Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νικητής η Renault στην ανάκαμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά το 2007

Νικητής η Renault στην ανάκαμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά το 2007
Για πρώτη μετά το 2007, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,7% το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που κυκλοφορήσαν σήμερα Παρασκευή 16 του Γενάρη. Η Renault παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών (+ 13,3%).

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας σήκωσε λίγο κεφάλι το 2014. Μετά από μια πτώση 1,7% και 8,2% το 2012, η αγορά αναστυλώθηκε το περασμένο έτος με αύξηση ...
5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Συνολικά 12,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισημαίνει ότι αυτό είναι το πρώτο έτος αύξησης των πωλήσεων μετά το 2007 και την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Από το μήνα Δεκέμβριο του 2014, η αύξηση ήταν 5,7% σε 951.000 αυτοκίνητα, σηματοδοτώντας τον έκτο συνεχή μήνα αύξησης των πωλήσεων.

Renault Dacia οδηγούν την κούρσα

Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς των κατασκευαστών, βλέπουμε ότι η Renault είναι μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών, και ο μεγάλος νικητής, με αύξηση 13,3%. Ο Γάλλος κατασκευαστής κυρίως υποστηρίχθηκε από την αύξηση κατά 23,9% της Dacia.

O όμιλος με επικεφαλής τον Carlos Ghosn κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς του, το οποίο ανήλθε στο 9,7% έναντι 9,1% το 2013. Συνολικά, ο Όμιλος Renault πούλησε 1.222.000 οχήματα.

Από την πλευρά του ο άλλος Γάλλος κατασκευαστής PSA, παρουσίασε μικρότερη αύξηση πωλήσεων κατά 3,7%, κυρίως λόγω των καλών στοιχείων της Peugeot (+ 5,8%). Έδωσε 1.078.000 αυτοκίνητα, αλλά είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται (10,8% έναντι 11% το 2013). Ο Όμιλος Volkswagen, ο οποίος πούλησε σχεδόν 3,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2014, ήταν ο κορυφαίος Ευρωπαίος κατασκευαστής σε πωλήσεις, +7,2% κατά τη διάρκεια του έτους. Η Ford +5,8%, το BMW Group +4,6%. Η General Motors (Opel / Vauxhall) -4,6%, λόγο της ανάκλησης της Chevrolet από την ευρωπαϊκή αγορά.

Σε επίπεδο χώρων, η Ισπανία κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση, 18,1%, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 9,3%), την Ιταλία (+ 4,2%) και την Γερμανία (+ 2,9%). Η γαλλική αγορά (+ 0,3%), ωστόσο, είναι ένα από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν βίωσε ειλικρινής ανάπτυξη το 2014.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...