Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Suzuki DL 650 V-Strom: Για πρώτη φορά ένα manual συντήρησης μοτοσικλέτας γραμμένο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Για πρώτη φορά ένα manual συντήρησης μοτοσικλέτας γραμμένο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Το πόσο απαραίτητο είναι ένα σωστό τεχνικό manual για την επισκευή και τη συντήρηση της μοτοσικλέτας το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με τη μοτοσικλέτα τους λίγο περισσότερο από το να της βάζουν απλώς βενζίνη. Ως τώρα όμως όλη η εξειδικευμένη βιβλιογραφία ήταν στα αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες που συχνά δυσκολεύουν τον Έλληνα χρήστη.

Τώρα οι εκδόσεις Lindner ξεκινούν τη σειρά τεχνικών εγχειριδίων Home Service Manual που θα συμπληρώνεται σταδιακά με όλο και περισσότερους τίτλους.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς αναλύει το Suzuki DL 650 V-Strom. Παρουσιάζονται αναλυτικά και με λεπτομερείς φωτογραφίες βήμα προς βήμα όλες οι εργασίες συντήρησης και τα κυρίως τμήματα της μοτοσικλέτας όπως:


- ρύθμιση βαλβίδων
- ρύθμιση και αλλαγή αλυσίδας
- αλλαγή δίσκων συμπλέκτη
- σωστή αφαίρεση πλαστικών μοτοσικλέτας
- έλεγχος στάθμης και αλλαγή λαδιών
- έλεγχος στάθμης και αλλαγή ψυκτικού υγρού
- έλεγχος και επισκευή φρένων
- αλλαγή στα τακάκια και τα υγρά φρένων
- κατέβασμα κινητήρα (δεν αναγράφονται λεπτομέρειες στο λύσιμο του κινητήρα)
- κατέβασμα ψεκασμού
- κατέβασμα τροχών
- ηλεκτρικό σύστημα με σχεδιαγράμματα
- μπαταρία, μίζα, γεννήτρια
- εξάτμιση
- ρυθμίσεις εργονομίας και συρματόσχοινων
- αναρτήσεις, ελαστικά
και πολλά άλλα!

Μαζί αναφέρονται οι ροπές σύσφιξης για όλες τις βίδες, τιμές μετρήσεων στη ηλεκτρικό σύστημα για την σωστή διάγνωση βλαβών, αναλυτικό troubleshooting με πιθανές βλάβες και τις αιτίες τους και κατάλογος με σημαντικές διευθύνσεις που αφορούν τον κλάδο της μοτοσικλέτας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πώς να εξοπλιστεί σωστά ένας χώρος εργασίας στο σπίτι, τα απαραίτητα εργαλεία και στις εργασίες βασικής συντήρησης της μοτοσικλέτας.

Προσοχή: δεν σχετίζονται με τα εργοστασιακά service manual που απευθύνονται σε εκπαιδευμένους μηχανικούς που έχουν παρακολουθήσει τα ειδικά σεμινάρια που αφορούν την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα αλλά στους ιδιώτες που αγαπούν το do-it-yourself.

Είναι ένα βιβλίο που δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν ιδιοκτήτη Suzuki DL 650 V-Strom. Βοηθάει αποφασιστικά στη σωστή γνωριμία με την τεχνολογία της μοτοσικλέτας, δίνει λύσεις όταν εμφανιστεί βλάβη σε ταξίδι μακριά από το συνεργείο, αποτελεί τον καλύτερο οδηγό εργασιών για τον αναβάτη που θέλει να κάνει εργασίες συντήρησης και επισκευής στη μοτοσικλέτα του μόνος του.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι τόμοι Home Service Manual για άλλες δημοφιλείς μοτοσικλέτας της ελληνικής αγοράς, όπως το Yamaha TDM 900, Honda XL 1000V Varadero, BMW R 1200GS και πολλές άλλες.

Ειδική προσπάθεια έγινε να κρατηθεί το κόστος πολύ χαμηλά, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να γίνουν όλες οι εργασίες δημιουργίας και διανομής του βιβλίου in house, χωρίς δηλαδή μεσάζοντες. Τα βιβλία της σειράς Home Service Manual δεν θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία, αλλά διανέμονται αποκλειστικά από τα γραφεία των εκδόσεων στη Νέα Ερυθραία!

Γι’ αυτό το κόστος του είναι μόλις €30.

Προφίλ Εκδόσεων Lindner: οι εκδόσεις Lindner ιδρύθηκαν το 2004 με στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικών βιβλίων για τους μαθητές των Γερμανικών ως ξένη γλώσσα από τη Roswitha Lindner και τους συνεργάτες της με παράλληλη δραστηριότητα τη διδασκαλία αποκλειστικά της γερμανικής γλώσσας. Εχει εκδώσει πολυάριθμους τίτλους για το συγκεκριμένο αντικείμενο έχοντας γνωρίσει καταξίωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 2011 προχώρησε σε συνεργασία με τον ελβετικό εκδοτικό οίκο Bucheli Verlag, μια εταιρία του ομίλου Paul Pietsch στον οποία ανήκουν και μεγάλοι τίτλοι εκδόσεων ειδικού τύπου όπως το περιοδικό MOTORRAD και που εδώ και πολλά χρόνια διαθέτει μεταξύ άλλων τη σειρά «Reparaturanleitung» για μοτοσικλέτες.

Τη σειρά αυτή αναλάβαμε να μεταφράσουμε και να προσαρμόσουμε στην ελληνική γλώσσα. Την επιμέλεια της σειράς Home Service Manual έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαζίνας, έχοντας υπερδεκαπενταετή πείρα στον ειδικό Τύπο και κυρίως στα περιοδικά μοτοσικλέτας στην Ελλάδα.

Για να αποκτήσετε το δικό σας Home Service Manual - Suzuki DL 650 V-Strom αρκεί να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνά μας ή στο e-mail και το βιβλίο μπορεί να σας αποσταλεί με τα ΕΛΤΑ με αντικαταβολή με επιβάρυνση €5 (είναι η οικονομικότερη και ασφαλέστερη μέθοδος) ή να το παραλάβετε αυτοπροσώπως από τα γραφεία μας στην Νέα Ερυθραία.

Σχήμα Α4
194 σελίδες
2 αναδιπλούμενα φύλλα με τα ηλεκτρικά σχεδιαγράμματα
Κόστος €30

Κεντρική διάθεση για όλη την Ελλάδα:
Εκδόσεις Lindner, Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία– Εμπορικό κέντρο 1ος όροφος (πάνω από το Flocafe), καθημερινές 10.00 έως 13.00.
ΤΚ 14671
Τηλ. 210 8075714, κιν. 6936 931429

Σύντομα θα λειτουργήσει ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στη σειρά Home Service Manual, το www.servicemanual.com.gr με δυνατότητα online παραγγελίας, όλες τις νέες εξελίξεις στις εκδόσεις μας και πρακτικές συμβουλές συντήρησης για τον κάθε αναβάτη που αγαπά να ασχολείται μόνος του με τη μοτοσικλέτα του.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...