Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενστάσεις εκφράζει η ΟΚΕ επί του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» των οδικών μεταφορών - Εντοπίζει ελλείψεις και κινδύνους


Ενστάσεις στις ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, εκφράζει η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), που συνήλθε την Δευτέρα, προκειμένου να διατυπώσει Γνώμη επί του Σχεδίου Νόμου «Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές».

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοχάρης Τσιόκας, τονίζεται ότι βασική θέση της ΟΚΕ είναι πως η ανάπτυξη και λειτουργία κάθε μεταφορικού μέσου θα... πρέπει να είναι συνυφασμένη με τις παραμέτρους της αξιοπιστίας, της ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του περιορισμού του κόστους, του χρόνου μεταφοράς και της ενεργειακής κατανάλωσης.

Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία στις εμπορευματικές μεταφορές θα πρέπει να σχεδιάζεται με βάση τη στρατηγική επιλογή για το ρόλο της χώρας ως διαμετακομιστικού κέντρου διακίνησης προϊόντων και αγαθών.

Κατά την άποψη της ΟΚΕ στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου που προωθείται, απουσιάζει η βασική αρχή των συνδυασμένων μεταφορών, δηλαδή της συνεργασίας όλων των μεταφορικών μέσων (θαλάσσιων, εναέριων, σταθερής τροχιάς) και του ρόλου που αναλογεί σε καθένα από αυτά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Παράλληλα, η ΟΚΕ εκφράζει την ανησυχία της για την έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά εταιρειών που έχουν έδρα σε χώρες με ανεπαρκές νομικό καθεστώς ή πιο ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, γεγονός που αποδυναμώνει τις εθνικές επενδύσεις στον τομέα και μειώνει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τους.

Η Ο.Κ.Ε. διατυπώνει και τις προτάσεις της, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα:

* Άμεσης εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την οδηγία 2003/59/EC περί εκπαίδευσης οδηγών.
* Δημιουργίας ανεξάρτητων εποπτικών μηχανισμών (π.χ. Ρυθμιστική Αρχή Οδικών Μεταφορών).
* Απαγόρευσης της εκμίσθωσης των Πιστοποιητικών Ικανότητας Μεταφορέα.
* Δημιουργίας νέων μηχανισμών διασφάλισης της νομιμότητας των κυκλοφορούντων φορτηγών οχημάτων.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...