Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μεγάλο κόλπο με τις Porsche και τις Bentley

Με colpo grosso ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα πώλησης πανάκριβων αυτοκινήτων στην Αττική «πρόσφερε» στο jet set κλεμμένα πολυτελή οχήματα. Οπως αποδείχθηκε από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, ο οποίος...
είχε πάρε-δώσε με την κοσμική Αθήνα, καθώς πολλοί επώνυμοι είχαν αγοράσει από το κατάστημά του το πανάκριβο αυτοκίνητό τους, ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων και τα διοχέτευε, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας, στην ανυποψίαστη εκλεκτή πελατεία του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τρεις συνεργάτες του bon viveur ιδιοκτήτη του «Car Planet» έκαναν κατά παραγγελία του κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων σε Αττική και επαρχία και -έπειτα από ειδική επεξεργασία- τα διέθεταν προς πώληση σε επώνυμους και μη Αθηναίους με... βαρύ πορτοφόλι. Porsche, Bentley, Ferrari, Mercedes, BMW και Lamborghini, αυτοκίνητα δηλαδή που κοστίζουν από 50.000 ευρώ και πάνω –όλα κλεμμένα–, έπαιρναν καλογυαλισμένα τη θέση τους στην έκθεση αυτοκινήτων στην οδό Καποδιστρίου στη Ν. Ιωνία και περίμεναν τους αγοραστές. Oπως τονίζουν μάλιστα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ο μπον βιβέρ 48χρονος έκανε συνήθως τις παραγγελίες στα τσιράκια του ανάλογα με τις παραγγελίες που... δεχόταν από τους πελάτες του, ενώ τους έδινε εγγύηση ότι έχει «τις καλύτερες τιμές στην αγορά»!


Οπως προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο 48χρονος ιδιοκτήτης του «Car Planet», ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, είχε τρεις συνεργούς, αριστούχους στην «επιστήμη» των διαρρήξεων, οι οποίοι αναλάμβαναν τη βρόμικη δουλειά. Αφού έπαιρνε τις παραγγελίες από τους πελάτες του, τις προωθούσε στους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι εντόπιζαν κάπου στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που τους είχε «παραγγελθεί» και στη συνέχεια το έκλεβαν για να το μεταφέρουν σε φανοποιείο στη δυτική Αττική. Εκεί άλλα μέλη της σπείρας -φανοποιοί- αναλάμβαναν να του αλλάξουν χρώμα, αριθμούς πλαισίου και έγγραφα και στη συνέχεια το δήλωναν -μέσω του καταστήματος του 48χρονου- στο υπουργείο Μεταφορών. Με το κόλπο αυτό ο 48χρονος είχε στα χέρια του ένα -υποτίθεται- «νόμιμο όχημα».

O 48χρονος ήταν λάτρης της dolce vita και των νυχτερινών κέντρων και δάνειζε αφειδώς σε τραγουδίστριες αλλά και σε σταρ του... ρεαλιστικού κινηματογράφου πολυτελή αυτοκίνητα για να κάνουν το κομμάτι τους. Μάλιστα, είχε δανείσει μια πολυτελή Bentley σε γνωστή ελληνική εταιρεία παραγωγής πορνοταινιών για να χρησιμοποιηθεί από τη Μαριάννα Ντούβλη, που πρωταγωνίστησε σε ροζ ταινία υποδυόμενη μια σεξομανή πλούσια κυρία από τα βόρεια προάστια.

Παράλληλα, ο καταζητούμενος ιδιοκτήτης του «Car planet» είχε αδυναμία στις νεαρές τραγουδίστριες που κάνουν καριέρα στις πίστες της αθηναϊκής νύχτας. Βέβαια ο «πολιορκητικός του κριός» για να τις κατακτήσει ήταν τα πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε και απλόχερα τα δάνειζε στις αιθέριες υπάρξεις που είχε βάλει στο μάτι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ήδη έχουν συλλάβει τρεις συνεργάτες του καταζητούμενου, ενώ κατάσχεσαν πενήντα έξι πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία, δύο πιστόλια με γεμιστήρες, διακόσια είκοσι τρία φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ένα jet ski και τριάντα έγχρωμα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων. 


Εξαφάνιζε οχήματα για να παίρνει τις ασφάλειες

Ο 48χρονος δεν προμήθευε την εταιρεία του μόνο με κλεμμένα αυτοκίνητα, αλλά και με οχήματα που δήθεν είχαν κλαπεί. Σε συνεννόηση με ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν δηλώσει ψευδώς κλοπή του οχήματός τους, αναλάμβανε με την ίδια φάμπρικα να αλλάξει το όχημα και να το προωθήσει στην αγορά. Ο δε «προμηθευτής» έπαιρνε μέρος των χρημάτων από την πώληση, αλλά και εισέπραττε τα χρήματα από την ασφάλεια κλοπής που είχε κάνει.

Λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλοί είναι πλέον εκείνοι που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να απευθύνονται στον 48χρονο, ο οποίος τους είχε έτοιμη τη λύση. Οπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που γνώριζαν για τη «φάμπρικα» στο «Car planet» πήγαιναν για «διευκόλυνση», δίνοντας το πολυτελές τζιπ ή το διθέσιο σπορ αμάξι τους και εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Ετσι, λοιπόν, όλοι ήταν κερδισμένοι: Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. εισέπραττε την ασφάλεια, αλλά και τα ποσοστά από την πώληση του οχήματος και ο 48χρονος, χωρίς να έχει χαλάσει μισό ευρώ, έβαζε στην τσέπη του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από την πώληση του πολυτελούς αυτοκινήτου.
Πηγή: espressonews.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...