Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εντυπωσιακό ορόσημο παραγωγής για το εργοστάσιο της Opel στη Θουριγγία: Ένα Opel ADAM το 3.000.000ό αυτοκίνητο παραγωγής Eisenach

Τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο Eisenach – αυτό το ορόσημο γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες το εργοστάσιο της Adam Opel AG στη Θουριγγία. Πολλοί εξέχοντες προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους η Πρωθυπουργός Christine Lieberknecht παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ένα λευκό Opel ADAM με Arden Blue οροφή που πέρασε θριαμβευτικά από τη γραμμή συναρμολόγησης στις ...
11:30 π.μ. εν μέσω χειροκροτημάτων. Στο τιμόνι βρισκόταν μία γυναίκα η οποία γνωρίζει πώς να χειρίζεται το ADAM, αφού το οδηγεί στο Opel Rallye Cup: η τηλεπαρουσιάστρια Lina Van de Mars.

Το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης του Eisenach ήταν ένα Opel Vectra που παρουσιάστηκε αμέσως μετά τη Γερμανική επανένωση το 1990. Συνολικά 1.2 δις ευρώ έχουν επενδυθεί στο Eisenach από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή – πιο πρόσφατα σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ για το ADAM.

Ήδη πάνω από 80.000 οχήματα ADAM έχουν παραγγελθεί σε όλη την Ευρώπη από πέρσι που λανσαρίστηκε – αναμφισβήτητη επιτυχία για το εργοστάσιο που, μαζί με το Corsa, πετυχαίνει υψηλή αξιοποίηση δυναμικότητας και καλές μελλοντικές προοπτικές. Όπως δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, η απόφαση για την παραγωγή του ADAM στο Opel Eisenach ήταν απόλυτα σωστή: «Είναι μία πρόκληση να κατασκευάζεις ένα αυτοκίνητο όπως το ADAM με απόλυτα κορυφαία ποιότητα. Με όλες τις επιλογές εξατομίκευσης, αυτό δημιουργεί τεράστια πρόκληση στους τομείς προγραμματισμού, διακίνησης και παραγωγής. Η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εξελίξει και κατασκευάζει ένα μικρό αυτοκίνητο στη Γερμανία.»

Η Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας Christine Lieberknecht τόνισε το σημαντικό ρόλο της Opel στην περιοχή σαν εργοδότης και κινητήρια δύναμη για την ίδρυση άλλων βιομηχανιών: «Το Opel Eisenach είναι αναπόσπαστο τμήμα της Θουριγγίας! Θέλουμε η επιτυχημένη ιστορία του εργοστασίου του Eisenach να συνεχιστεί! Επί πολλές γενιές τώρα, η αξιοπιστία και η ποιότητα χαρακτηρίζουν τα προϊόντα Opel, και τα έχουμε αναδείξει σε πραγματικά αντικείμενα cult. Το ADAM έχει όλα τα απαραίτητα για να γίνει επίσης ένα cult αυτοκίνητο.»

Από την αρχή, το Eisenach ήταν ένα εργοστάσιο του δημιούργησε αίσθηση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εδώ, εφαρμόστηκε ένα νέο σύστημα που διασφάλιζε κορυφαία ποιότητα με μικρούς χρόνους παραγωγής. Το εργοστάσιο έθεσε πρότυπα – για παράδειγμα με την εμπλοκή των εργαζομένων, τις συνεχείς βελτιώσεις και ένα προηγμένο σύστημα διακίνησης. Ήδη το 1993, η GM επέλεξε το Opel Eisenach για να λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης του Group. Περισσότεροι από 16.500 εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφθεί τη Θουριγγία για να εξοικειωθούν με τις προηγμένες μεθόδους παραγωγής. Το Eisenach έχει προσελκύσει επίσης διαπρεπείς προσκεκλημένους, από τον Καγκελάριο Helmut Kohl (1990 και 1992) μέχρι τον Αμερικανό Πρόεδρο Bill Clinton (1998).

Το Eisenach θα εξακολουθήσει να παίζει σημαντικό ρόλο για την Opel και τη GM. Η Διευθύντρια του Εργοστασίου Elvira Tölkes δήλωσε τα εξής, «Θα εξελίξουμε περαιτέρω την ποιότητα, απόδοση και ανταγωνιστικότητά μας προετοιμάζοντας το εργοστάσιο του Eisenach για ένα επιτυχημένο μέλλον.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...