Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχίζουν οι επισκευές στα ελαττωματικά οχήματα της Toyota

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η Toyota την επισκευή των ελαττωματικών πεντάλ του γκαζιού - πρόβλημα το οποίο οδήγησε την αυτοκινητοβιομηχανία σε εκατομμύρια ανακλήσεις οχημάτων. Ο πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, Τζιμ Λεντζ, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα με την επανέναρξη των λειτουργιών των έξι εργοστασίων σε ΗΠΑ και Καναδά που είχαν κλείσει για μία εβδομάδα λόγω του προβλήματος. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η επισκευή των οχημάτων που βρίσκονται ήδη στους δρόμους», τόνισε ο κ. Λεντζ.

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως βάσει πωλήσεων ανακοίνωσε χθες ότι βρήκε μια «γενική λύση» στα προβλήματα του πεντάλ, η οποία προβλέπει την τοποθέτηση μιας ατσάλινης ράβδου ενίσχυσης στο πεντάλ. Η άφιξη των συγκεκριμένων πεντάλ στις αντιπροσωπείες αναμένεται σήμερα ή αύριο, ενώ οι επισκευές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο σε 2,4 εκατ. οχήματα. Ο κ. Λεντζ, παρόλο που δεν παρείχε κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τον χρόνο που θα πάρει στους πελάτες για την εξασφάλιση ραντεβού με σκοπό την επιδιόρθωση των οχημάτων τους, τόνισε ότι οι επισκευές θα διαρκούν μόλις 30 λεπτά και ότι η προμήθεια των ανταλλακτικών δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες αυστηρή κριτική λόγω της απόφασής της να διακόψει προσωρινά τις πωλήσεις οκτώ μοντέλων της, αλλά και να ανακαλέσει περίπου 8 εκατ. αυτοκίνητα από την αγορά των ΗΠΑ εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης του πεντάλ γκαζιού, το οποίο παρατηρήθηκε ότι είτε κολλούσε, με αποτέλεσμα την αργή αντίδρασή του, είτε παγιδευόταν στο χαλάκι μπροστά από το πεντάλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελαττωματικό πεντάλ γκαζιού που κοστίζει μόλις 15 δολάρια οδήγησε τη μετοχή της Toyota κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας σε πτώση 14%, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 1,9 τρισ. γιεν (15 δισ. ευρώ).

Ο πρώτος γύρος επισκευών (2,4 εκατ. αυτοκίνητα) εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην Toyota τουλάχιστον 250 εκατ. δολάρια σε εγγυήσεις. Αρκετές ομάδες ιδιοκτητών αυτοκινήτων Τoyota έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της Toyota, για την υπόθεση της οποίας θα πραγματοποιήσει έρευνα και το Κογκρέσο.
kathimerini.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...