Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΥΠΡΟΣ: Αρχίζουν από σήμερα οι καταγγελίες για τις νέες πινακίδες

ΚΥΠΡΟΣ: 85 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ αντικατάστασης στην Κύπρο των παλιών πινακίδων εγγραφής με τις νέου τύπου για μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα, τρίτροχες, τετράτροχες (γουρούνες), φορτηγά και ταξί έληξε χθες και από σήμερα το πρωί η Αστυνομία θα μοιράζει εξώδικα στους παραβάτες οδηγούς. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 85 ευρώ. Μέχρι χθες στις δύο το μεσημέρι είχαν συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ, από τις αρχές Ιουνίου, μόλις 17.026 ενεργά οχήματα, από σύνολο 62.010 οχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Δημοσίων Μεταφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Συμμορφώθηκαν οι επαγγελματίες
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι επαγγελματίες οδηγοί ήταν αυτοί που...
συμμορφώθηκαν περισσότερο με τη νέα νομοθεσία. Συγκεκριμένα, άλλαξαν πινακίδες το 98% των φορτηγών, το 74% των ταξί, ενώ μόλις το 22% για τις μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα, τρίκυκλα, τετράκυκλα και οι τύπου Ζ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και οχήματα που είναι καταγραμμένα ως ενεργά, αλλά δεν χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Ευκολότερη αναγνώριση
Μιλώντας χθες στη «Σημερινή» ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι από σήμερα θα αρχίσουν οι καταγγελίες οδηγών, καθώς η προθεσμία αλλαγής των πινακίδων εγγραφής έχει λήξει. Προέτρεψε τους οδηγούς που δεν συμμορφώθηκαν με τον νέο νόμο, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, για να αποφύγουν τα χρηματικά πρόστιμα. Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι με τη νέα νομοθεσία υποβοηθείται το έργο της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την αναγνώριση μοτοσικλετών. «Πολλές μοτοσικλέτες σήμερα φέρουν πάρα πολύ μικρές πινακίδες ή καθόλου πινακίδες και η αναγνώρισή τους είναι πολύ δύσκολη από την Αστυνομία.

Αυτό ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει με τις νέες οδηγίες», είπε ο Διευθυντής Τροχαίας. Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά και τα ταξί, οι μπροστινές και πισινές πινακίδες είναι πλέον κίτρινες, με τις διαστάσεις να είναι παρόμοιες με τις παλιές πινακίδες. Με βάση τη νέα νομοθεσία, οι νέες πινακίδες για μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα είναι λευκές, τοποθετούνται μόνο στο πίσω μέρος τους και έχουν διαστάσεις 24Χ20 εκατοστά, έναντι 19Χ12 εκατοστά, που είναι οι παλαιού τύπου. Στα τρίκυκλα και τετράκυκλα οι πινακίδες είναι πλέον κόκκινες.

38 συνεργεία παγκύπρια
Σημειώνεται ότι για αλλαγή πινακίδων οι πολίτες θα πρέπει συμπληρώσουν αίτηση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβούν σε ένα από 38 εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε όλη την Κύπρο, για την αλλαγή των πινακίδων, τα οποία είναι, επίσης, αναρτημένα στην ιστοσελίδα. Το κόστος αλλαγής για τις μοτοσικλέτες είναι μεταξύ οκτώ και δέκα ευρώ, ενώ για τα φορτηγά και τα ταξί το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 15 με 20 ευρώ.

Δυσαρεστημένοι μοτοσικλετιστές
Οι νέες διαστάσεις των πινακίδων προκαλούν τη σφοδρή αντίδραση μοτοσικλετιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι νέες μεγαλύτερες πινακίδες επηρεάζουν επικίνδυνα την αεροδυναμική του οχήματός τους. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Μοτοσικλετών «Harley», Ηλίας Αλεξάνδρου, δήλωσε στη «Σ» ότι έχουν σταλεί δύο κοινές επιστολές από τις οργανώσεις μοτοσικλετιστών στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, χωρίς να ληφθεί απάντηση.

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, γιατί αφορά την ασφάλεια των οδηγών. Υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για ακρωτηριασμούς, αφού οι τεράστιες αυτές πινακίδες επηρεάζουν την αεροδυναμική των μοτοσικλετών», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου. Πρόσθεσε ότι αρκετές μοτοσικλέτες «δεν έχουν τον χώρο για να τοποθετηθούν πινακίδες τέτοιων μεγάλων διαστάσεων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...