Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΔΕΗ παρέχει λεωφορεία στους δήμους που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Η ΔΕΗ μπαίνει και στο φυσικό αέριο

Η ΔΕΗ παρέχει λεωφορεία στους δήμους που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Η ΔΕΗ μπαίνει και στο φυσικό αέριο
Ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.


Ήδη η ΔΕΗ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach που διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα. Η ολοκληρωμένη υπηρεσία της ΔΕΗ θα αφορά αρχικά την δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών. Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια που θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά.

Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.

Ο Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων της ΔΕΗ κ. Φώτης Καραγιάννης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση και η αγορά φυσικού αερίου είναι δύο τομείς στους οποίος θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των απωλειών από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων των 1.500 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στη διαβούλευση για τις τεχνικές τους προδιαγραφές συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο τα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνουν τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών προμήθειας, αλλά και τη δραστηριοποίηση στη λιανική με προσφορά «πακέτων» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως ήδη κάνουν εναλλακτικοί προμηθευτές ενέργειας.

Επιπλέον, η πιθανότητα τροφοδοσίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε νησιά με φυσικό αέριο (εφόσον η λύση αυτή κριθεί πιο συμφέρουσα σε σχέση με τη διασύνδεση) δημιουργεί προϋποθέσεις και για ανάπτυξη δικτύων στα εν λόγω νησιά για πώληση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενδεχόμενο που επίσης εξετάζεται από τη ΔΕΗ.

Και το Ηράκλειο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Με δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus ενισχύεται ο δήμος Ηρακλείου στην προσπάθεια του για δύο διαδρομές με μικρά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Τα ηλεκτροκίνητα Mini Bus που θα ενισχύσουν τον Δήμο αφορούν στην υλοποίηση του έργου «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» ECORouTs στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Πρόκειται για ένα έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 24 μήνες, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 85% από κοινοτικούς πόρους και 15% εθνικούς, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020. Σύμφωνα με αναφορές στελεχών του δήμου Ηρακλείου στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος ο δήμος Ηρακλείου, και συνεργάζονται ο δήμος Χανίων και από την Κύπρο οι δήμοι Πάφου και Αραδίππου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του «ECORouTs» είναι 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του δήμου Ηρακλείου για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου ανέρχεται στα 813,530 ευρώ.

Ο γενικότερος σκοπός του έργου «ECORouTs» είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον.Παράλληλα στόχος είναι η υιοθέτηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα βελτιώνουν τη διαχείριση των μεταφορών και θα εισάγουν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές.


Κύριες δράσεις του έργου, μεταξύ άλλων είναι, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μικρού μεγέθους, η επάνδρωση και η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή λεωφορείων, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

«Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη σημαντική προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να δημιουργήσει δύο διαδρομές για μικρά λεωφορεία που επανασχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ» τονίζουν στελέχη του δήμου Ηρακλείου και επισημαίνουν πως πρόκειται για μία υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των Ηρακλειωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης χωρίς επιβάρυνση στην κυκλοφορία ενώ παράλληλα θα αναδεικνύει και θα ενισχύει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο. Στόχος είναι η μεταφορά του επιβατικού κοινού κατευθείαν στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από τη συντομότερη διαδρομή.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστή Μοχιανάκη, Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου, «ο δήμος Ηρακλείου κάνει ένα νέο άλμα στο στρατηγικό του σχεδιασμό για να ισχυροποιήσει την ταυτότητά του ως “έξυπνη πόλη”. Με ολοκληρωμένες πολιτικές στους τομείς της ενεργειακής κατανάλωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της τόνωσης και περαιτέρω εξειδίκευσης της οικονομίας της πόλης με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, της αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και την βελτίωση της ποιότητας ζωής».
πηγή




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...