Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο εργοστάσιο του Dingolfing θα παράγεται το BMW iNEXT από το 2021

Στο εργοστάσιο του Dingolfing θα παράγεται το BMW iNEXT από το 2021
Το BMW Group ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ηλεκτρική μετακίνηση. Σε συνάντηση με την Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Ilse Aigner, ο Oliver Zipse, Μέλος Δ.Σ. του BMW Group, υπεύθυνος Παραγωγής, δήλωσε:
«Το BMW Group είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτρική μετακίνηση λανσάροντας καινοτόμες ιδέες. Θα ξεκινήσουμε την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού BMW iNEXT εδώ στο εργοστάσιό μας στο Dingolfing το 2021. Αυτή η απόφαση θα ενισχύσει τις Γερμανικές εγκαταστάσεις μας, που με τις καινοτόμες λειτουργίες τους αποτελούν πρότυπο στο δίκτυο παραγωγής μας. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ειδικότερα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ολοκληρωμένη τεχνογνωσία συστημάτων στους κόλπους της εταιρείας».

Τα εργοστάσια του BMW Group σε όλο τον κόσμο, θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και τεχνολογία των Γερμανικών Μονάδων παραγωγής. Σε εννέα τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη, η εταιρεία ήδη παράγει εννέα ηλεκτρικά μοντέλα, ανάμεσά τους οκτώ plug-in υβριδικά. Στο πλήρως ηλεκτρικό BMW i3, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας, θα προστεθεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό MINI το 2019, μία πλήρως ηλεκτρική BMW X3 το 2020 και το BMW iNEXT από το 2021. Το εργοστάσιο του Dingolfing κατασκευάζει εξαρτήματα όπως μπαταρίες υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες για τέτοια οχήματα.

Oliver Zipse: «Μελλοντικά, το σύστημα παραγωγής της BMW θα δημιουργήσει δομές μέσα από τις οποίες θα κατασκευάζονται μοντέλα με κινητήρα καύσης, plug-in υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά στις γραμμές παραγωγής. Αυτό θα μας προσφέρει μοναδική ευελιξία και θα μειώσει τρομερά το κόστος».

Εργοστάσιο του Dingolfing : Πρότυπο Κέντρο παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα

Με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης, προηγμένο εξοπλισμό παραγωγής και εξειδικευμένο προσωπικό, το εργοστάσιο του Dingolfing, όπως και η μονάδα του Landshut, αποτελεί πρότυπο κέντρο του BMW Group για την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες.

Το Dingolfing κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για μοντέλα BMW i από το 2013. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εγκατασταθεί επίσης νέες γραμμές παραγωγής για μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group. Στο Dingolfing κατασκευάζονται επίσης οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 7. Από το 2021, θα κατασκευάζει επίσης το πλήρως ηλεκτρικό BMW iNEXT. Επομένως, το Dingolfing θα γίνει η δεύτερη Μονάδα του BMW Group μετά τη Λειψία που θα κατασκευάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο BMW i.

Ο Dr. Andreas Wendt, επικεφαλής του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing δήλωσε: «Το Dingolfing διαθέτει άφθονη εμπειρία και τεχνογνωσία μαζικής παραγωγής περίπλοκων μοντέλων – κάτι που το κάνει ιδανικό για την παραγωγή του BMW iNEXT. Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, μεγαλύτερες διαστάσεις και νέες τεχνολογίες, όπως αυτόνομη οδήγηση και ψηφιακή συνδεσιμότητα, το BMW iNEXT θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην καινοτομία. Είμαστε περήφανοι που θα έχουμε την ευκαιρία να κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο εδώ στο Dingolfing. Φέτος, θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της BMW στην Κάτω Βαυαρία. Για μένα, το BMW iNEXT σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής και την πρόθεσή μας να κάνουμε τα επόμενα 50 χρόνια εξ ίσου επιτυχημένα».

Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις του Dingolfing για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, κάνοντας το εργοστάσιο πιο ανταγωνιστικό για το μέλλον και διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας. Αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Dingolfing ήδη δουλεύουν σε τομείς σχετικούς με το e-mobility. Μεσοπρόθεσμα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθώς η παραγωγή θα αυξηθεί.

Ο Stefan Schmid, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων του Εργοστασίου του Dingolfing δήλωσε: «Στο Dingolfing, δίνουμε προτεραιότητα στην ηλεκτρική μετακίνηση και στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας. Αυτό τώρα μας ανταμείβει. Το BMW iNEXT θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο τα επόμενα χρόνια και αλλά και την τεχνολογική πρόοδο, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να προσφέρουμε στους εργαζόμενους καλές προοπτικές για το μέλλον».

Συνεχίζεται ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων

Το BMW Group είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, και το 2016 παρέδωσε πάνω από 62.000 ηλεκτρικά οχήματα στους αγοραστές του, από τα οποία περισσότερα από 25.500 πλήρως ηλεκτρικά BMW i3. Με 2.864 ταξινομήσεις νέων οχημάτων το 2016 (+ 26%), το BMW i3 ήταν το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο στη Γερμανία.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, η εταιρεία παρέδωσε σχεδόν 20.000 ηλεκτρικά μοντέλα σε πελάτες ανά τον κόσμο. Στόχος για φέτος είναι η πώληση 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι το 2025, το BMW Group υπολογίζει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν μία αναλογία 15-25% επί των πωλήσεων. Με ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας, το σύστημα παραγωγής του BMW Group μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, και θα έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει διαφορετικά συστήματα κίνησης στην τρέχουσα παραγωγή, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Η Ilka Horstmeier, Επικεφαλής Κινητήρων Παραγωγής και Ηλεκτρικών Συστημάτων Κίνησης δήλωσε: «Η ευελιξία είναι ζωτικός παράγοντας επιτυχίας στην παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα παραγωγής μας είναι καινοτόμο και ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες: Εάν χρειαστεί μπορούμε να διπλασιάσουμε τους όγκους παραγωγής μας στο διάστημα των 12 μηνών και να απαντήσουμε γρήγορα στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών. Χάρη στο τυποποιημένο αρθρωτό μας σύστημα για τα λεγόμενα εξαρτήματα eDrive, μπορούμε επίσης να κατασκευάζουμε ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες υψηλής τάσης με διαφορετικές διαστάσεις, επιδόσεις και δομικό σχήμα. Μπορούμε να αυξήσουμε την αναλογία ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης σύμφωνα με τη ζήτηση και την κάθε περιοχή πωλήσεων ξεχωριστά».

Το Εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία βρίσκεται στην καρδιά της επιτυχημένης ιστορία της BMW i

Πριν από δέκα χρόνια, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος του BMW Group με το λανσάρισμα του project i. Το εργοστάσιο της Λειψίας συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό το εγχείρημα: Ως πυρήνας της ηλεκτρικής μετακίνησης της εταιρείας το εργοστάσιο κατασκευάζει το BMW i3 από το 2013 και το BMW i8 από το 2014. Το Project i έθεσε τις βάσεις για τις νέες τεχνολογίες παραγωγής και διαδικασίες που έκαναν εφικτή αυτή την εξέλιξη. Αυτό το τεχνολογικό knowhow δεν αντανακλάται μόνο στην ποιότητα των εξαρτημάτων του BMW eDrive, αλλά και στην ευέλικτη, ποιοτική παραγωγή του Εργοστασίου του Dingolfing.



































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...