Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ελβετικά χέρια η Bimota

 Διατηρεί την ιταλική «ταυτότητα» η εταιρεία
H Bimota, γνωστή εξίσου τόσο για τις εξωτικές της μοτοσυκλέτες, όσο όμως και για την ταραχώδη σχέση της με την οικονομική φερεγγυότητα, βρίσκεται και πάλι ένα βήμα από τον γκρεμό.

Το ιταλικό εργοστάσιο έδειξε τη δυναμική του παρουσιάζοντας μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα για τη Moto2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και σε παραγωγή μοντέλων όμως δεν πήγε πίσω, με νέες μοτοσυκλέτες που παρουσίασε χρησιμοποιώντας κινητήρες της Ducati και της BMW.

Τώρα το νέο είναι η ανακοίνωση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας που όπως δείχνουν τα πράγματα θα καταλήξει στα χέρια ελβετού επενδυτή.

Η παραγωγή αναμένεται να παραμείνει στο εργοστάσιο του Rimini, ενώ οι Ιταλοί δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν τη διαχείριση της εταιρείας. Αυτά δείχνουν ότι απλά στη Bimota βρήκαν οικονομική στήριξη για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη συνέχεια της πορείας της.

Αυτά φαίνεται να προκύπτουν από το ασυνήθιστο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία πριν λίγες ημέρες:


«Rimini, 12 Σεπτεμβρίου, 2013. Έχουν περάσει 40 χρόνια από την ημέρα που ο ιδιοφυής Massimo Tamburini με τους συνεργάτες του Bianchi και Morri (εξ ου και το Bi-Mo-Ta) ίδρυσαν τη Bimota.

Σαράντα χρόνια με επιτυχίες και ήττες, αλλά και επιμονή ώστε να διατηρηθεί ένα ιταλικό όνειρο απέναντι στις γνωστές δυσκολίες στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το 2002, ένας "γενναίος" επενδυτής από το Μιλάνο ανέλαβε τα ηνία εν μέσω αυτής της επιβαρυμένης πραγματικότητας, αναγεννώντας την από τις στάχτες της και της έδωσε νέα πνοή. Μια νέα ζωή που σηματοδοτήθηκε από πολλές νίκες και την εξέλιξη των μοτοσυκλετών αιχμής.

Τώρα στην 40η επέτειό της, η Bimota κάνει ένα ακόμη βήμα εμπρός, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση για λογαριασμό μιας ελβετικής εταιρείας. Οι αποφάσεις μένουν σε ιταλικά χέρια και η εταιρεία είναι έτοιμη να συνεχίσει με μεγάλο ενθουσιασμό το ταξίδι της Bimota στο χρόνο.

Η Bimota, με ιταλικό διαβατήριο θα παραμείνει ένας λαμπρός πολίτης μιας χώρας που είναι γνωστή και εκτιμάται για το πάθος της και την εμπειρία της στις μοτοσυκλέτες.

Σε μερικές ημέρες θα εκδοθεί μια επίσημη δήλωση όπου θα παρουσιαστεί και η νέα διοίκηση».




Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...