Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Fiat 500e - Το σύμβολο των ιταλικών αυτοκινήτων με ηλεκτροκινητήρα 111 ίππων (83 kW)

Οι καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία
Οι επισκέπτες της Έκθεσης της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του 500e, του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Έκθεση του Λος Άντζελες.

Αυτοκίνητα μικρά εξωτερικά και ευρύχωρα εσωτερικά, με σχεδίαση πολύ φιλική στο περιβάλλον που είναι πολύ ευχάριστα στην οδήγηση: αυτό είναι το στιλ "Simply More" και η σχεδιαστική προσέγγιση της Fiat. Η ίδια προσέγγιση εφαρμόστηκε και στο νέο 500e, προβάλλοντας...
το ιταλικό ντιζάιν στο μέλλον. Για βελτίωση της αεροδυναμικής του κατά 13% το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε δοκιμές και ρυθμίσεις για περισσότερες από 140 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα.

Στο εσωτερικό, το 500e 2013 υιοθετεί ένα φουτουριστικό ρετρό σχεδιασμό με μοναδικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Electric Vehicle, δημιουργώντας ένα απλό και καινοτόμο περιβάλλον. Η νέα ψηφιακή οθόνη TFT 7" παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός. Το Fiat 500e 2013 διαθέτει και ένα εύκολο στη χρήση ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων με έναν επιλογέα-μπουτόν.

Σχεδιασμένο να είναι ένα Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο χωρίς συμβιβασμούς, το Fiat 500e 2013 βασίζεται στη δοκιμασμένη λύση του μικρού αυτοκινήτου στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας. Αυτός αποδίδει ισχύ 111 ίππων (83 kW) και τροφοδοτείται από μία μπαταρία που φορτίζει σε 4 ώρες.

Η EPA - η υπηρεσία προστασία περιβάλλοντος των ΗΠΑ - έχει αξιολογήσει εξαιρετικά τις επιδόσεις στον συνδυασμένο κύκλο του Fiat 500e: το αποτέλεσμα είναι 108 MPGe (μονάδα μέτρησης της απόστασης που διανύεται με ηλεκτροκίνηση, καταναλώνοντας ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που περιλαμβάνεται σε ένα γαλόνι βενζίνης), τιμή χαμηλότερη από την αντίστοιχη οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στις ΗΠΑ. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την EPA, υπό πλήρη φόρτιση, έδειξαν ότι το Fiat 500e έχει αυτονομία περίπου 140 χλμ., το καλύτερο αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ από μεγάλο κατασκευαστή.

Επιπλέον, η επιτροπή κατέδειξε ότι το ετήσιο κόστος είναι της τάξεως των 500 δολαρίων. Η εκτίμηση αυτή έγινε υπολογίζοντας το κόστος του ηλεκτρισμού για περισσότερα από 24.000 χλμ. με βάση τον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών. Το Fiat 500e πέτυχε 116 MPGe σε αστικό/υπεραστικό κύκλο και 122 MPGe στον αστικό κύκλο. Τέλος, οι δοκιμές της EPA αναφέρουν ότι η κατανάλωση ενέργειας του αυτοκινήτου είναι μόλις 29 κιλοβατώρες για 100 μίλια.

Οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν το Fiat 500e μέσω εφαρμογών των smartphone , που είναι συμβατές με iPhone και Android και δείχνουν την κατάσταση του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, τη διαχείριση του εύρους φόρτισης της μπαταρίας, την ενεργειακή κατανάλωση και τους πλησιέστερους σταθμούς που μπορεί το αυτοκίνητο να φορτιστεί, σχεδιάζοντας και στέλνοντας χάρτες για το αυτοκίνητο και στέλνοντας μηνύματα text με προειδοποιήσεις και σημειώσεις.

Τέλος, για να εξασφαλιστεί κορυφαίο επίπεδο οδηγησιμότητας και ικανότητα πέδησης του Fiat 500e 2013, οι μηχανικοί επέλεξαν νέες ρυθμίσεις για το πλαίσιο και τις αναρτήσεις στο ηλεκτρικό 500, αποδίδοντας τα εξαιρετικά ευρωπαϊκά δυναμικά χαρακτηριστικά για τα οποία η Fiat και το 500 είναι γνωστά παγκοσμίως.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...