Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα σελίδα για τη Renault ...

Με νέο ιδιοκτήτη (την εταιρεία Genii Capital), νέο ισχυρό άνδρα (τον Ερίκ Μπουλιέ), νέα χρώματα και νέο οδηγικό δίδυμο, η Renault ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της, η οποία ελπίζει ότι θα είναι τόσο έντονη όσο οι προηγούμενες.

Το νέο μονοθέσιο της ομάδας που παρουσιάστηκε το απόγευμα στη Βαλένθια ενσαρκώνει τη μετάβαση των Γάλλων στη νέα εποχή, όπως τη χαρακτήρισε ο Ερίκ Μπουλιέ. Με τον Πολωνό Ρόμπερτ Κούμπιτσα στο ένα κόκπιτ και τον Ρώσο Βιτάλι Πετρόφ στο άλλο, η Renault θα αποπνέει και… ανατολικό αέρα.

«Το ξεκίνημα μιας νέας σαιζόν στη Formula 1 είναι πάντα περίοδος μεγάλης προσμονής. Για μας αυτό είναι αλήθεια για το 2010, καθώς ξεκινάμε μια νέα εποχή για την ομάδα», τόνισε αρχικά ο Μπουλιέ και συνέχισε: «Με νέα δομή, νέους οδηγούς και νέα χρώματα υπάρχουν πολλά για να είμαστε ενθουσιασμένοι και πολλά για να είμαστε ανυπόμονοι».

Για τους στόχους της Renault, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας είπε: «Το να θέτεις τους στόχους δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε υψηλές φιλοδοξίες για το 2010, καθώς θέλουμε να επαναφέρουμε τη Renault στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και η φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε αυτό το ταξίδι βήμα-βήμα».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο μονοθέσιο: «Η R30 θα είναι ανταγωνιστική, δυνατή και αξιόπιστη και στοχεύσαμε σε μια επιθετική στρατηγική εξέλιξης. Τα εργιστάσιά μας στο Ένστοουν και στο Βιρί δούλευαν ασταμάτητα όλους τους προηγούμενους μήνες για να διασφαλίσουν ότι στο ξεκίνημα της σαιζόν θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν επιτυχημένοι στο παρελθόν και δεν ξέχασαν πώς να κερδίζουν στη Formula 1».

Οι δύο δοκιμαστές της Renault, ο Βέλγος Ζερόμ Ντ’Αμπρόσιο και ο Κινέζος Χο Πιν Τουνγκ (ο επίσημος τρίτος οδηγός της ομάδας), ανήκουν στην εταιρεία μάνατζμεντ Gravity Sport, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ζεράρντ Λόπεζ (Genii Capital). Οι Γάλλοι πάντως ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει και τρίτος δοκιμαστής, ο 22χρονος Τσέχος Γιαν Τσαρούζ.

Από τη Ρωσία με αγάπη Ο Βιτάλι Πετρόφ θα γίνει ο πρώτος Ρώσος οδηγός που θα πάρει εκκίνηση στη Formula 1 και η ανακοίνωσή του από τη Renault ήρθε ως επιβεβαίωση των πληροφοριών των προηγούμενων ημερών. Ο 25χρονος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στο GP2, πίσω από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και θέλει στην πρεμιέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δείξει ότι το ταλέντο του υπερισχύει των… χορηγών του.

«Πάντα πίστευα ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά μου και τώρα χάρη στη Renault αυτό έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Είμαι σίγουρος ότι στον πρώτο γύρο που θα κάνω με το μονοθέσιο θα νιώσω φανταστικά», εξέφρασε τα συναισθήματά του αρχικά ο 25χρονος Πετρόφ.

Για τους στόχους του ο Ρώσος τόνισε: «Θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από αυτή την πετυχημένη ομάδα και από τον Κούμπιτσα. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Όταν ξεκινήσουν οι δοκιμές θα μπορέσουμε να κρίνουμε πως είναι η R30 σε σχέση με τα άλλα μονοθέσια, οπότε είναι νωρίς να θέσουμε κάποιον στόχο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται με τον Ρόμπερτ κι ελπίζω να δίνω πόντους σε συχνή βάση στην ομάδα».

Ο έμπειρος και φιλόδοξος Κούμπιτσα Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα δεν είναι ξένος στην ομάδα της Renault καθώς στο παρελθόν έχει περάσει από τους Γάλλους τόσο στη Formula 1, όσο και σε άλλες αγωνιστικές σειρές που συμμετέχουν. Ο Πολωνός έχοντας μαζέψει αρκετή εμπειρία από την παρουσία του στη BMW θα είναι αδιαμφισβήτητα το νούμερο 1 στην ομάδα και στόχος του είναι να ξεκινήσει να κερδίζει αγώνες ξανά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, έχω μεγάλη ιστορία με τη Renault. Ήδη ξέρω τους ανθρώπους εδώ και είδα πόσο μεγάλο κίνητρο έχουν όλοι να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά μας και να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε ξανά. Νιώθω ότι έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με αυτή την ομάδα και μ’ αρέσει η προσέγγισή της στους αγώνες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λεγοντας:

«Πρέπει να καλύψουμε πολύ έδαφος αν θέλουμε να πολεμάμε για τις πρώτες θέσεις. Αλλά η ομάδα έχει επικεντρωθεί στη φετινή σαιζόν εδώ και πολύ καιρό και είμαι πεπεισμένος ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Ακόμα κι αν ξεκινήσουμε τη σαιζόν στη μέση, σίγουρα θα πιάσουμε τις άλλες ομάδες ως το τέλος της χρονιάς. Ξέρουμε τι χρειάζεται για να κερδίσουμε».

Για τους στόχους του φέτος, ο Κούμπιτσα είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις μέχρι να ξεκινήσει η σαιζόν, γιατί τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να πω ακριβώς. Ελπίζω το αυτοκίνητο να είναι εύκολο να το οδηγήσεις γιατί με τους νέους κανονισμούς θα ευνοηθούν τα μονοθέσια που δεν είναι τόσο… ευαίσθητα και χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο που να συμπεριφέρεται με συνέπεια σε διαφορετικές συνθήκες».
pathfinder.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...