Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μazda 3: Μια επιτυχημένη συνταγή για...σπορτίφ οικογενειάρχες!



Είναι όμορφο, είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, σπορ, συμπαγές και υπόσχεται στο πέρασμά του πολλά βλέμματα στραμμένα πάνω του. Πρόκειται για το νέο Mazda 3 που βγαίνει τόσο σε Hatchback όσο και σε sedan έκδοση και βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η κεντρική του κονσόλα "αγκαλιάζει" τον οδηγό και δημιουργεί μια πολύ καλή οδηγοκεντρική αίσθηση. Το τιμόνι του έχει επίσης πολύ καλή αφή, ενώ ο επιλογέας του είναι στιβαρός σε αίσθηση.

Η εξέλιξη του νέου Mazda3 επικεντρώθηκε γύρω από τον οδηγό και πιο συγκεκριμένα στην οδική συμπεριφορά και στην οδηγική απόλαυση που προσφέρει το αυτοκίνητο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στις νέες τεχνολογίες ασφαλείας, εξοικονόμησης καυσίμου και μείωσης καυσαερίων.

Οι κινητήρες περιλαμβάνουν τους αξιόπιστους βενζινοκινητήρες ΜZR 1,6 και 2,0 λίτρων όπως επίσης και τους κινητήρες πετρελαίου ΜZR–CD 1,6 και 2,2 λίτρων.



Ο νέος κινητήρας πετρελαίου 2,2 λίτρων είναι ένας καθαρός κινητήρας υψηλής απόδοσης, με εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλό θόρυβο.Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: μία έκδοση απόδοσης 185 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm στις 1.800 – 3.000 σ.α.λ., και μία έκδοση απόδοσης 150 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 360 Nm στις 1.800 – 2.600 σ.α.λ.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν μειωμένες εκπομπές καυσαερίων, είναι σύμφωνες με την κοινοτική οδηγία Euro Stage V, ενώ διαθέτουν ένα ειδικά εξελιγμένο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων (DPF) για πιο αποτελεσματική απόδοση. Η κατανάλωση καυσίμου επίσης κινείται σε χαμηλά επίπεδα, για το μέγεθος του κινητήρα, καθώς τα 5,4 λίτρα για την έκδοση των 150 ίππων και τα 5,6 λίτρα ανά 100 χλμ. για την έκδοση των 185 ίππων είναι τιμές εντυπωσιακές.

Ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας του νέου Mazda3 είναι το Σύστημα Φώτων Έκτακτης Ανάγκης (ESS) το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τα πίσω φώτα σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, προειδοποιώντας τα επερχόμενα οχήματα και μειώνοντας έτσι την πιθανότητα οπίσθιας πρόσκρουσης.

Οι έξι αερόσακοι προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα παθητικής ασφάλειας ενώ τα ενεργά προσκέφαλα όπως και το αποσπώμενο πεντάλ φρένου ολοκληρώνουν την συνολική προστασία των επιβαινόντων.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται νέα προηγμένα συστήματα ασφαλείας όπως οι προβολείς Xenon με αυτόματο σύστημα προσαρμογής, το σύστημα παρακολούθησης επερχόμενου οχήματος και ελέγχου τυφλού σημείου (Rear Vehicle Monitoring) όπως και το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS).

Όσον αφορά το κόστος κτήσης, το 3 κοστίζει από 17.390 ευρώ στη χάτσμπακ εκδοχή του και διαθέτει 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικό πακέτο, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα, ενώ είναι το μόνο που προσφέρει στη βασική του έκδοση το σύστημα ευστάθειας DSC.

Η επιλογή δική σας...





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...