Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Πρεμιέρα για τα Opel Νέα Vivaro & Movano στο Birmingham - Νέο Vivaro με αποδοτικούς κινητήρες turbo diesel και κομψή σχεδίαση - Νέοι κινητήρες Movano, μείωση κατανάλωσης και εκπομπών CO2

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τα νέα μοντέλα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Opel στο Birmingham: η νέα γενιά Vivaro κάνει το ντεμπούτο της ενώ το Opel Movano λανσάρει επίσης τους ισχυρούς, νέους και εξαιρετικά οικονομικούς κινητήρες του την Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου που ξεκινά σήμερα (29 Απριλίου – 1 Μαΐου).

Το νέο Opel Vivaro είναι πρακτικότερο, αποδοτικότερο και ελκυστικότερο από ποτέ. Η δεύτερη γενιά συνδυάζει τη λειτουργικότητα ελαφρού επαγγελματικού οχήματος και τα πλεονεκτήματα ενός κινητού γραφείου με την άνεση και τη σχεδιαστική γοητεία επιβατικού αυτοκινήτου. Έχει όλα τα προσόντα για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία: οι ποικίλες εκδόσεις του είναι τώρα...
μακρύτερες, με αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου και περισσότερους χώρους στην καμπίνα. Στο εσωτερικό προσφέρει προηγμένη τεχνολογία infotainment IntelliLink με πλοήγηση φιλική προς το χρήστη καθώς και στοιχεία εξοπλισμού που εύκολα το μεταμορφώνουν σε κινητό γραφείο. Το νέο Vivaro είναι επίσης εξαιρετικά οικονομικό: κάτω από το καπό βρίσκονται νέοι κινητήρες turbo diesel που μειώνουν την κατανάλωση στα 5,7 lit / 100 km και τις εκπομπές CO2 στα 149 g/km – οι καλύτερες τιμές στην κατηγορία, που ωφελούν και την τσέπη των ιδιοκτητών.



Το Vivaro είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο στη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων Opel και εντάσσεται στη σημαντική στρατηγική ανάπτυξης DRIVE! 2022. Για το λανσάρισμα του νέου Vivaro, η Opel επένδυσε 95 εκατομμύρια Ευρώ στο Βρετανικό εργοστάσιό της στο Luton αναδιοργανώνοντας το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων. Το τιμόνι του τομέα Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων Opel ανέλαβε τώρα ο Steffen Raschig, ο οποίος γνωρίζει καλά τα πλεονεκτήματα του νέου Vivaro όπως και των ισχυρών κινητήρων του Movano. Το Movano υιοθετεί τώρα την προηγμένη τεχνολογία BiTurbo diesel που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τους ρύπους – ελαττώνοντας και το λειτουργικό κόστος. Όπως το Vivaro, το Movano έχει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει ESC στάνταρ, συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αλλά και τον καθρέπτη τυφλού σημείου στο αλεξήλιο του συνοδηγού για βελτιωμένη σφαιρική ορατότητα.

«Το Movano έχει κατανάλωση μειωμένη έως 1,5 lit / 100 km σε συνδυασμό με περισσότερη ισχύ, με αποτέλεσμα να είναι οικονομικότερο, ισχυρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ» σχολιάζει ο Steffen Raschig. «Επιπλέον, διαθέτει μία γκάμα χαρακτηριστικών ασφάλειας και άνεσης που μέχρι πρότινος προσφέρονταν προαιρετικά. Το Movano που παρουσιάζεται σήμερα και θα διατίθεται για παραγγελία από τον Ιούνιο, αξιοποιεί στο έπακρο αυτά τα πλεονεκτήματα και προσφέρει καλύτερη αξία από ποτέ.

Κορυφαίοι κινητήρες: BiTurbo diesel με ισχύ έως 120 kW/163hp και μειωμένη κατανάλωση

Η νέα γκάμα κινητήρων του Movano περιλαμβάνει τώρα πέντε turbo diesel, μεταξύ των οποίων δύο προηγμένες μονάδες 2.3 BiTurbo που είναι εντελώς νέες. Διαθέτοντας δύο υπερσυμπιεστές, συνδυάζουν άριστες επιδόσεις με εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2. Ο BiTurbo με 100 kW/136hp και ροπή 340 Nm μειώνει τις εκπομπές ρύπων μέχρι οκτώ τοις εκατό (15 grams) στα 180 g CO2 / km χάρη στην τεχνολογία Start/Stop που προσφέρεται στάνταρ. Η κορυφαία έκδοση BiTurbo, με ισχύ 120 kW/163hp και ροπή 360 Nm, αυξάνει την ισχύ του Movano κατά 13hp και τη ροπή κατά 10 Nm. Με το Start/Stop στάνταρ, πετυχαίνει επίσης τεράστια μείωση εκπομπών CO2 κατά 39 g / 100 km και κατανάλωσης κατά 1,5 lit diesel / 100 km, ή 18% – τιμές με θετικές προεκτάσεις για την τσέπη των ιδιοκτητών και το περιβάλλον.

Η βασική έκδοση Movano εφοδιάζεται με κινητήρα 2.3 turbo diesel που τώρα παράγει 81 kW/110 hp, αύξηση 10 hp. Όπως η άλλη έκδοση 2.3 CDTI με 92 kW/125 hp, διατηρεί τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με εξαιρετικά βελτιωμένες επιδόσεις. Το 125 hp Movano είναι περίπου 3,5 δευτερόλεπτα ταχύτερο κατά την επιτάχυνση 80 - 120 km/h με έκτη σχέση. Και με τη βασική μονάδα 110hp είναι κατά πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερο. Η χρήση μιας κοντύτερης έκτης σχέσης συμβάλλει στις παραπάνω βελτιώσεις.

Και ενώ το extra-long L4 Movano panel van ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμο μόνο με διπλούς τροχούς στον πίσω άξονα, τώρα προσφέρεται και με μονούς τροχούς σε διάφορα ύψη οροφής. Οι μονοί τροχοί παρέχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Η περιοχή φόρτωσης μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών είναι 300 mm φαρδύτερη, διευκολύνοντας τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου όγκου. Το όχημα είναι επίσης ελαφρύτερο και επομένως καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Επιπλέον, το συνολικό λειτουργικό κόστος μειώνεται, καθώς αλλάζουν ή αντικαθίστανται λιγότερα ελαστικά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα για το νέο Movano είναι ότι τα διαστήματα service έχουν επεκταθεί στα δύο χρόνια.

Στάνταρ ασφάλεια: Κορυφαίες τεχνολογίες και βέλτιστη σφαιρική ορατότητα

Παράλληλα με την άριστη οικονομία, η ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική στο νέο Opel Movano όπως και στο Vivaro.Η αναβαθμισμένη έκδοση διαθέτει επίσης τη νέα γενιά του συστήματος Electronic Stability Control (ESC) στάνταρ – και μία γκάμα τεχνολογιών που υποστηρίζουν τον οδηγό και κάνουν το ταξίδι ασφαλέστερο. Μεταξύ αυτών είναι Hill Start Assist που διατηρεί την πίεση πέδησης για περίπου δύο δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός αφήσει το πεντάλ φρένου, αποτρέποντας έτσι την προς τα πίσω κύλιση του οχήματος κατά την εκκίνηση σε επικλινή επιφάνεια. Το Trailer Stability Program μετρά τις ταλαντώσεις ενός τρέιλερ κατά τη ρυμούλκηση και εάν αυτές φτάσουν σε κρίσιμο επίπεδο, το σύστημα φρενάρει αυτόματα τους σχετικούς τροχούς του Movano για σταθεροποίηση του τρέιλερ και αποφυγή πιθανού ατυχήματος. Ο βελτιωμένος έλεγχος πρόσφυσης (TC) παρέχει καλύτερη πρόσφυση ανεξάρτητα από την ποιότητα του οδοστρώματος, και αποτρέπει την ολίσθηση των τροχών (σπινάρισμα).

Στο εσωτερικό του Movano, ένας εντελώς νέος, μεγάλος, κυρτός καθρέπτες στο αλεξήλιο του συνοδηγού βελτιώνει τη σφαιρική ορατότητα. Αυτός περιστρέφεται για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει και προς το ‘τυφλό σημείο’ στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου ώστε να εντοπίζει έγκαιρα πιθανούς κινδύνους. Οι οδηγοί του Movano απολαμβάνουν αυξημένη ασφάλεια και όταν χρησιμοποιούν την καμπίνα σαν κινητό γραφείο με τα συστήματα infotainment CD 16 BT USB, με Bluetooth και δύο θύρες USB στάνταρ, και το CD 16 BT USB DAB με ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (Digital Audio Broadcast).

Το Opel Movano με νέους κινητήρες, αναβαθμισμένη ασφάλεια και ανανεωμένα συστήματα infotainment θα κυκλοφορήσει στη Γερμανική αγορά στα τέλη του φετινού καλοκαιρού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...