Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SAAB: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;


H σουηδική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Koenigsegg Group AB έβαλε μυαλό. Η εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη συμφωνία εξαγοράς της Saab από τη General Motors. Περιμένοντας κάποια απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της GM, η αυτοκινητοβιομηχανία λογικά θα κλείσει το εμπορικό σήμα. To management δεν θέλει να το κρατήσει, λένε δύο στελέχη της GM που γνωρίζουν τον προγραμματισμό της εταιρείας. Έτσι, εκτός εάν το ΔΣ πάει κόντρα στις επιθυμίες τους, η Saab θα ακολουθήσει τις Pontiac και Saturn στην αφάνεια.
Για τον CEO της GM, Fritz Henderson, αυτή είναι η τρίτη απόπειρα για deal που έχει αποτύχει. Το δικό του διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κρατήσει την Opel αντί να την πουλήσει στην κοινοπραξία του κατασκευαστή τμημάτων αυτοκινήτων Magna International με την ρωσική OAO Sberbank. Η Renault-Nissan δεν θα παρείχε νέα αυτοκίνητα για να γεμίσουν τις αντιπροσωπείες της Saturn όταν η αλυσίδα αντιπροσωπειών Penske Automotive Group ανέλαβε. Έτσι, η συμφωνία πέθανε. Και τώρα η συμφωνία για τη Saab έχει αποτύχει.
Η GM δεν μπόρεσε ποτέ να τη χρηματοδοτήσει επαρκώς από τότε που αγόρασε το 50% πίσω στο 1990. To brand έχει μια μικρή θέση στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Αλλά αυτό έδωσε στην GM μόνο 7.441 πωλήσεις στις ΗΠΑ φέτος. Αυτές είναι μειωμένες κατά 62%. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη είναι εξίσου μειωμένες.
Μιλάμε για ένα εμπορικό σήμα που αγωνίζεται να πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πραγματικές πωλήσεις αφορούν στην πραγματικότητα μόνο δύο μοντέλα, τα 9-3 και 9-5 sedan. Ακόμη και η κοινή χρήση εξαρτημάτων και πλατφορμών με την Opel, είναι δύσκολο να έχει κέρδος. "Δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι βιώσιμο,” λέει ο αναλυτής της IHS Global Insight John Wolkonowicz. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τη GM.
foreignpress-gr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...