Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εξάτμιση ή τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον;

Ρύπανση περιβάλλοντος από τα ελαστικά
Η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα ελαστικά είναι γεγονός...

Μια έρευνα της Emissions Analytics, αποδεικνύει ότι τα ελαστικά μολύνουν το περιβάλλον περισσότερο από τα καυσαέρια που βγαίνουν από την εξάτμιση ενός οχήματος. Επισημαίνουν μάλιστα ότι στα βαριά SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά, τα πράγματα είναι χειρότερα λόγω των μεγαλύτερων τριβών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία λόγω των μπαταριών ζυγίζουν σημαντικά περισσότερο από ότι εκείνα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 
Οι κατασκευαστές ελαστικών προβληματίζονται ήδη με το θέμα και γίνονται εδώ και χρόνια έρευνες, ώστε να κατασκευαστούν ελαστικά από υλικά που δεν θα μολύνουν την ατμόσφαιρα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν από κάποια χρόνια με τα τακάκια των φρένων και πλέον, κατασκευάζονται από φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη. 
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η έρευνα αναφέρει ότι η μόλυνση των ελαστικών είναι έως και 1.000 φορές μεγαλύτερη από τα καυσαέρια, σε συγκεκριμένα σωματίδια. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με τους κακοφτιαγμένους δρόμους, τα ελαστικά που δεν έχουν σωστή πίεση και τα φθηνά ελαστικά που υπάρχουν στο εμπόριο. 
Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση είναι αναπόφευκτη όμως και αυτά, χρησιμοποιούν τα ίδια ελαστικά, οπότε οι κατασκευαστές θα πρέπει να βρουν μια λύση για το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα όλοι εστιάζουν στο πως θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα νέα μοντέλα. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη, το ίδιο και στην κατανάλωση, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να βρουν τον τρόπο για να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα σε γενικότερο βαθμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...