Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Audi Q3 αισθητά ανανεωμένο και με τιμή από 27.340€

Το νέο Audi Q3
Από το λανσάρισμά του το φθινόπωρο του 2011 μέχρι σήμερα, το Q3 έχει αποδειχθεί ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο για τη μάρκα Audi. Τα νέα Audi Q3* και RS Q3* δεν διακρίνονται μόνο για ανανεωμένη σχεδίασή τους, αλλά διαθέτουν επίσης ένα σημαντικό αριθμό τεχνολογικών καινοτομιών.

Κινητήρας
Οι τρεις TFSI και οι δύο TDI καθαροί τετρακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν αυξημένη ισχύ συνδυασμένη με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά...
17%. Με κυβισμό 1,4 ή 2,0 λίτρων αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται μεταξύ 110 kW (150 hp) και 162 kW (220 hp). Είναι όλοι υπερτροφοδοτούμενοι (τούρμπο), με άμεσο ψεκασμό και πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων Euro 6. Αυτά τα επίπεδα μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έγινε δυνατό να επιτευχθούν εν μέρει χάρη στην τεχνολογία “cylinder on demand” - COD (δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση, «απομόνωσης» κυλίνδρων) της Audi. Λόγω της υψηλής αποδοτικότητάς τους, οι κινητήρες TFSI COD και 2.0 TDI διαθέτουν το σήμα “Audi ultra”.

Chassis / Σασί
Το σασί (Ανάρτηση, τροχοί κλπ.) του ανασχεδιασμένου Audi Q3 συνδυάζει την ευέλικτη συμπεριφορά με την υψηλοτάτου επιπέδου ασφάλεια ενώ η ολοκληρωμένη και ακριβής ρύθμιση της ανάρτησης έχει αυξήσει την άνεση ακόμα περισσότερο. Το Audi drive select® επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει βασικές τεχνολογικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργών αμορτισέρ, προκειμένου να φέρει τη λειτουργία τους «στα μέτρα του». Η διάμετρος των τροχών κυμαίνεται μεταξύ 17 και 20 ιντσών και η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για υψηλή άνεση κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Η υποβοήθηση κατάβασης προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.


Σχεδίαση
Ο premium χαρακτήρας του ανασχεδιασμένου Audi Q3 γίνεται προφανής με την πρώτη ματιά. Οι σχεδιαστές της Audi λείαναν τις λεπτομέρειες των coupe γραμμών και της χαρακτηριστικής ουράς που αγκαλιάζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι οριζόντιες γραμμές που κυριαρχούν στο εμπρός και στο πίσω μέρος τονίζουν το πλάτος, προσδίδοντας στο Q3 μια εκφραστική σχεδίαση.

Η ανάγλυφη ενιαία τραπεζοειδής μάσκα είναι το καθοριστικό στοιχείο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στην κορυφή των δύο νέων σχεδιαστικών γραμμών (Design & Sport) του Q3 συναντάμε το σπορ πακέτο “S line”, το πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού “S line”, το σχεδιαστικό πακέτο “Audi exclusive” και το πακέτο εξωτερικής σχεδίασης “Audi exclusive”.

Οι ανασχεδιασμένοι προβολείς διατίθενται με στάνταρ προβολείς τεχνολογίας Xenon plus και φώτα ημέρας LED. Τα προαιρετικά φώτα LED είναι ιδιαίτερα λαμπερά και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η Audi τα προσφέρει σε συνδυασμό με τα δυναμικά φλας που έχουν ενσωματωθεί στα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED. Αυτά τα διαισθητικά φλας ανάβουν διαδοχικά, μέσα σε δύο δέκατα του δευτερολέπτου, από μέσα προς τα έξω, προς την κατεύθυνση που ο οδηγός προτίθεται να στρίψει.

Το βασικό μοντέλο του νέου Audi Q3 έχει ένα απόβαρο (χωρίς οδηγό) 1.385 κιλά (3,053.4 λίβρες). Οι διαστάσεις του compact SUV παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες. Το μήκος του φτάνει τα 4,39 μέτρα (14,4 πόδια), το πλάτος τα 1,83 μέτρα (6,0 πόδια) και το ύψος τα 1,59 μέτρα (5,2 πόδια). Το μεταξόνιο παραμένει αμετάβλητο στα 2,60 μέτρα (8,5 πόδια).

Ευέλικτο
Το Q3 Audi προσφέρει άφθονο χώρο και στα πέντε καθίσματα. Η «καθαρή» εργονομία του και η ανώτερη ποιότητα κατασκευής υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του. Στη βασική του διαμόρφωση, ο χώρος αποσκευών του Audi Q3 έχει χωρητικότητα 460 λίτρα (16,2 cu ft), ενώ με την αναδίπλωση της διαιρούμενης πίσω πλάτης, αυτή μπορεί να αυξηθεί στα 1.365 λίτρα (48,2 cu ft). Πολλές έξυπνες επιλογές κάνουν το νέο SUV ακόμα πιο ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Αυτές περιλαμβάνουν το πακέτο χώρου αποσκευών, το “pass-through” και την ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα. Οι ράγες οροφής και το νέο, επεκτάσιμο κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι στάνταρ.


Εξοπλισμός και εμφάνιση

Το νέο Audi Q3 διαθέτει μια γενναιόδωρη λίστα στάνταρ εξοπλισμού. Αυτή μπορεί να συμπληρωθεί με στοιχεία που λαμβάνονται απευθείας από την πολυτελή κατηγορία, όπως το LED πακέτο εσωτερικού φωτισμού και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα. Όσον αφορά τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, το σύστημα υποβοήθησης πέδησης δευτερεύουσας σύγκρουσης (secondary collision brake assist) είναι στάνταρ.
Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τα συστήματα βοήθειας που περιγράφονται παρακάτω ως «εξτρά». Με το σύστημα “Audi side assist”, μια κίτρινη ενδεικτική λυχνία LED ανάβει στο περίβλημα του εξωτερικού καθρέπτη στην περίπτωση που ένα άλλο όχημα βρίσκεται στη λεγόμενη τυφλή γωνία ή πλησιάζει γρήγορα από το πίσω μέρος. Το “Audi active lane assist” (ενεργό σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας) λειτουργεί με κάμερες που ανιχνεύουν τις διαγραμμίσεις των λωρίδων κυκλοφορίας και παρεμβαίνει απαλά στο σύστημα διεύθυνσης για να βοηθήσει την επιστροφή του οδηγού στη λωρίδα του, εάν αυτός ή αυτή πλησιάζει υπερβολικά κοντά στη διαγράμμιση, χωρίς να έχει βγάλει φλας. Το βασισμένο σε κάμερα σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας απεικονίζει με γραφικά τις πινακίδες ορίου ταχύτητας - και τώρα τα απαγορευτικά σήματα - στην οθόνη του συστήματος πληροφόρησης οδηγού.

Το “MMI navigation plus” είναι η high-end λύση πληροφόρησης και ψυχαγωγίας από την Audi. Το ιδανικό συμπλήρωμα για το MMI Navigation plus είναι το “Audi connect”, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου του αυτοκινήτου, που συνδέει το Audi Q3 στο Internet. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ολοκληρωμένο σε WiFi hotspot για να σερφάρουν ή να στείλουν e-mail, ενώ ο οδηγός μπορεί να απολαύσει τις εξατομικευμένες υπηρεσίες από την Audi connect. Αυτά περιλαμβάνουν τη μετάδοση του μουσικού προγράμματος του web radio της Audi, σε απευθείας σύνδεση μετάδοση πληροφοριών για την κυκλοφορία, και την πλοήγηση με το Google Earth και το Google Street View.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Q3, το οποίο η Audi κατασκευάζει στο εργοστάσιο του Martorell έξω από τη Βαρκελώνη, θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2015. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου είναι 27.340 ευρώ, με απόσυρση.


Με μια ματιά
Το Audi Q3

Concept, σχεδίαση και αμάξωμα
- Συμπαγές (compact), πολυτελές (premium) SUV 4,39 μέτρων (14,4 πόδια) σε μήκος, σπορ γραμμές
- Νέα χρώματα και νέες επιλογές σε συνδυασμό με πρόσθετα εξαρτήματα
- Χάλυβες υψηλής αντοχής στον κλωβό επιβατών, αλουμίνιο εξωτερικά
- Στάνταρ προβολείς Xenon plus. Προβολείς LED και δυναμικά φλας στα πίσω φώτα LED, διατίθενται προαιρετικά

Κινητήρας και σύστημα μετάδοσης
- Τρεις TFSI και δύο TDI μονάδες με ισχύ από 110 kW (150 hp) έως 162 kW (220 hp), έως επτά τοις εκατό περισσότερη ισχύς και έως και 17 τοις εκατό χαμηλότερη κατανάλωση
- 1.4 TFSI ultra με τεχνολογία COD και 127 g CO2 ανά km (204.4 g/mi)
- S tronic με λειτουργία ελεύθερου τροχού (με Audi drive select) είναι διαθέσιμο για όλες τις εκδόσεις κινητήρων
- Quattro μόνιμη τετρακίνηση με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη

Chassis / Σασί
- Ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, ζάντες με διάμετρο έως 20 ίντσες
- Ανάρτηση ρυθμισμένη για άνεση. Προαιρετικά διατίθεται το δυναμικό σύστημα ελέγχου οδικής συμπεριφοράς Audi drive select® (στάνταρ με τις εκδόσεις “Design” και “Sport”) και ο έλεγχος αμορτισέρ.
- Βελτιωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC)

Εσωτερικό και έλεγχος
- «Καθαρή» εργονομία, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, πολλές ελκυστικές επιλογές
- «Εξαντλητική» βελτιστοποίηση, νέα χρώματα, υλικά, σχεδιαστικές γραμμές και πακέτα εξοπλισμού
- Ευρύχωρο πίσω κάθισμα• μεταβλητός χώρος αποσκευών από 460 έως 1.365 λίτρα (16,2 - 48,2 cu ft)
- Νέο κάλυμμα χώρου αποσκευών, προαιρετική ηλεκτρική πίσω πόρτα

Audi connect και συστήματα υποστήριξης οδηγού
- “MMI navigation plus” και “Audi connect” διατίθενται προαιρετικά
- Σύστημα “Surround Sound” της Bose με LED φωτισμό για τις εμπρός πόρτες
- Συστήματα υποβοήθησης υψηλής απόδοσης, όπως τα Audi side assist (υποβοήθηση τυφλής γωνίας) και Park Assist (υποβοήθηση στάθμευσης)










Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...