Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοινή ευρωπαϊκή θέση για το ζήτημα της Opel


Πολλές εθνικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμφώνησαν, στις Βρυξέλλες, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να παρουσιάσουν μία "συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση" έναντι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors όσον αφορά το θέμα της Όπελ την οποία στις αρχές του μήνα η GM απρόσμενα αρνήθηκε να πουλήσει στον καναδοαυστριακό όμιλο Magna.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία απολύτως ξεχωριστή διαβούλευση με την GM καθώς και ότι η τελική ενιαία θέση θα ήταν καλό να είναι έτοιμη έως την 4η Δεκεμβρίου.

Άλλωστε, το θέμα αυτό "καίει" την πόλη της Φλάνδρα, όπου βρίσκεται η βελγική μονάδα παραγωγής της Όπελ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να μην γίνει καμία ξεχωριστή διαπραγμάτευση με την Όπελ, πριν η ευρωπαϊκή της διεύθυνση παρουσιάσει τη δική της πρόταση.

Η Γερμανία βρίσκεται ήδη "στο στόχαστρο" του Βελγίου και της Βρετανίας, (όπου τα οχήματα της "Όπελ" ονομάζονται "Βώξολ"), επειδή κατά το παρελθόν έχει προχωρήσει σε πολλές ξεχωριστές ρυθμίσεις με την Όπελ.

Η Γερμανία αντιτείνει ότι τουλάχιστον 25 χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στις τέσσερις μονάδες της θυγατρικής της GM επί γερμανικού εδάφους.

Τέλος, ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Βιομηχανία κ. Γκίντερ Φερχόϊγκεν χαρακτήρισε "ανησυχητικές" τις κατ' ιδίαν "προσφορές" προς την Όπελ, οι οποίες έχουν ως στόχο να διατηρηθούν σε λειτουργία παραγωγικές μονάδες της, επικρίνοντας "αυτόν τον πλειστηριασμό θέσεων εργασίας".

Πράγματι, ο ευρωπαίος διευθυντής της Όπελ Νικ Ρέϊλι, χωρίς να αποκαλύψει πότε και πού, έκανε λόγο για κατάργηση περίπου 10 χιλιάδων θέσεων εργασίας "στην Ευρώπη".
news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...