατάξεις της απόσυρσης εφαρμόζονται για αυτοκίνητα οχήματα που θα τελωνισθούν και θα καταβάλουν τις οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις μέχρι και 31.12.2012, κοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας α) το άρθρο δεύτερο του Ν.4047/2012 (ΦΕΚ 31/Α/23.02.2012), με τις διατάξεις του οποίου κυρώθηκε η ως άνω πράξη νομοθετικού περιεχομένου και β) την αριθμ. πρωτ. ΠΟΛ.1091/30.3.2012 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών.

Ειδικότερα, με την παράγραφο γ) της εν λόγω εγκυκλίου παρέχονται οδηγίες προς τις αρμόδιες ΔΟΥ σύμφωνα με τις οποίες, στις βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας που καθορίσθηκαν με την αριθμ. πρωτ. ΔΕΦΚ 5006718 ΕΞ2011 (ΦΕΚ 246/Α) ΚΥΑ, όπου αναγράφεται το έτος 2011 αυτό να αντικαθίσταται με το έτος 2012.

Επίσης, στις περιπτώσεις που δεν συντρέχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για κάποιο έτος, τα σχετικά στοιχεία δεν θα αναγράφονται επί της βεβαίωσης αλλά παρέχεται η δυνατότητα αναφοράς στις διατάξεις και τους λόγους της μη υποχρέωσης καταβολής των τελών κυκλοφορίας για συγκεκριμένο έτος, επί σχετικού ξεχωριστού εγγράφου του προϊσταμένου της ΔΟΥ το οποίο επισυνάπτεται στη σχετική βεβαίωση."



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...