Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μέλλον του car sharing με τη νέα υπηρεσία MINI Sharing

MINI shared mobility
 Το μέλλον του car sharing με τη νέα υπηρεσία MINI Sharing

Η Βρετανική μάρκα MINI θέτει πρότυπα στη ‘διαμοιρασμένη κινητικότητα’ (shared mobility). Με την νέα υπηρεσία MINI Sharing και το αντίστοιχο νέο MINI Sharing app, ο κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων επεκτείνει τον πρωτοποριακό ρόλο του και σε αυτό τον τομέα. 
Από την 1η Μαρτίου 2021, πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία μπορούν να διαμοιράζονται το MINI τους και την εμπειρία MINI με μέλη της οικογένειας και φίλους, εύκολα, γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Το app μπορεί να χρησιμοποιείται για κράτηση, ξεκλείδωμα και κλείδωμα του οχήματος και για εκκίνηση του θερμικού κινητήρα / ηλεκτροκινητήρα. Το ‘car sharing’ ουδέποτε ήταν τόσο εύκολο και πρακτικό.

Η χρήση της υπηρεσίας MINI Sharing είναι απλή υπόθεση μέσω του MINI Sharing app. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο smartphone του πελάτη (διατίθεται για iOS και Android), μπορεί να γίνεται πρόσκληση μελών της οικογένειας και φίλων που επίσης έχουν το app. Εάν οι φίλοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν το όχημα για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα στέλνουν ένα αίτημα στον ιδιοκτήτη μέσω του app. Αυτό το αίτημα εμφανίζεται στη λειτουργία του ημερολογίου του MINI Sharing app και εκεί γίνεται η αποδοχή και διαχείριση από τον ιδιοκτήτη. Πριν ξεκινήσει η κράτηση, ο προσκεκλημένος οδηγός θα λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως τοποθεσία και αυτονομία / τρέχον επίπεδο φόρτισης. Ο χρήστης χρειάζεται διαδικτυακή σύνδεση μόνο κατά την έναρξη της κράτησης. Από εκεί και μετά, το smartphone επικοινωνεί με τη μονάδα MINI Sharing μέσω Bluetooth, που επιτρέπει τη διάδραση με το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται διαδικτυακή σύνδεση. Επομένως, η υπηρεσία MINI Sharing μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα σε υπόγειους σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων ή σε περιοχές με ανεπαρκές σήμα δικτύου.
MINI shared mobility


Το MINI Sharing έχε ήδη δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και έχει τύχει ιδιαίτερα θετικής υποδοχής στη Μαδρίτη το 2019, και αργότερα στη Βαρκελώνη με παρόμοια αποτελέσματα. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η υπηρεσία διαμοιρασμού οχήματος ιδιωτικής χρήσης διατίθεται σε όλη την Ισπανία από τον Οκτώβριο του 2020. Στη Γερμανία και την Ολλανδία, η υπηρεσία κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου 2021. Όλα τα Γερμανικά μοντέλα MINI που κατασκευάζονται από τον Ιανουάριο του 2020 είναι ήδη εξοπλισμένα με την απαιτούμενη τεχνολογία από το εργοστάσιο (επιλογή: 5GE - Flexible Car Sharing Preparation). Η μονάδα MINI Sharing μπορεί να τοποθετείται εκ των υστέρων ως αξεσουάρ σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο MINI. Στη συνέχεια, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αμέσως το MINI Sharing. Το κόστος της υπηρεσίας MINI Sharing στη Γερμανία τον πρώτο χρόνο ανέρχεται στα 360 ευρώ (διάρκεια ενός έτους), συν το κόστος εγκατάστασης. Εάν η υπηρεσία επεκταθεί μετά τον ένα χρόνο, τότε το ετήσιο κόστος θα είναι 49 ευρώ (σε ισχύ τον Μάρτιο του 2021).



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...