Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε σκάει ένα ελαστικό;

Στην ερώτηση πότε σκάει ένα ελαστικό δυστυχώς δεν υπάρχει μια απάντηση που να έχει καθολική ισχύ.
Ωστόσο υπάρχουν πιθανές αιτίες:

A) Οδήγηση με μειωμένη πίεση στα ελαστικά ή με μεγάλο βάρος: Πρόκειται για αυξημένη τριβή σε συνεχή λειτουργία και ως εκ τούτου επέρχεται θερμική υπερφόρτωση του ελαστικού με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα του ελαστικού να μην μπορούν πλέον να αντέξουν την επιβάρυνση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ξαφνική διάλυση της επιφάνειας κύλισης του ελαστικού ή το σκάσιμο αυτού.
 
 B) Εξάλειψη εμποδίων (όπως π.χ. z.B. υπερυψωμένα πέτρινα κράσπεδα): Λόγω εξωτερικών επιδράσεων μπορούν να προκληθούν βλάβες σε μεμονωμένα ελαστικά οι οποίες είναι εν μέρει ορατές (παραμορφώσεις ή ρωγμές) ή ακόμη και καθόλου σε περίπτωση που η βλάβη έγινε σττο εσωτερικό του ελαστικού. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι, όπως και στην περίπτωση A) η διάλυση της επιφάνειας κύλισης του ελαστικού ή το σκάσιμο αυτού. Σε περίπτωση όμως που καλύπτονται με τέτοια ελαστικά μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη επιβάρυνση (υψηλές ταχύτητες, βαριά φορτία) υπάρχει περίπτωση εξάπλωσης της βλάβης. Πιθανές επιπτώσεις: Διάλυση της επιφάνειας κύλισης του ελαστικού ή σκάσιμο αυτού. Συνοψίζοντας, ένα ελαστικό μπορεί να σκάσει εάν καταστραφεί η βασική δομή του ελαστικού λόγω των ως άνω αναγραφόμενων αιτιών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...