Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το BMW Art Car του David Hockney στην Έκθεση Paris Photo Los Angeles

Στα πλαίσια της δεύτερης έκδοσης της Paris Photo που φιλοξενήθηκε τις ημέρες αυτές στα Στούντιο των Paramount Pictures στο Los Angeles, η BMW παρουσίασε με υπερηφάνεια το 850CSi Art Car του David Hockney. Σχεδόν 20 χρόνια από την εποχή της δημιουργίας του το 1995, το Art Car επέστρεψε στις ρίζες του στο LA, την πόλη που διαμένει ο Hockney πάνω από 40 χρόνια. Ο Hockney περιέγραψε τον τρόπο προσέγγισης του project ως εξής:
«Είναι καλό να παρουσιάζεις το αυτοκίνητο με τρόπο που να μπορείς να βλέπεις το εσωτερικό του». Και έκανε πράξη την ιδέα του με το πολύ δικό του, προσωπικό στυλ pop art, που έγινε δημοφιλές όπως το αντίστοιχο του Andy Warhol.

Το BMW Group είναι Επίσημος Εταίρος του Paris Photo LA και τη βραδιά πριν τα εγκαίνια της έκθεσης λανσάρισε στις ΗΠΑ το λεύκωμα BMW Art Car. Η πρώτη έκδοση αφορά τη Συλλογή BMW Art Car Collection. Πρόκειται για έναν εικονογραφημένο κατάλογο με την ιστορία των θρυλικών BMW Art Cars και εκδίδεται από τον οίκο Hatje Cantz.

Από το 1975, διακεκριμένοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν αυτοκίνητα BMW της εποχής τους εκφράζοντας διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις. Τα δεκαεπτά εκθέματα της σημερινής Συλλογής Art Car περιλαμβάνουν έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως οι Frank Stella, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Jenny Holzer, Olafur Eliasson και ο Jeff Koons, που ανέλαβε και την εικονογράφηση του εξωφύλλου του λευκώματος. Τα Art Cars αποτυπώνουν την πολιτιστική και ιστορική εξέλιξη της τέχνης, του ντιζάιν και της τεχνολογίας και έχουν εκτεθεί σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο, όπως το Guggenheim και το Λούβρο. Στις 200 σελίδες με τις 148 φωτογραφίες πορτρέτα και συνεντεύξεις παρουσιάζονται τα μοτίβα και οι τεχνικές των καλλιτεχνών καθώς και η ιστορική εξέλιξη της συλλογής με περιγραφικό τρόπο.

Στον 11ο χρόνο της συνεργασίας με την Paris Photo, η BMW παρέχει και φέτος υπηρεσίες μεταφοράς σημαντικών προσώπων (VIP shuttle). Εκτός από το Art Car του David Hockney, η BMW θα παρουσιάσει το i8, που εγκαινιάζει μία νέα εποχή βιώσιμων επιδόσεων. Με τη φουτουριστική σχεδίαση και την επαναστατική τεχνολογία του, το i8 είναι το πιο προηγμένο αισθητικά σπορ αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο με αμάξωμα από ανθρακονήματα και το πρώτο plug-in υβριδικό υψηλών επιδόσεων της BMW.

Πάνω από μία δεκαετία τώρα, η BMW συμμετέχει ενεργά στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τέχνης όπως η Frieze σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, η Art Basel σε Χονγκ Κονγκ, Μαϊάμι και Βασιλεία, και οι Berlin Gallery Weekend και TEFAF Maastricht.

Σχετικά με την Πολιτιστική Δέσμευση της BMW

Επί 40 και πλέον χρόνια, το BMW Group έχει πρωτοστατήσει ή συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 πολιτιστικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία επικεντρώνεται κυρίως σε δράσεις με θέμα τη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη, τη τζαζ και κλασική μουσική καθώς και την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν.

Το 1972, ο Gerhard Richter δημιούργησε τρεις πίνακες ζωγραφικής μεγάλης κλίμακας ειδικά για το φουαγιέ των κεντρικών γραφείων του BMW στο Μόναχο. Από τότε, καλλιτέχνες όπως οι Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim και Anna Netrebko έχουν συνεργαστεί με την BMW. Επιπλέον, η εταιρία έχει αναθέσει σε διάσημους αρχιτέκτονες όπως οι Karl Schwanzer, Zaha Hadid, και Coop Himmelb(l)au, το σχεδιασμό σημαντικών εταιρικών κτιρίων και εργοστασίων. Το 2011, το BMW Guggenheim Lab, μία παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Solomon R. Guggenheim, του Μουσείου Guggenheim και του BMW Group γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη. Το BMW Group υποστηρίζει την απόλυτη δημιουργική ελευθερία σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες όπου εμπλέκεται, θεωρώντας την απαραίτητη για πρωτοποριακά καλλιτεχνικά έργα και σημαντικές καινοτομίες σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...