Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Toyota: «Πράσινη» κυριαρχία με νέα υβριδικά

Τη θέση της στο χώρο του υβριδικού αυτοκινήτου θα επιχειρήσει να παγιώσει η Toyota λανσάροντας έξι νέα οχήματα έως το 2012.

Έτσι, δύο νέα μοντέλα Lexus και τέσσερα με το σήμα της Toyota θα ανεβάσουν στα 20 τα «πράσινα» αυτοκίνητα του ιαπωνικού ομίλου.

Σύμφωνα με λακωνική ανακοίνωση στο Twitter, ένα από αυτά θα είναι ένα υβριδικό Prius με δυνατότητα φόρτισης.

Από το Ντιτρόιτ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και θεωρούμενος ως «πατέρας» του Prius Τακέσι Ουτσιγιαμάντα, δήλωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει και ένα αυτοκίνητο υδρογόνου που θα κυκλοφορήσει έως το 2015 σε περιορισμένη παραγωγή.

Το Νοέμβριο, η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες την...
δεύτερη γενιά του RAV4-EV. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού SUV, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την αμερικανική Tesla.

Η μάχη για την «πράσινη» πρωτοκαθεδρία

Με 14 υβριδικά αυτοκίνητα να φέρουν το σήμα της, η Toyota διατηρεί το προβάδισμα στην αγορά των «πράσινων» οχημάτων. Τον πήχυ επιχειρούν παράλληλα να ανεβάσουν αρκετοί ανταγωνιστές της. Ενδεικτικά, μέσα στο 2010, η Nissan θα κυκλοφορήσει το Leaf, που με μπαταρίες ιόντων λιθίου υπόσχεται αυτονομία 160 χιλιομέτρων σε προσιτή –κατά τον όμιλο- τιμή. Η Ford έχει προαναγγείλει την κυκλοφορία του ηλεκτροκίνητου Focus για το 2012.

Σήμερα εξάλλου, και η Hyundai ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο πλήρως ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό της. Την περασμένη εβδομάδα, ο νοτιοκορεατικός κολοσός έκανε τα αποκαλυπτήρια του BlueOn, με αυτονομία 140 χιλιομέτρων, το οποίο μάλιστα οδήγησε και ο πρόεδρος της χώρας Λι Μιουνγκ-Μπακ.

Σύμφωνα με το συμβουλευτικό όμιλο A.T. Kearney, χάρη και σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων αναμένεται από τα 31,9 εκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα, να αγγίξει τα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2015.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...