Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To νέο Focus γίνεται το επόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού της Ford.

Η Ford αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο Focus σαν αυτοκίνητο τουρισμού επόμενης γενιάς, με συμμετοχή σε παγκόσμια αγωνιστικά πρωταθλήματα –υπογραμμίζοντας έτσι τη φιλοσοφία της εταιρίας να αξιοποιεί τις πλατφόρμες των παγκόσμιων προϊόντων της.

Αυτή η στρατηγική κίνηση ανακοινώθηκε στην Έκθεση Speciality Equipment Manufacturers Association (SEMA) 2010 στο Las Vegas. Έτσι, η Ford αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δημοτικότητα σαν μία εταιρία που δημιουργεί προσιτές πλατφόρμες, με δυνατότητα αγωνιστικής χρήσης όπως τα μοντέλα Escort, Capri, Mustang και, πιο πρόσφατα, το Fiesta. Η παράδοση συνεχίζεται με το νέο Ford Focus που θα προαχθεί σε παγκόσμιο αυτοκινήτου τουρισμού, μέσα από τη συνεργασία των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων με το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας.

«Έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα για το νέο Focus, το οποίο έχει όλα τα προσόντα για παγκόσμιο αυτοκίνητο τουρισμού» δήλωσε ο Jost Capito, Director of Global Performance Vehicles & Motorsports Business Development. «Επιπλέον, η συνεργασία μας με ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες διασφαλίζει ότι το Focus θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη για να αγωνίζεται και να κερδίζει».

Η πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση προγραμματίζεται για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2011. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέχει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά Πρωταθλήματα όπως το Κινεζικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και οι 24ωροι αγώνες αντοχής, π.χ. ο κλασικός 24ωρος αγώνας του Nürburgring στη Γερμανία. Όπως το νέο Focus ST δρόμου, το αγωνιστικό Focus υιοθετεί τεχνολογία κινητήρα Ford EcoBoost™ που θα την μεταφέρει στην αγωνιστική πίστα.

Οι ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες βοηθούν τη Ford να εξελίξει κοινές τεχνικές προδιαγραφές για το αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς Super 2000 της FIA ενώ θα μπορούν και να διευρύνονται. Μέσα από τη συνεργασία, προσδιορίζονται τα ισχυρά σημεία και μοιράζονται ρόλοι για την εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η Ford θα υποστηρίξει τις αγωνιστικές ομάδες, προσφέροντας δεδομένα και εξαρτήματα παραγωγής ώστε να τρέχουν με πιο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία εξελίσσονται και έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Ωφελημένοι οι Πελάτες
Πέραν της αγωνιστικής δράσης του, το νέο Focus τουρισμού θα ωφελήσει και τους πελάτες του νέου Focus ST δρόμου.

«Η δέσμευση της Ford να εκμεταλλευτεί το μηχανοκίνητο αθλητισμό για την προώθηση οχημάτων υψηλών επιδόσεων είναι σαφέστατη και το επόμενο Focus ST δρόμου θα ωφεληθεί από το Focus τουρισμού» δήλωσε ο Capito. «Παρομοίως η εμπειρία από το Ford Racing Boss 302R μας οδήγησε στη δημιουργία του 2012 Mustang Boss 302».

Ένα κοινό Focus ST υψηλών επιδόσεων εξελίσσεται για όλες τις παγκόσμιες αγορές και προγραμματίζεται να λανσαριστεί κατά τη διάρκεια του 2012. Είναι η πρώτη φορά που η Ford δημιουργεί ένα υψηλού κύρους μοντέλο επιδόσεων για ένα παγκόσμιο κοινό.

Το πρόγραμμα εξέλιξης του Focus ST έχει αναλάβει το Global Performance Vehicles Group της Ford με μηχανικούς της Team RS (Europe) και της SVT (USA), οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στην εξέλιξη και βελτίωση αυτοκινήτων όπως τα εκπληκτικά Focus RS, Shelby GT500 Mustang και...
Raptor SVT F150.

«Το νέο Focus ST θα είναι το πρώτο μας πραγματικά παγκόσμιο όχημα δρόμου υψηλών επιδόσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε την ευκαιρία σε πολλούς πελάτες, από όλο τον κόσμο, να πάρουν μία πρώτη γεύση από την αναγνωρισμένη κληρονομιά ST της Ford» δήλωσε ο Capito. «Όπως τα μοντέλα ST και RS που προηγήθηκαν, το νέο Focus ST θα δοκιμαστεί σε πολλές διαφορετικές και απαιτητικές οδικές συνθήκες – στις στροφές των κλασικών Βρετανικών δρόμων Β, στη Γερμανική εθνική οδό (autobahn) και, προσεχώς, σε αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...