Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πωλήσεις BMW αυξήθηκαν κατά 9,4%, φτάνοντας τις 164.641. Στις 779.736 οι πωλήσεις 1ου τετραμήνου του BMW Group


Οι πωλήσεις BMW αυξήθηκαν κατά 9,4%, φτάνοντας τις 164.641. Στις 779.736 οι πωλήσεις 1ου τετραμήνου του BMW Group
Οι πωλήσεις του BMW Group πέτυχαν νέο ρεκόρ μηνός Απριλίου, και ανήλθαν στις 192.494, αύξηση 7,4% από πέρσι. Το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς ομοίως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τις πωλήσεις των τριών premium μαρκών του BMW Group, BMW, MINI και Rolls-Royce, να αυξάνονται κατά 5,8% στις 779.736 μονάδες.


«Χάρη στη δύναμη της προϊοντικής μας γκάμας, το BMW Group συνεχίζει να σημειώνει βιώσιμη, επικερδή άνοδο πωλήσεων κάθε μήνα», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG με ευθύνη για τις πωλήσεις και τη μάρκα BMW. Επιπλέον ανέφερε: «Η ζήτηση των πελατών είναι υψηλή σε όλη τη γκάμα με αρκετά μοντέλα να ξεχωρίζουν όπως η X1, η Σειρά 5 και η Σειρά 7. Καθώς η διαθεσιμότητα της νέας BMW Σειράς 5 επεκτείνεται, η ζήτηση για τη νέα γενιά είναι διπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο την εποχή του λανσαρίσματος. Με τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά μας μοντέλα να ξεπερνά το 80%, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας να παραδώσουμε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος, υπογραμμίζοντας την κορυφαία θέση μας σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Οι πωλήσεις της BMW από την αρχή της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 6,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, με συνολικό ρεκόρ παραδόσεων 668.095 σε όλο τον κόσμο. Η μάρκα πέτυχε τον καλύτερο Απρίλιο στην ιστορία της με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ανέρχονται στις 164.641 μονάδες, αύξηση 9,4% σε σχέση με πέρσι. Πολλά μοντέλα σε όλη τη γκάμα συνέβαλαν σε αυτή την άνοδο: Οι παραδόσεις της BMW X1 τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 80,9% (22.147), και της BMW X3 αντίστοιχα κατά 17,3% (12.440), ενώ η BMW Σειρά 7 πέτυχε άνοδο 33,7% (5.376). Η BMW Σειρά 5, με τη νέα γενιά του sedan να καταγράφει τον πρώτο ολοκληρωμένο μήνα πωλήσεων στις περισσότερες αγορές, παραδόθηκε σε 27.572 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η ζήτηση των πελατών για τα καινοτόμα μοντέλα του BMW Group BMW i και BMW iPerformance αυξήθηκε κατά 43,4% τον Απρίλιο (6.466 οχήματα) και είναι αυξημένη κατά 82,7% για το πρώτο 4μηνο της χρονιάς (25.883 οχήματα). Με οκτώ μοντέλα στην αγορά, το BMW Group προσφέρει την πλουσιότερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο premium κατασκευαστή.

Οι πωλήσεις της μάρκας MINI το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 3,6% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, με συνολικές 110.643 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Κύριοι συντελεστές ανόδου της μάρκας μέχρι στιγμής φέτος, είναι τα MINI Cabrio (10.871 / +86,2%) και MINI Clubman (19.203 / +16,9%). Οι πωλήσεις Απριλίου της MINI ήταν λιγότερες κατά 3,0% (27.588) συγκριτικά με τον πολύ ισχυρό περσινό Απρίλιο.

Η BMW Motorrad συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά μετά το ρεκόρ του πρώτου τριμήνου. Τον Απρίλιο πουλήθηκαν συνολικά 17.915 μοτοσικλέτες και maxi-scooters σε όλο τον κόσμο, αύξηση 6,7% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι. Από την αρχή της χρονιάς, οι πωλήσεις της BMW Motorrad αυξήθηκαν κατά 5,9% (53.551). Σημαντικά μοντέλα της σειράς BMW Motorrad είναι η συναρπαστική οικογένεια R nineT, που έχει παραδοθεί σε περισσότερους από 3.300 πελάτες μόνο φέτος, ενώ η G 310 R είναι η πρώτη BMW Motorrad κάτω από 500 κυβ. εκ., που εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία για τη μάρκα.

Πωλήσεις BMW και MINI ανά περιοχή / αγορά.

Την άνοδο των πωλήσεων το πρώτο τετράμηνο έχει τροφοδοτήσει κυρίως η αυξημένη ζήτηση σε Ευρώπη και Ασία – η τάση αυτή ήταν εμφανής και τον Απρίλιο, παρά τον αντίθετο άνεμο που έπνευσε σε μερικές Ευρωπαϊκές αγορές. Τον Απρίλιο, σημειώθηκε μία ασυνήθιστα απότομη άνοδος πωλήσεων στην Ηπειρωτική Κίνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πλήρη διαθεσιμότητα της BMW X1, που ήταν σε έλλειψη τον Απρίλιο του 1016, και στο λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 1 sedan, ενός μοντέλου που κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...