Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Όλο και καλύτερα για την Beta

Με τους δύο πρώτους αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro να έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τον τρίτο να απέχει μόλις μερικές εβδομάδες, τα πράγματα πηγαίνουν ολοένα και καλύτερα για την ομάδα της Beta.

Στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη δόθηκε η αρχή για το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro στα μαλακά και λασπωμένα χώματα του Λαγκαδά. Στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινούσε, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας της Beta, Ηλίας Κυριλής, ερχόταν με το βάρος ενός ακόμη τραυματισμού. Έχοντας κάνει μια καλή προετοιμασία και με όπλο τη νέα του αγωνιστική...
RR 350 του 2014, ο Ηλίας Κυριλής αφοσιώθηκε κατά την διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα στην προετοιμασία του ενόψει του πρωταθλήματος enduro, αλλά η τύχη για άλλη μια φορά δεν ήταν με το μέρος του. Στον πρώτο του κιόλας επίσημο αγώνα για το 2014, το scramble του κυπέλλου νότιας Ελλάδας στο Ναύπλιο, στις 16 Φεβρουαρίου και μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του enduro, ο Αθηναίος αναβάτης που εντυπωσίασε πέρυσι με τις επιδόσεις του, είχε μια πτώση κι ένα ακόμη τραυματισμό στο πόδι.



Ήταν ακόμη μια φορά μέσα στους τελευταίους μήνες που ο Ηλίας θα αναγκαζόταν να υποστεί την επίπονη ψυχολογικά και σωματικά διαδικασία της αποθεραπείας, με τους υψηλούς του στόχους για το πρωτάθλημα enduro να αναπροσαρμόζονται άμεσα. Στο ελάχιστο διάστημα των δύο εβδομάδων μέχρι τον αγώνα του Λαγκαδά, ο Ηλίας κλήθηκε για άλλη μια φορά να παλέψει με τον πόνο και την ψυχολογική κούραση ενός τραυματισμού, με την συμμετοχή του στον αγώνα να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Σε έναν ιδιαίτερο λοιπόν αγώνα, με λάσπη και βροχερές συνθήκες, ο Ηλίας οδήγησε με σύνεση καταφέρνοντας να τερματίσει στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης και την τέταρτη της κατηγορίας του, Ε2. Την ίδια στιγμή, ο ψηλόλιγνος αναβάτης από την Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Κουμαντσιώτης, επάνω στην δική του Beta RR 400, τερμάτιζε τον αγώνα του Λαγκαδά στην δέκατη θέση της Ε2 και την εικοστή δεύτερη της γενικής κατάταξης. Τερματισμό είδε στον Λαγκαδά και ο περσινός πρωταθλητής νότιας Ελλάδας, Βασίλης Πετρόπουλος, επάνω στην δική του δίχρονη Beta RR 300.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro μετακόμισε σε ένα ιστορικό για το σπορ τόπο, στα χώματα της Πεντέλης. Με την εκκίνηση να δίνεται από την πλατεία της παλιάς Πεντέλης, μέρος οπού εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες είχε ξεκινήσει το αγωνιστικό enduro της Αττικής, περισσότεροι από εκατό αναβάτες συμμετείχαν σε έναν αγώνα με έντονη την παρουσία ενός τσουχτερού κρύου. Από το σύνολο των αναβατών που έτρεξαν στην Πεντέλη, ένα ποσοστό που άγγιζε το 10% συμμετείχε με μοτοσυκλέτα της Beta, με αρκετές σύγχρονες τετράχρονες και δίχρονες “Ιταλίδες” να γεμίζουν τις δύο μικρές ειδικές του αγώνα.

Αρκετά πιο ανεβασμένος, οδηγικά αλλά και ψυχολογικά, ο Ηλίας Κυριλής έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του στην Πεντέλη. Και μπορεί να επέλεγε να αποφύγει το ρίσκο στην ειδική motocross, όμως κατάφερνε εξαιρετικά περάσματα από την έτερη ειδική διαδρομή, τύπου enduro. O συνδυασμός των καλών του χρόνων στις ειδικές καθώς και το σπουδαίο στοιχείο της σταθερότητάς του, έφεραν τον αναβάτη της Beta στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, κάτι που με το δεδομένο του πρόσφατου τραυματισμού του μπορεί δικαιολογημένα να χαρακτηριστεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο αγώνας της Πεντέλης, όμως, είδε κι έναν ακόμη αναβάτη με μοτοσυκλέτα της Beta να διακρίνεται στην δεκάδα της γενικής.

Ο λόγος για τον Γιώργο Κοινωνά, ο οποίος επάνω στην δικιά του Beta RR 400 και την υποστήριξη του Worksbike Factory Team, κατάφερε να πλασαριστεί στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης. Σε έναν αγώνα με υψηλές απαιτήσεις, αρκετό κρύο και μια δύσκολη απλή διαδρομή, ο Χάρης Αλεξόπουλος κατάφερε να φέρει κι αυτός το δίχρονο Beta RR 300 του στον τερματισμό.

Μετά και από τις τελευταίες επιτυχίες, όλοι ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που θα γίνει στις 27 Απριλίου στην Βέροια.


Betamotor S.p.A. authorised importer
29 Ν. Dimitrakopoulou street, ATHENS 11742
Tel: +30 210 9211877-9225930
http://www.betamotor.gr
info@betamotor.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...