Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιβαλλοντική αξιολόγηση στα ελαστικά από το 2012...


Σε κατηγοριοποίηση των ελαστικών των αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην Ευρώπη από το Νοέμβριο του 2012, ανάλογα με την οικονομία καυσίμου, την πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και τον θόρυβο που εκπέμπουν στο περιβάλλον. Τα σχετικά στοιχεία θα αναγράφονται πάνω στα ελαστικά, όπως προβλέπει το σχέδιο οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως στην ευρωπαϊκή προδιαγραφή σχετικά με την ενεργειακή κλάση των ηλεκτρικών συσκευών, έτσι και στα ελαστικά θα υπάρχουν κατηγορίες που θα τα κατατάσσουν από την ανώτερη «πράσινη Α κατηγορία» έως την κατώτερη «κόκκινη G κατηγορία». Στα ελαστικά, εκτός από την ένδειξη σχετικά με την οικονομία στα καύσιμα, θα αναγράφονται πληροφορίες για τις επιδόσεις τους υπό βροχήν και τον θόρυβο κύλισης σε ντεσιμπέλ.

Από την 1η Νοεμβρίου 2012, οι προμηθευτές ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά και βαρέα οχήματα (ελαστικά C1,C2 και C3) θα πρέπει να παρέχουν τις εν λόγω πληροφορίες προς τους καταναλωτές σε κάθε διαφημιστικό υλικό, ακόμη και στο Διαδίκτυο. Θα εξαιρούνται τα αναγομωμένα ελαστικά, τα επαγγελματικά εκτός δρόμου ελαστικά και τα ελαστικά αγώνων.

Όλα τα C1 και C2 ελαστικά που θα παράγονται μετά το 2012 όταν θα διανέμονται από το εργοστάσιο στα καταστήματα ή στα συνεργεία θα πρέπει είτε να φέρουν ένα αυτοκόλλητο είτε να έχουν τη σχετική επιγραφή. Σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές συσκευές, τα λάστιχα των αυτοκινήτων δεν είναι πάντοτε σε προθήκες καταστημάτων. Ως εκ τούτου οι ευρωβουλευτές επέμειναν να είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα λιανικής πώλησης να επιδεικνύουν την επιγραφή στον αγοραστή πριν από την πώληση καθώς και να την περιλαμβάνουν στο τιμολόγιο.

Για να προωθηθούν τα ιδιαίτερα αθόρυβα ελαστικά το Κοινοβούλιο διαπραγματεύτηκε τον επανασχεδιασμό του πικτογράμματος θορύβου. Το ύψος του θορύβου κύλισης στο περιβάλλον θα υποδεικνύεται με μία ανερχόμενη κλίμακα μαύρων «κυμάτων». Τα αθόρυβα ελαστικά (που θα παράγουν θόρυβο χαμηλότερο από 68 ντεσιμπέλ) θα επισημαίνονται από ένα μαύρο και δύο λευκά «κύματα» δίπλα από την ένδειξη των ντεσιμπέλ.

Κίνητρα για την προώθηση ελαστικών με ακόμη πιο καλές επιδόσεις στους καταναλωτές θα μπορούν να αποφασιστούν ενδεχομένως και σε εθνικό επίπεδο. Τα κράτη μέλη θα μπορούν να τα παρέχουν όμως μόνο για ελαστικά της κατηγορίας C όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και την πρόσφυση στο βρεγμένο.
e-go.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...