Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ή ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


Στο υπ’αριθμόν 2354Β ΦΕΚ της 19.11.2009 δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που αφορά τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από κάθε πελάτη, ο οποίος προέβη στην απόσυρση και αντικατάσταση του παλαιού του αυτοκινήτου με νέο, για την είσπραξη των σχετικών κινήτρων.

Σε γενικές γραμμές για να καταβληθεί το οικονομικό κίνητρο απόσυρσης θα πρέπει :

1 Ο Δικαιούχος ή οι Δικαιούχοι να υποβάλλουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση προς τα γραφεία μεταφορών τα οποία έχουν εκδώσει και την οριστική πράξη διαγραφής του οχήματος.

2. Στην αίτηση θα πρέπει αναγράφεται απαραιτήτως ο Τραπεζικός Λογαριασμός του Δικαιούχου και το Πιστωτικό Ίδρυμα.

3 . Συγχρόνως θα πρέπει να καταθέσει και την βεβαίωση παραλαβής που έχει εκδώσει η ΕΔΟΕ, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι 2.11.2009 ή προγενέστερα, καθώς και την πρωτότυπη πράξη οριστικής Διαγραφής του αποσυρόμενου οχήματος.

Το γραφείο Συγκοινωνιών εκδίδει Ονομαστική Κατάσταση Πληρωμής,(μία για κάθε δικαιούχο) στην οποία θα εμφανίζεται η Διεύθυνση του Δικαιούχου, το Επάγγελμα και το ΑΦΜ καθώς επίσης και ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού, και θα αποστείλει υπηρεσιακώς στην Υπηρεσία

1 Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών του εκάστοτε νομού όπου βρίσκεται η έδρα ή η κατοικία του Δικαιούχου.

2 Κατόπιν έγκρισης της Υ.Δ.Ε. δίνεται εντολή στην οικία ΔΟΥ για πίστωση του Λογαριασμού του Δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό.



Για την καταβολή των Οικονομικών Κινήτρων Αγοράς νέου Αυτοκινήτου με απόσυρση παλαιού απαιτούνται :

1.Αίτηση στην Οικεία Υπηρεσία Μεταφορών όπου έχει εκδοθεί η Άδεια του Νέου Αυτοκινήτου στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός Λογαριασμού, το Πιστωτικό Ίδρυμα και ότι ο Πελάτης έχει αιτηθεί ή έχει λάβει το Οικονομικό Κίνητρο της απόσυρσης για το παλαιό όχημα και ότι δεν έχει λάβει δύο (2) ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

2. Προσκόμιση Επικυρωμένου αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας του νέου οχήματος στο οποίο να φαίνεται η ένδειξη «από απόσυρση του υπ΄αριθμόν ............»

3. Φωτοτυπία Τιμολογίου Αγοράς του Νέου αυτοκινήτου .

4.Το γραφείο συγκοινωνιών εκδίδει βεβαίωση ότι το νέο όχημα ανήκει στην κατηγορία Euro4 και μεταγενέστερα καθώς επίσης και ονομαστική κατάσταση πληρωμής στην οποία θα εμφανίζεται το αναλογούν ποσό, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού του Δικαιούχου και αποστέλλει εκ νέου στην ΥΔΕ της Νομαρχίας που είναι η κατοικία ή η έδρα του Δικαιούχου η οποία κατόπιν ελέγχου δίνει εντολή στην ΔΟΥ για την πίστωση του συγκεκριμένου ποσού στον αντίστοιχο Τραπεζικό Λογαριασμό.
autolist.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...