Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέσσερα Peugeot και o Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross

Τέσσερα Peugeot και o Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross
Τέσσερα Peugeot και o Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross
Η Team Peugeot Hansen με 11 podium και 5 νίκες θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με δύο 208 WRX ισχύος 540hp στα χέρια των Timmy Hansen και Sébastien Loeb.

Η Peugeot Sport και η Hansen Motorsport θα συμμετάσχουν με ακόμη δύο 208 WRX κάτω από το σήμα της νεοσύστατης Peugeot Hansen Academy με τα χρώματα των Red Bull και Total.

Για την Peugeot Hansen Academy, ο Davy Jeanney θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του WRX που θα γίνουν στην Ευρώπη, με προοπτική συμμετοχής σε δυο μη ευρωπαϊκούς γύρους. Επίσης, ο ρόλος του θα είναι να καθοδηγήσει τον πρωταθλητή στο RX Lites, Kevin Hansen, με τον τελευταίο να επικεντρώνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross, καθώς και σε επιλεγμένους γύρους του WRX. Και οι δύο θα τρέξουν με τα αγωνιστικά του 2015.

Για αυτή την 3η περίοδο, το PEUGEOT 208 WRX έχει δεχτεί διάφορες βελτιώσεις και ενώ το 2015 είχε δοθεί βαρύτητα στην εξέλιξη του σασί, φέτος οι μηχανικοί έχουν δώσει προτεραιότητα στον κινητήρα.

Οι δηλώσεις της ομάδας:


Bruno Famin (Διευθυντής Peugeot Sport)
«Δουλέψαμε πολύ σκληρά τον χειμώνα για να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Αυτή την σεζόν ελπίζουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο που έχουμε και να υπερασπιστούμε το στέμμα στο πρωτάθλημα των ομάδων και να διεκδικήσουμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα των οδηγών με την ενίσχυση του Sébastien Loeb. Ο Sébastien θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εγκλιματιστεί στον κόσμο του rallycross. Ξέρουμε πως μαθαίνει πολύ γρήγορα, αλλά το επίπεδο του σπορ γίνεται πιο ανταγωνιστικό από χρονιά σε χρονιά. Η εμφάνιση μεγάλων ονομάτων όπως του Sébastien Loeb και του Ken Block είναι σίγουρο πως θα προβάλλουν περισσότερο το πρωτάθλημα. Το World RX έχει όλα τα στοιχεία για να γίνεται όλο και καλύτερο».

Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
«Είμαι ενθουσιασμένος απέναντι σε μία νέα πρόκληση. Το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Είναι δυνατό και στρίβει πολύ όμορφα. Σε σχέση με ένα αγωνιστικό ράλι, είναι πιο ωμό και αντιδρά λιγότερο προοδευτικά. Απαιτεί ένα οδηγικό στιλ που σου επιτρέπει να διατηρείσαι στην κορυφή και είναι πολύ διασκεδαστικό! Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ανακαλύψω διάφορα πράγματα, όπως τη μάχη πόρτα με πόρτα, την στρατηγική του αγώνα, την διαχείριση των ελαστικών, τους τζόκερ γύρους κ.α. Θα χρειαστεί να μάθω γρήγορα και πάνω απ’ όλα να κάνω υπερβάσεις επειδή δεν υπάρχουν και τόσες ευκαιρίες! Επίσης ελπίζω να είμαι όσο χρειάζεται γρήγορος, αυτή την στιγμή, είμαι σε καλή κατάσταση».

Το ΠΠ Rallycross θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πρόγραμμα 2016 (* οι γύροι προσμετρούνται στο European Rallycross Championship)

16-17 Απριλίου: Πορτογαλία (Montalegre)
7-8 Μαΐου: Γερμανία (Hockenheim)
14-15 Μαΐου: Βέλγιο (Mettet)*
28-29 Μάιου: Μεγάλη Βρετανία (Lydden Hill)
11-12 Ιουνίου: Νορβηγία (Hell)*
2-3 Ιουλίου: Σουηδία (Holjes)*
6-7 Αυγούστου: Καναδάς (Trois-Rivières)
3-4 Σεπτεμβρίου: Γαλλία (Lohéac)
17-18 Σεπτεμβρίου: Ισπανία (Barcelona)*
1-2 Οκτωβρίου: Λετονία (Riga)*
15-16 Οκτωβρίου: Γερμανία (Estering)
26-27 Νοεμβρίου: Αργεντινή (Rosario)

Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...