Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot

Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot
Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot
H General Motors είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση της θυγατρικής της στην Ευρώπη, Opel, στη γαλλική PSA (Peugeot-Citroen), επιβεβαίωσε η Handelsblatt μετά την ανάδειξη του θέματος από το πρακτορείο Ρόιτερς.


Εκπρόσωπος της Peugeot δήλωσε στη Handelsblatt ότι οι δύο εταιρείες είναι σε συνομιλίες «για την εξαγορά της Opel». Η συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνεται και η Vauxhall, «θα μπορούσε να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες», δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η PSA επιβεβαίωσε ότι «μαζί με τη General Motors εξετάζει διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς της Opel». Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία».

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα άλλαζε σημαντικά την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Ένα γκρουπ Peugeot-Opel θα ξεπερνούσε με ευκολία τη Renault ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη με ένα συνδυασμένο μερίδιο αγοράς γύρω στο 15%. Το Volkswagen Group παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της ευρωπαϊκής αγοράς με ένα μερίδιο που φτάνει το 23%.

Στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της PSA ανέβηκαν κατά 5%. Ωστόσο, στη Γερμανία ετοιμάζονται αντιδράσεις. Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel δεν συμπεριλήφθηκε, όπως οφειλόταν, στις διαβουλεύσεις για μια πιθανή πώληση, έγραψε το περιοδικό Spiegel.

Μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου IG Metal, το συμβούλιο εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για την «κατάφωρη παραβίαση όλων των γερμανικών και ευρωπαϊκών νόμων περί συνδιαχείρισης».

Οποιοδήποτε ενδεχόμενο κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία και τη Γαλλία θα συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.

Πηγή: ΕΡΤ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...