Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Άρρωστο» αυτοκίνητο από 500.000 τουβλάκια Lego

Ένα Tweet έφτασε για να χρηματοδοτηθεί το λειτουργικό αεριοκίνητο όχημα των πραγματικών διαστάσεων!
Αυστραλός λάτρης της αυτοκίνησης και ο εξίσου τρελός κολλητός του στη Ρουμανία έκαναν το παιδικό τους όνειρο πραγματικότητα κατασκευάζοντας ένα πραγματικό hot rod καμωμένο με Lego.


Όχι μόνο λειτουργεί αλλά λειτουργεί με αέρα (ναι, κοπανιστό!), ενώ το γεγονός ότι είναι τόσο γρήγορο όσο ένα πατίνι δεν στερεί σε τίποτα τη λάμψη του!

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όμως το Ίντερνετ και όλους τους χρήστες που ανταποκρίθηκαν, φέρνοντας κοντά τους Steve Sammartino και Raul Oaida, αν και δεν γνωρίζουμε πώς κατέληξαν οι δυο τους στην πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειαζόταν πράγματι ένα όχημα Lego με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Πέρα από τη φαεινή ιδέα, οι δυο τους δεν είχαν μία, γι' αυτό και ο Sammartino αποτάνθηκε στο Twitter ζητώντας 500-1.000 δολάρια για αδιευκρίνιστο μάλιστα πρότζεκτ. Οι δημιουργοί χρειάζονταν 20 χρηματοδότες για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και φυσικά τους βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες, ξεκινώντας πυρετωδώς την κατασκευή...

Οι δύο φίλοι χρησιμοποίησαν περισσότερα από 500.000 τουβλάκια Lego για να εμφυσήσουν ζωή στο ιδιαίτερο αυτό αυτοκίνητο, που ονόμασαν εύγλωττα «Super Awesome Micro Project»!

Το κίτρινο «κτήνος» τροφοδοτείται από 4 κινητήρες εσωτερικής καύσης (Sarich orbital engines), με τα 256 πιστόνια τους να είναι κι αυτά καμωμένα από Lego, και κινείται με συμπιεσμένο αέρα, πιάνοντας τελικές ταχύτητες της τάξης των 28 χλμ/ώρα!

Μπορεί βέβαια να πάει και γρηγορότερα αλλά «φοβόμαστε μη γίνει καμιά Lego έκρηξη γι' αυτό και το οδηγούμε αργά», δηλώνει ο Sammartino.

Η κατασκευή έλαβε χώρα στη Ρουμανία πριν μεταφερθεί το Super Awesome Micro Project στην Αυστραλία για το ντεμπούτο του.

Και βέβαια δεν ξέρεις τι είναι συναρπαστικότερο: ότι το έφτιαξαν, ότι κινείται πράγματι ή ότι κατασκευάστηκε με τη βοήθεια του κόσμου χωρίς καν να ξέρει κανείς τι χρηματοδοτεί!

Ένα είναι όμως σίγουρο: όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, θα ήθελαν να το οδηγήσουν...















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...