Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Volkswagen Touareg

Νέο Volkswagen Touareg
Νέο Volkswagen Touareg
Η Kosmocar- Volkswagen ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης του νέου Touareg στην Ελληνική αγορά. To πολυτελές SUV με το υψηλό επίπεδο άνεσης, την άριστη ποιότητα και τις αξεπέραστες δυνατότητες εκτός δρόμου, επιστρέφει πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και με πιο επιβλητική εμφάνιση.

Εξωτερική εμφάνιση

Το νέο Touareg έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ενσαρκώνοντας το DNA της νέας αισθητικής της Volkswagen, που ξεκίνησε με το νέο Passat. Η καθαρότητα των γραμμών καθώς και ο πιο έντονος οριζόντιος διαχωρισμός των τμημάτων του αμαξώματος, δείχνουν το νέο Touareg πολύ πιο φαρδύ, ενώ οι πιο έντονες σχεδιαστικές γραμμές δημιουργούν μια αρκετά επιβλητική σιλουέτα.

Εσωτερικός διάκοσμος
Το εσωτερικό του νέου Touareg αναδίδει τη μοναδική σχέση των χαρακτηριστικών ενός στιβαρού SUV και ενός πολυτελούς μοντέλου. Όλα τα χειριστήρια διαθέτουν κορυφαίας ποιότητας περιστροφικούς αλουμινένιους διακόπτες, χαρίζοντας μια αισθητά αναβαθμισμένη ποιότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση. Επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα έχει επίσης δεχθεί και το τμήμα που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις και τα εμπρός καθίσματα με χειροκίνητη οσφυϊκή ρύθμιση ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, όπως επίσης και το πίσω κάθισμα με δυνατότητα μετακίνησης μέχρι και 160 χιλιοστά κατά μήκος. Η πλάτη μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί / ανακληθεί τμηματικά σε αναλογία 40:20:40, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και η κλίση της.

Πανίσχυρος και εξαιρετικά οικονομικός V6 TDI
Η απόδοση του δυνατού 3,0 V6 TDI έχει αυξηθεί στα 262PS, στις 4.000σαλ. Με τη μέγιστη ροπή να βρίσκεται στα 580Nm (από τις 1.750σαλ), το Touareg V6 TDI επιταχύνει μέχρι τα 100χλμ σε μόλις 7,3δλ. με τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα. Δεν είναι όμως μόνο ένα κορυφαίο αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού, αλλά και ένα πανίσχυρο όχημα ρυμούλκησης: Το Touareg έχει ικανότητα έλξης 3.500 κιλά. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση του V6 TDI μειώθηκε στα 6,9 λιτ./100 km (180 gr/km CO2).

Με τη βοήθεια του νέου καταλυτικού μετατροπέα SCR (χρήση AdBlue / περίπου 15.000χλμ ανά γέμισμα), ο κινητήρας V6 TDI υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

Αποδοτικότητα
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις τεχνολογικές βελτιώσεις με σκοπό την μέγιστη αποδοτικότητα. Η Volkswagen κατάφερε να μειώσει τις τιμές κατανάλωσης έως και 5% σε σχέση με τις πολύ καλές τιμές του προηγούμενου μοντέλου, με:
 Εκτεταμένες αεροδυναμικές βελτιώσεις στους αεραγωγούς, στα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών και με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στα φτερά
 Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης
 Περιορισμό των απωλειών λόγω τριβής, στο αυτόματο κιβώτιο των 8-σχέσεων
 Το νέο σύστημα Proactive Stop-Start (σβήνει τον κινητήρα μόλις η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 7χλμ) και τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας
 Τη λειτουργία «coasting». Μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, ο κινητήρας απεμπλέκεται από το κιβώτιο και το αυτοκίνητο «ρολάρει» ελεύθερα. Η λειτουργία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε υψηλές ταχύτητες (μέχρι τα 150 χλμ/ώρα), δηλαδή ακόμη και σε αυτοκινητόδρομο.

Κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα μετάδοσης 4MOTION Terrain Tech
Το νέο Touareg διατίθεται με 8-ταχύτο κιβώτιο Tiptronic. Η 7η και 8η σχέση είναι σχεδιασμένες με κύριο γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Για παράδειγμα, η 8η σχέση μειώνει τις στροφές του κινητήρα κατά 34% σε σχέση με την 6η σχέση.

Στην Ελλάδα, το Touareg V6 TDI των 262PS προσφέρεται στην έκδοση 'Terrain Tech', όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες.

Ένα από τα πιο καινοτόμα και ασφαλέστερα επιβατικά αυτοκίνητα
Το Touareg διέθετε πάντα πληθώρα καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Η προηγούμενη γενιά είχε πολλές «Παγκόσμιες πρωτιές», μεταξύ των οποίων:
 Το Easy Open για την πόρτα του χώρου αποσκευών
 Tο σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού «Dynamic Light Assist - DLA»
 Το «Adaptive Cruise Control – ACC» με την λειτουργία «Stop & Go» που ακολουθεί αυτόνομα την ροή της κυκλοφορίας σε συνθήκες συμφόρησης.

Το νέο Touareg αναδεικνύεται σαν ένα από τα ασφαλέστερα και πιο άνετα SUV της αγοράς, διαθέτοντας νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ή αναβαθμίσεις υφιστάμενων συστημάτων, όπως η πιο εξελιγμένη έκδοση του Adaptive Cruise Control, το ACC Plus. Το νέο σύστημα επικοινωνεί πλέον με άλλα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως το Front Assist, το City Emergency Braking, το Side Assist, το Park Pilot (όλα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό) προσφέροντας τη δυνατότητα αποφυγής οπίσθιας πρόσκρουσης από διερχόμενο αυτοκίνητο. Εάν για παράδειγμα, ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης από πίσω, τότε το σύστημα επεμβαίνει επιταχύνοντας το Touareg (εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμος χώρος μπροστά).

Η Kosmocar- Volkswagen προσφέρει το κορυφαίο της SUV σε μια, ειδική έκδοση, με το ιδιαίτερα σοφιστικέ σύστημα 4κίνησης. Διαθέτει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, με πληθώρα οδηγικών βοηθημάτων, καθώς και συστημάτων άνεσης. Αναλυτικές πληροφορίες εξοπλισμού θα βρείτε στον επισυναπτόμενο οδηγό μοντέλου.

Η ενδεικτική λιανική τιμή είναι:

























http://www.autocarnet.gr/2015/11/blog-post_90.html
Posted by Autocarnet on Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...