Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιδρούν ιδιοκτήτες φορτηγών - βενζινοπώλες - Τα νεότερα από το...μέτωπο

Συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία των Εθνικών Οδών παραμένουν τα φορτηγά και ήδη προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου. 
Το πρωί, για περίπου δέκα λεπτά απέκλεισαν το ρεύμα της Εθνικής προς Αθήνα και στη συνέχεια έκλεισαν δυο λωρίδες στην Εθνική και προκαλώντας τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα. Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο όταν ιδιοκτήτες φορτηγών, επιχείρησαν να ξεκινήσουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας αλλά τους απέτρεψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης – πρατηριούχων για το πλαφόν που επιβλήθηκε στα καύσιμα για ένα επταήμερο.

Στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητείται σήμερα το...
νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούν οι βενζινοπώλες ενώ κρίσιμη συνάντηση στο υπ. Περ Ανάπτυξης πραγματοποιείται με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.


Αντιδρούν στο πλαφόν οι βενζινοπώλες


Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση στο υπουργείο περιφερειακής Ανάπτυξης, της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνό

«Δεν υπάρχει η δύναμη, η θέληση και η τόλμη να επιβληθεί το πλαφόν και στα άλλα στάδια της διακίνησης και της εμπορίας υγρών καυσίμων, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που αγοράζουν πάνω από την τιμή του πλαφόν» δήλωσε νωρίτερα, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενιζοπωλών Ελλάδος, Αγγ. Τούντας.

Τη Δευτέρα, με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ενέργειας, αποφασίστηκε η ανώτατη τιμή πώλησης στην αμόλυβδη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται στα 1,473 ευρώ το λίτρο, στη σούπερ αμόλυβδη 1,701 ευρώ το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης 1,282 και στη βενζίνη σούπερ 1,561 ευρώ.

Το πλαφόν θα ισχύσει για μια εβδομάδα και μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όποιος το παραβιάζει θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο.

Οι βενζινοπώλες ζητούν να εφαρμοστεί το πλαφόν σε όλα τα στάδια της αγοράς.

Πάντως, τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων, έχουν συμμορφωθεί και σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Νομαρχίες και οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το 70% σε σύνολο 610 πρατηρίων, πουλάει σε τιμή χαμηλότερη του πλαφόν.

Αντίθετα, το 10% των πρατηρίων, διαπιστώθηκε ότι πουλούσαν πάνω από το πλαφόν, αλλά εναρμόνισαν αμέσως τις τιμές τους με τις υποδείξεις των ελεγκτών.
Αντιδράσεις από τα κόμματα

«Με πλαφόν ή χωρίς, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι η Ελλάδα από ένατη φθηνότερη χώρα στη βενζίνη πέρυσι, έγινε φέτος η πιο ακριβή στην ΕΕ» ανέφερε η ΝΔ.

«Τη φωτιά στην τιμή των καυσίμων έβαλε η κυβέρνηση με τις υπέρογκες αυξήσεις στους φόρους, καθώς και τα καρτέλ που προστατεύει», σχολίασε το ΚΚΕ.
[news.ert.gr]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...