Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λήψη Πληροφοριών Οχημάτων Opel μέσω Κινητού Τηλεφώνου Διευκολύνει το Έργο της Διάσωσης

  • Η Opel είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει μία πύλη κινητής τηλεφωνίας για ομάδες διάσωσης
  • Πληροφορίες για 60 μοντέλα Opel από το 1991 θα προβάλλονται σε smartphones
  • Ψηφιακές κάρτες διάσωσης διατίθενται σε 10 γλώσσες σε όλη την Ευρώπη




Rüsselsheim. Σε επείγουσες καταστάσεις, ακόμα και τα δευτερόλεπτα – και συχνά τα εκατοστά – μετράνε. Για να απελευθερώσουν τραυματισμένους επιβάτες από ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, τα πληρώματα διάσωσης χρειάζονται ακριβείς πληροφορίες και γρήγορα: Που βρίσκονται οι ενεργοποιητές των αερόσακων, οι ενισχύσεις του αμαξώματος και οι σωλήνες καυσίμου; Πού είναι το ρεζερβουάρ ή η μπαταρία; Ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να κόψουν με το αλυσοπρίονο;


Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν αυτές τις πληροφορίες στις ομάδες διάσωσης εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η πρόσβαση στα δεδομένα ήταν συνήθως μία αργή διαδικασία. Τα πληρώματα έπρεπε συχνά να ψάχνουν σε εκατοντάδες σελίδες ενός ντοσιέ ή να αναζητούν τις πληροφορίες στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.



Ξεκινώντας άμεσα, η Opel αναρτά δεδομένα για περίπου 60 μοντέλα από το 1991 σε μια πύλη...
κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιοδήποτε smartphone με πρόσβαση στο Internet. Αυτή η δωρεάν υπηρεσία διατίθεται σε 10 Ευρωπαϊκές γλώσσες [1] και επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Σύντομα θα προσφέρεται και στην Τουρκική γλώσσα.


«Η Opel υποστηρίζει μία κεντρική πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας για ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοκινήτου, όπου όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να αναρτούν τα δεδομένα των οχημάτων τους» δήλωσε ο Jürgen Peitz, επικεφαλής τομέα ασφαλιστικής κατάταξης και τεχνολογίας επισκευών της Opel. «Με αυτό τον τρόπο η πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες στον τόπο ενός ατυχήματος θα γίνεται με ταχύτητα αστραπής, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου».


Η πύλη θα χρησιμοποιείται πρωτίστως από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις ομάδες άμεσης δράσης. Μέσω του www.opel-rescuecard.com θα επιλέγεται η κατάλληλη γλώσσα και θα γίνεται αναζήτηση για οποιοδήποτε μοντέλο Opel. Με την ανάρτηση των χρήσιμων αυτών στοιχείων στο Internet, οι ομάδες διάσωσης θα έχουν στη διάθεσή τους τις τελευταίες και πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία αναβάθμισης της σελίδας, η πύλη προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιοδήποτε στάνταρ μοντέλο smartphone. Μέσω του ζουμ τα μεμονωμένα εξαρτήματα και τα τμήματα του αμαξώματος προβάλλονται καθαρά σε μία μικρή οθόνη.

Με στόχο τη βελτιστοποίηση της υπηρεσίας έχει δημιουργηθεί μία ειδική σελίδα όπου οι χρήστες θα μπορούν να γράφουν τα σχόλιά τους ή να κάνουν υποδείξεις. Επίσης, υπάρχει μία λειτουργία ‘αποστολή σε ένα φίλο, για διάδοση της υπηρεσίας. Οι συστάσεις από επαγγελματίες προς τους συναδέλφους τους θα καθιερώσει σύντομα την πύλη καρτών διάσωσης ακόμα και για τους εθελοντές πυρόσβεσης.
Σε περίπτωση που οι ομάδες διάσωσης δεν χρησιμοποιούν τη λύση του κινητού, μπορούν να κατεβάσουν τις κάρτες διάσωσης (downloading) σαν αρχεία PDF μέσω Internet.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...