Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε κινητοποίηση για την έξοδο των Χριστουγέννων - Νέου έτους

Σε κινητοποίηση για την έξοδο των Χριστουγέννων - Νέου έτους

Σε διαρκή κινητοποίηση θα βρίσκονται το τμήμα Οδικής Βοήθειας και τα κινητά συνεργεία της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια της εξόδου -και εισόδου αντίστοιχα- των κατοίκων των αστικών κέντρων, προς και από την ύπαιθρο για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας.

Τα κινητά συνεργεία της...
ΟΒΕΛΠΑ που βρίσκονται κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών, θα επεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι οδηγοί και να ομαλοποιείται η κυκλοφορία σε περίπτωση παντός είδους προβλημάτων.

Με την ευκαιρία της μαζικής εξόδου από τα αστικά κέντρα, οι τεχνικοί της ΟΒΕΛΠΑ υπενθυμίζoυν στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν:

Πριν το ταξίδι να ελέγξουν το όχημά τους- αυτοκίνητό ή μοτοσικλέτα προκειμένου να είναι ασφαλές και αξιόπιστο,

Στη διάρκεια της οδήγησης να φορούν πάντα τις ζώνες ασφαλείας -ο οδηγός και όλοι οι επιβαίνοντες και κράνος ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας.

Να οδηγούν ευγενικά και κυρίως αμυντικά, αποφεύγοντας την υπερβολική ταχύτητα, τα "τυφλά" προσπεράσματα, την αντικανονική οδήγηση και την οδήγηση ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ.

Να υπακούουν στις υποδείξεις των τροχονόμων, προκειμένου να διευκολύνονται και η διαδρομή τους να γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Για κάθε πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν ΑΤΕΛΩΣ με τον αριθμό: 10400 της Οδικής Βοήθειας της ΕΛΠΑ σε όλη την Ελλάδα (από σταθερό τηλέφωνο και από κινητό όλων των δικτύων).

Από το Γραφείο Τύπου

line

Πρακτικές συμβουλές στους οδηγούς ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Πρακτικές συμβουλές ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας (*) υπενθυμίζει η ΕΛΠΑ στους οδηγούς, στην προσπάθεια για ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση τους στις περιοχές με δυσμενείς συνθήκες κυκλοφορίας .
(*) Πρόβλεψη ΕΜΥ 15.12.2012

Η ΕΛΠΑ υπενθυμίζει στους οδηγούς:
Εκτός από τον προγραμματισμένο - τακτικό έλεγχο, που υποδεικνύει ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου προκειμένου αυτό να διατηρείται αξιόπιστο και ασφαλές, είναι απαραίτητος πρόσθετος έλεγχος στα παρακάτω τμήματα-σημεία προκειμένου οι χειμερινές διαδρομές να γίνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία χωρίς να επηρεάζεται η κατάσταση του αυτοκινήτου ή/και του οδηγού, αποφεύγοντας κάθε είδους ταλαιπωρία στην καρδιά του χειμώνα...

1. Ελαστικά: Απαραίτητος ο έλεγχος σωστής κατάστασης (πέλμα μεγαλύτερο από τα 1,6 χιλ που ορίζει ο ΚΟΚ) με τις πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Αν κινούμαστε σε περιοχές με κακοκαιρία ή χιόνια, επιλέγουμε λάστιχα ειδικού τύπου (M+S -παντός καιρού ή χιονιού) ανάλογα τις συνθήκες των διαδρομών σας. Αλλάζουμε επίσης τα λάστιχα αν έχουν μεγάλη «ηλικία» δηλ. 4 ή 5 χρόνια.

2. Σύστημα ψύξης κινητήρα: Απαραίτητο το αντιψυκτικό-αντιθερμικό για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και την προφύλαξή του στις χαμηλές θερμοκρασίες. Απαραίτητος επίσης ο πλήρης έλεγχος του συστήματος (κατάσταση ιμάντων, σωληνώσεων και σφικτήρων κά) και ο έλεγχος καλής λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης / εξαερισμού.

3. Μπαταρία: Ελέγχουμε τη μπαταρία (το ειδικό βάρος του ηλεκτρολύτη στο συνεργείο σας αν είναι ανοικτού τύπου) για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ξεκίνημα στα κρύα χειμωνιάτικα πρωϊνά…Αν έχετε αμφιβολία αλλάξτε τη, διότι η μπαταρία «παραδίδει το πνεύμα της» στο κρύο… απροειδοποίητα!

4. Καθαριστήρες: Ελέγχουμε ότι καθαρίζουν σωστά. Αν όχι αλλάξτε τα μάκτρα τους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι στο δοχείο του πλυστικού υγρού υπάρχει αντιψυκτικό.

5. Φώτα: Πρέπει να ελεγχθεί η σωστή τους ρύθμιση, ώστε και να βλέπουμε καλά και να μη «τυφλώνουμε» τους απέναντι. Αν κινούμαστε σε περιοχές με ομίχλη, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση διαθλαστικών προβολέων (ομίχλης).

6. Αλυσίδες χιονιού: Πρέπει να τις έχουμε μαζί σας σε κάθε έξοδο, ώστε να μη … «κολλήσουμε» αν βρεθούμε ξαφνικά σε… χιόνια!

7. Σκόπιμο είναι τέλος να έχουμε μαζί όλα εκείνα τα απαραίτητα «σύνεργα» και βοηθητικά εργαλεία για περιπτώσεις ανάγκης όπως φακό, σχοινί ρυμούλκησης, βοηθητικά καλώδια για «δανεικό ρεύμα» στη μπαταρία, προειδοποιητικό «τρίγωνο» κ.ά. και φυσικά το τηλέφωνο μας σε λειτουργία. Ενημερωνόμαστε επίσης για τις προβλέψεις- εξελίξεις της περιοχής στην οποία πρόκειται να κινηθούμε είτε από ραδιοφωνικά δελτία, είτε ενημερωνόμαστε από τους τοπικούς σταθμούς διοδίων, τροχαίας κα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΒΕΛΠΑ στο διάστημα του περασμένου χειμώνα, η πρώτη αιτία ακινητοποίησης των οχημάτων ήταν η πεσμένη-αδύναμη μπαταρία. Δεύτερη αιτία ακινητοποίησης οι βλάβες του ηλεκτρικού κυκλώματος, τα ατυχήματα στο δρόμο, η αλλαγή ελαστικού κ.ά.

Σύμφωνα με την ΟΒΕΛΠΑ: Ποσοστό μεγαλύτερο από 50% των βλαβών που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα στο δρόμο, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν είχε γίνει από τον οδηγό-κάτοχο προληπτική συντήρηση.

Τέλος όσο αφορά στην οδήγηση στις χειμερινές συνθήκες (βροχή, χιόνι, πάγο κα) η ΕΛΠΑ συνιστά στους οδηγούς να οδηγούν με μικρότερες ταχύτητες, κρατώντας μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, χωρίς απότομες κινήσεις και με έγκαιρη προειδοποίηση των άλλων οδηγών της κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Οδικής Βοήθειας της ΕΛΠΑ (ΟΒΕΛΠΑ) βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει τους οδηγούς στις απρόσκοπτες και ασφαλείς μετακινήσεις τους.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...