Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOYOTA HELLAS

Η Toyota Motor Europe επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον προληπτικό έλεγχο στο πεντάλ γκαζιού σε 8 μοντέλα της στην Ευρώπη.

Οι μηχανικοί της Toyota ανέπτυξαν και έλεγξαν διεξοδικά συγκεκριμένη μέθοδο, η οποία ενισχύει την λειτουργία του πεντάλ γκαζιού με στόχο την εξάλειψη κάθε πιθανότητας για εκτεταμένη τριβή σε αντίξοες και ακραίες συνθήκες, η οποία μπορεί να προκαλέσει, σε σπάνιες περιπτώσεις, θόρυβο και κόλλημα στο γκάζι.

Η πρώτη παρτίδα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, που θα προκύψει από τον προληπτικό έλεγχο που θα διενεργηθεί, θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί ο τρόπος επικοινωνίας με εμπλεκόμενους πελάτες στο θέμα αυτό και επιπρόσθετα, η ΤΟΥΟΤΑ έχει ήδη προβεί στην εφαρμογή χρήσης νέου μηχανισμού για όλα τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

«Η πολιτική της TOYOTA είναι να τοποθετεί τον πελάτη της σε όλες τις συνθήκες πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe, κ. Tadashi Arashima. «Κατανοούμε ότι η παρούσα κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες, και ειλικρικά λυπούμεθα γι’ αυτό. Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες: το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να παρουσιαστεί μόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες λειτουργίας και μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Η ενέργεια που ανακοινώνουμε αποτελεί καθαρά και μόνο προληπτικό έλεγχο και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε στους πελάτες μας, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της ΤΟΥΟΤΑ».

Ο κ. Arashima πρόσθεσε: «στην ΤΟΥΟΤΑ είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο θέμα της ασφάλειας, γνωρίζουμε ποιά είναι ακριβώς η κατάσταση και πως θα την αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Εχουμε προβεί σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ώστε να διασφαλίσουμε στους πελάτες μας ότι τα αυτοκίνητα που θα παραλάβουν θα ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της εταιρείας».

Σε ακραία περίπτωση που κάποιος οδηγός αντιμετωπίσει δυσλειτουργία κατά την οποία ο μηχανισμός του πεντάλ του γκαζιού κολλήσει σε μια μερικώς πατημένη θέση ή αργήσει να επανέλθει, μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο με ένα απαλό και σταθερό φρενάρισμα. Η επαναλαμβανόμενη και παρατεταμένη χρήση του συστήματος των φρένων σε αυτήν την περίπτωση, δεν συνιστάται. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο και να ενημερωθεί το εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Η Toyota δεν έχει πληροφορηθεί ή/και καταγράψει οποιοδήποτε ατύχημα ως αποτέλεσμα αυτού του θέματος στην Ευρώπη. Επιπλέον, το θέμα δεν συνδέεται με αυτό που έχει προκύψει στην Β. Αμερική με τα πατάκια των αυτοκινήτων.

Ο προληπτικός έλεγχος των 8 μοντέλων στην Ευρώπη ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2010.

Τα εν λόγω μοντέλα και οι περίοδοι παραγωγής τους είναι:

- Aygo (Φεβ 2005 – Αυγ 2009)

- iQ (Νοε 2008 – Νοε 2009)

- Yaris (Νοε 2005 – Σεπ 2009)

- Auris (Οκτ 2006 – 5 Ιαν 2010)

- Corolla (Οκτ 2006 – Δεκ 2009)

- Verso (Φεβ 2009 – 5 Ιαν 2010)

- Avensis (Νοε 2008 – Δεκ 2009)

- RAV4 (Νοε 2005 – Νοε 2009)

Ο ακριβής αριθμός των οχημάτων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά ενδέχεται να φτάσει το 1,8 εκατομμύριο. Κανένα μοντέλο Lexus ή κάποιο άλλο από τα υπόλοιπα μοντέλα Toyota δεν επηρεάζεται.

Αν και πρόκειται για ακραία περίπτωση, η Toyota προτείνει, όσοι ενδιαφέρονται για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες να επικοινωνήσουν με την Τoyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών - στο τηλέφωνο : 210 2808222

Πως η ΤΟΥΟΤΑ διευθετεί το θέμα:

Η Τoyota έχει εξακριβώσει την αιτία που μπορεί σπάνια να οδηγήσει κάτω από ακραίες και αντίξοες συνθήκες, στη δυσλειτουργία του πεντάλ γκαζιού σε μερικώς ανοικτή θέση. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αύξηση τριβής που δημιουργείται από την παρατεταμένη χρήση και κάτω από αντίξοες συνθήκες λειτουργίας (σκόνη, υγρασία κλπ.) στο πεντάλ του γκαζιού.

Ο μηχανισμός του πεντάλ λειτουργεί σε δύο επιφάνειες τριβής, οι οποίες ολισθαίνουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ομαλής λειτουργίας του πεντάλ. Λόγω της φύσης των χρησιμοποιούμενων υλικών, της φυσιολογικής φθοράς και των περιβαλλοντικών συνθηκών (π.χ. υγρασία, σκόνη), οι επιφάνειες αυτές, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση τριβής στον μηχανισμό με αποτέλεσμα το πεντάλ περιοδικά να γίνεται σκληρότερο στη χρήση, αργό στην επαναφορά ή, σε σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις, να κολλάει σε μερικώς ανοιχτή θέση.

Η μέθοδος της ΤΟΥΟΤΑ για τους πελάτες της είναι ταυτόχρονα απλή και αποτελεσματική. Χρησιμοποιείται ένας νέος μεταλλικός άξονας στήριξης στον μηχανισμό του πεντάλ που αποτρέπει την αύξηση τριβής μεταξύ των προαναφερθέντων επιφανειών. Με αυτό το τρόπο, η αυξημένη τριβή, που μπορεί να προέλθει από την παρατεταμένη χρήση του πεντάλ και κάτω από αντίξοες συνθήκες λειτουργίας (όπως πάγος, σκόνη, υγρασία, υπερβολική πίεση κλπ) εκμηδενίζεται.

Η ΤΟΥΟΤΑ επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής, αφού έχει διεξοδικά μελετηθεί και δοκιμαστεί στις προαναφερθείσες αντίξοες συνθήκες λειτουργίας.
- τέλος δελτίου τύπου -

Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Όνομα: Κλαίρη Χατζηγιάννη
Διεύθυνση Email: clairie.chatzigianni@toyota.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...