Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Cao Fei και ο John Baldessari θα είναι οι δημιουργοί των νέων BMW Art Cars. Η αγωνιστική παράδοση συνεχίζεται με τη BMW M6 GT3

Η Cao Fei και ο John Baldessari θα είναι οι δημιουργοί των νέων BMW Art Cars. Η αγωνιστική παράδοση συνεχίζεται με τη BMW M6 GT3
Η Cao Fei και ο John Baldessari θα είναι οι δημιουργοί των νέων BMW Art Cars. Η αγωνιστική παράδοση συνεχίζεται με τη BMW M6 GT3
Μόναχο/Νέα Υόρκη. Μετά τις δημιουργίες Jenny Holzer (1999), Olafur Elíasson (2007) και Jeff Koons (2010), έργα νέων καλλιτεχνών πρόκειται να προστεθούν στη συλλογή ...
BMW Art Car. Με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων, μία επιτροπή διακεκριμένων διευθυντών και εφόρων μουσείων επέλεξε δύο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης για τη σχεδίαση δύο ακόμα αυτοκινήτων. Η Κινέζα Cao Fei (*1978) και ο Αμερικανός John Baldessari (*1931) θα εκπροσωπήσουν τη νεότερη και τον μεγαλύτερο ηλικιακά καλλιτέχνη της συλλογής. Στις 19 Νοεμβρίου, παρουσία των καλλιτεχνών, ο Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, ανακοίνωσε τη συνεργασία στο Solomon R. Guggenheim Museum της Ν. Υόρκης σε 150 επίλεκτους προσκεκλημένους. Οι δύο καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν από μία BMW M6 GT3. Στη συνέχεια, τα έργα τους θα εκτεθούν σε μουσεία το 2017, ενώ θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους και στην αγωνιστική πίστα. «Με την ευκαιρία της 40ής επετείου της BMW Art Car Collection, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον. Η συλλογή ενσαρκώνει την πολιτισμική δέσμευση του BMW Group – τα οχήματά της συμβολίζουν το συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας και εμπνευσμένης τέχνης. Είμαστε πολύ περήφανοι που η συλλογή επεκτείνεται με δύο έργα τόσο διακεκριμένων καλλιτεχνών,» δήλωσε ο Ian Robertson κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Οι δηλώσεις των καλλιτεχνών
«Είμαι ενθουσιασμένη που μου προσφέρεται μία θέση στην εξαιρετική λίστα των καλλιτεχνών της BMW Art Car. Η επιτάχυνση, ένα θέμα που μου θυμίζει την αγάπη μου για την ταχύτητα όταν ήμουν δρομέας στην κούρσα των Young Pioneers, είναι βαθιά συνδεδεμένη με τις περίπλοκες, σύγχρονες σχέσεις μεταξύ ταχύτητας, ενέργειας και της χώρας».
Cao Fei

«Θεωρώ μεγάλη τιμή που πολλά από τα ομοιόβαθμα μέλη της επιτροπής με πρότειναν για τη δημιουργία ενός BMW Art Car. Η καλλιτεχνική δημιουργία εκτός μουσείου είναι σημαντική για εμένα, και θα πρέπει να γίνει στόχος για όλους τους καλλιτέχνες. Σίγουρα θα το τελειώσω γρηγορότερα από όλα τα έργα μου μέχρι τώρα».
John Baldessari

Με τη δέσμευσή τους, η Cao Fei και ο John Baldessari θα πλαισιώσουν διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Robert Rauschenberg και David Hockney.

Η επιτροπή
Τα μέλη της επιτροπής που ανέδειξε τους δύο καλλιτέχνες ήταν: Richard Armstrong, Διευθυντής, Solomon R. Guggenheim Museum (Νέα Υόρκη), Chris Dercon, Διευθυντής, Tate Modern (Λονδίνο), Juan Gaitán, Διευθυντής, Museo Tamayo Arte Contemporáneo (Πόλη του Μεξικού), Gabriele Horn, Διευθυντής, KW Institute of Contemporary Art (Βερολίνο), Udo Kittelmann, Διευθυντής, Nationalgalerie Staatliche Museen zu Berlin, Dr. Matthias Mühling, Διευθυντής, Städtische Galerie im Lenbachhaus (Μόναχο), Hans Ulrich Obrist, Συνδιευθυντής, Serpentine Gallery (Λονδίνο), Shwetal A. Patel, Kochi-Muziris Biennale (Ινδία), Beatrix Ruf, Διευθύντρια, Stedelijk Museum (Άμστερνταμ), Bisi Silva, Διευθύντρια, The Centre for Contemporary Art (Λάγος), Philip Tinari, Διευθυντής, Ullens Center for Contemporary Art (Πεκίνο) και Adam D. Weinberg, Director, Whitney Museum of American Art (Νέα Υόρκη).

Αναφορικά με τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν, η επιτροπή έκανε τα εξής σχόλια:
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο καλλιτέχνες μπορούν – ο καθένας μέσα από τη δική του προσέγγιση - να προσφέρει μία μοναδική και νέα διάσταση στην υπάρχουσα συλλογή BMW Art Cars. Η Cao Fei είναι μία πολλά υποσχόμενη και εξαιρετικά τολμηρή Κινέζα καλλιτέχνις της γενιάς της. Ως προς τη δημιουργία του 18ου BMW Art Car, ανυπομονούμε να δούμε πώς μπορεί να μετατρέψει το αυτοκίνητο σε ευρηματικό κομμάτι του δικού της παράλληλου σύμπαντος. Ο John Baldessari είναι εξαιρετικός πρωτοπόρος και δημιουργός μιας ολόκληρης καλλιτεχνικής σκηνής στο LA και όχι μόνο. Ως ‘κατά συρροή εφευρέτης’, συνεχίζει να μας εκπλήσσει και είμαστε ενθουσιασμένοι περιμένοντας το απροσδόκητο για το 19ο BMW Art Car».

Η BMW M6 GT3
Το 2016, η BMW M6 GT3 θα ηγηθεί μιας σειράς οχημάτων που προορίζονται για το αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών της BMW. Έχει V8 κινητήρα 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, ελαφρώς τροποποιημένο για χρήση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο κινητήρας έχει λίπανση ξηρού κάρτερ και αποδίδει έως 585 hp – με όλο το αυτοκίνητο να ζυγίζει κάτω από 1.300 kg. Στα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται ο άξονας μετάδοσης, το σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο έξι σχέσεων και το υψηλής απόδοσης αγωνιστικό ηλεκτρονικό σύστημα. Τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του πλαισίου έχουν βελτιστοποιηθεί στην αεροδυναμική σήραγγα BMW. Οι μηχανικοί εργάστηκαν διεξοδικά για να ρυθμίσουν την αεροδυναμική της BMW M6 Coupé, που αποτέλεσε τη βάση για το νέο αυτοκίνητο και ήταν ήδη άριστα προετοιμασμένο για εμφανίσεις στην αγωνιστική πίστα.
Ο Jens Marquardt, Διευθυντής BMW Motorsport, δήλωσε: «Είναι καταπληκτικό που η παράδοση της σειράς BMW Art Car συνεχίζεται με τη BMW M6 GT3. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τα BMW Art Cars είχαν ανέκαθεν στενή σχέση μεταξύ τους. Τα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα στα χέρια διακεκριμένων καλλιτεχνών μετατρέπονται σε συλλεκτικά έργα τέχνης. Είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο θα συμβεί με τα έργα των Cao Fei και John Baldessari. Όπως είναι φυσικό, θέλουμε να διεκδικήσουμε νίκες με τη BMW M6 GT3 Art Cars. Αυτός ο συνδυασμός τέχνης και επιδόσεων στην αγωνιστική πίστα είναι πραγματικά μοναδικός».

Η BMW Art Car Collection
Από το 1975 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν Art Cars βασισμένα στα σύγχρονα μοντέλα BMW .

Η συλλογή ξεκίνησε όταν ο Γάλλος οδηγός αγώνων και θιασώτης της τέχνης Hervé Poulain σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή της BMW Motorsport Jochen Neerpasch ζήτησε από τον καλλιτέχνη φίλο του Alexander Calder να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν μία BMW 3.0 CSL, η οποία το 1975 έτρεξε στις 24 Ώρες του Le Mans και αγαπήθηκε αμέσως από τους θεατές: έτσι γεννήθηκε η BMW Art Car Collection. Το 2010, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον Jeff Koons, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι. Τα BMW Art Cars δεν εκτίθενται μόνο στο μουσείο της BMW στο Μόναχο, αλλά ταξιδεύουν και διεθνώς σε εκθέσεις και μουσεία σε Ασία, Ευρώπη και Β. Αμερική. Το 2014 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά όλη η συλλογή.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο σύνδεσμο http://bit.ly/1JSDssV
Ανακαλύψτε τη BMW Art Car Collection στην ιστοσελίδα και στα social media, ακολουθώντας το:
#BMWArtCar
http://bmwartcars.tumblr.com/

Η Πολιτισμική Δέσμευση της BMW
Επί 40 και πλέον χρόνια, το BMW Group λανσάρει και συμμετέχει σε πάνω από 100 πολιτισμικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία επικεντρώνεται κυρίως στη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη καθώς και στην κλασική μουσική, τη τζαζ, την αρχιτεκτονική και τη σχεδίαση. Το 1972, ο Gerhard Richter δημιούργησε τρεις πίνακες μεγάλης κλίμακας ειδικά για το φουαγιέ των κεντρικών γραφείων του BMW στο Μόναχο. Από τότε, καλλιτέχνες όπως οι Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim και Anna Netrebko έχουν συνεργαστεί με την BMW. Επιπλέον, η εταιρία έχει αναθέσει σε διάσημους αρχιτέκτονες όπως οι Karl Schwanzer, Zaha Hadid, και ο Coop Himmelblau, το σχεδιασμό σημαντικών εταιρικών κτιρίων. Το 2011, το BMW Guggenheim Lab, μία παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Solomon R. Guggenheim, του Μουσείου Guggenheim και του BMW Group γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη. Το BMW Group υποστηρίζει την απόλυτη δημιουργική ελευθερία σε όλες τις πολιτισμικές του δραστηριότητες, θεωρώντας την απαραίτητη για πρωτοποριακά καλλιτεχνικά έργα και σημαντικές καινοτομίες σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.bmwgroup.com/culture και www.bmwgroup.com/culture/overview


Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...