Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φράνκ Γουίτλ : Ο Ανθρωπος που ανακάλυψε τον κινητήρα Jet


Ο Φράνκ Γουίτλ

ηταν Βρετανός αεροναυπηγός επιστήμονας και πιλότος ο οποίος το 1930 ηταν ο πρώτος Ανθρωπος που ανακάλυψε τους Τζέτ Κινητήρες των αεροσκαφων που αποτέλεσαν φυσικά 'Επανάσταση' στην αεροναυπηγικη. Η Εκρηξη του Β'Παγκοσμιόυ πολέμου οφέλησε πολύ το εργο του Φράνκ Γουίτλ επειδη ...


....η βρετανική Κυβερνηση αναγκάστηκε να τον επιδοτήσει ενώ μέχρι τότε δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά.To 1936 o Γουίτλ ιδρυσε μια εταιρία την Power jets LTD η οποία οπως προαναφέραμε στην αρχή αντιμετώπισε μεγαλες οικονομικές δυσκολίες επειδή δεν εχε την στήριξη και την χρηματοδότηση της Βρετανικής Κυβέρνησης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ TURBOJET ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Τον Ιανουάριο του 1940 η εταιρεία κατασκευασε το πρώτο Βρετανικό αεροσκάφος με JET κινητήρα το Gloster E.28/39.Το Αεροσκάφος αυτό πέταξε για πρωτη φορα τις 12 Απριλίου του 1941 φτάνοντας την Ταχυτητα των 600 km/h στα 7.500 μέτρα ύψος.Το υπουργειο Πολέμου της Βρετανίας εντυπωσιασμένο απο τις επιδοσεις των JET κινητήρων μεχρι το 1942 ειχε κανει μια παραγγελία για 3000 απο τετοιους Κινητήρες. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλη επιτυχία του Φρανκ Γουιτλ με την ανακαλυψη των Τζετ Κινητήρων δεν εγινε χωρίς κόστος.Δουλευοντας αρκετες ωρες πάνω στο προγραμμα ο Γουίτλ υπεφερε απο ψυχολογικού τυπου ασθενειες οπως το εκζεμα ενώ ειχε χασει και πολλα Κιλά.Επισης δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρις την βοήθεια υπνωτικών Χαπιών.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Ο Φράνκ Γουίτλ πέθανε το 1996 στο Μεριλαντ των ΗΠΑ απο καρκίνο του πνευμονα.Οι σταχτες του μεταφερθηκαν στην Αγγλία οπου και τοποθετήθηκαν σε ενα μνημείο προς τιμήν του.Τιμήθηκε με τον τίτλο του 'Σερ' απο την Βασσιλισα της Αγγλιάς.

stakarfia


Βάλε πολύ εύκολα και γρήγορα κερδοφόρες διαφημίσεις στο Blog ή site που έχεις....πατώντας εδώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...