Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Audi A3 “World Car of the Year 2014”»

Το Audi A3, το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις premium hatchback της μάρκας με σήμα τους τέσσερις κύκλους είναι ο νικητής του θεσμού “World Car of the Year. Είναι η δεύτερη νίκη της Audi στην δεκαετή ιστορία του θεσμού καθώς το Audi A6 είχε κερδίσει τον αντίστοιχο τίτλο το 2005.

Η τρίτη γενιά του Audi A3 είναι επίσημα ο παγκόσμιος νικητής αφού ψηφίστηκε σαν το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς 2014 έναντι των 23 αντιπάλων του από τα 69 μέλη της επιτροπής έγκριτων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου που προέρχονται από 22 χώρες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, κ. Rupert Stadler δήλωσε:
“Το Audi A6 ήταν ο πρώτος νικητής του θεσμού και είμαστε ευτυχείς που και το Α3 επανέλαβε την ίδια επιτυχία αφού ψηφίστηκε σαν “World Car of the Year 2014”. Το μοντέλο επιδεικνύει όλη τη τεχνογνωσία της μάρκας σε όλους τους τομείς όπως στην τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής, τα συστήματα μετάδοσης και τηλεματικής καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Αυτό το βραβείο είναι επίτευγμα όλης της εταιρείας και σημαντικό να το γιορτάζουμε”.

Το νέο Audi A3 διατίθεται εκτός της 3θυρης έκδοσης και στην έκδοση, Sportback, Cabriolet, και των 3 όγκων, Sport Sedan με κινητήρες Turbo FSI και TDI.
Ένα επίσης σημαντικό και παράλληλα μοναδικό για την premium hatchback κατηγορία του, είναι η έκδοση Α3 g-tron, μια τεχνολογία μέσω της οποίας το ελκυστικής σχεδίασης Audi A3 Sportback μετακινείται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο CNG ή εφόσον απαιτηθεί, το αυτοκίνητο κινείται μέσω ενός χαμηλού κυβισμού βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI.
Η μέγιστη απόδοση του νέου Audi A3 g-tron φτάνει τους 110hp, η ροπή του τα 200Nm, ενώ οι επιδόσεις του, απόλυτα ικανοποιητικές: Μέγιστη ταχύτητα τα 197 χλμ/ώρα – 0-100 μόλις 10,8’’.
Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερης μνείας για το νέο Audi A3 g-tron είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων που φτάνουν μέχρι και τα 88gr/χλμ, ενώ η μικρή κατανάλωση, που αγγίζει μόλις τα 3,2λίτρα/100χλμ προσφέρει μια αυτονομία της τάξεως έως και των 1.300 χιλιόμετρων.

Μέσα στην χρονιά το A3 Sportback θα διατίθεται και στην έκδοση e-tron με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid το οποίο επιτρέπει μετακίνηση έως 50 χιλιόμετρα στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και συνολική αυτονομία 940 χιλιόμετρα. Η Audi προσφέρει πράσινη τεχνολογία στους πελάτες της αφού συνεργάζεται με τον πάροχο ενέργειας Lichtblick Hamburg SE. Όλη η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και παράγεται αποκλειστικά στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Έτσι το A3 e-tron κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων όταν είναι σε ηλεκτρική λειτουργία.



Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Audi κ. Δημήτρης Καββούρης δήλωσε: “Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που από το 1996 που πρωτοεμφανίστηκε το Α3, το έχουν καταστήσει με την προτίμησή τους τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στα hatchback της πολυτελούς κατηγορίας κι ένα από τα επιτυχημένα αυτοκίνητα σε πωλήσεις για το σύνολο της αγοράς αυτοκινήτου διαχρονικά. Η σημαντική αυτή διάκριση του “World Car of the Year 2014” επιβεβαιώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το Α3 θέτει σε παγκόσμιο επίπεδο για μια ακόμα φορά τα standards στην κατηγορία του.

Κάνοντας αναδρομή στα 16 επιτυχημένα χρόνια διάθεσης του Α3, ξεκινώντας το 1996 με την πρώτη γενιά του μοντέλου, η Audi ίδρυσε μια εντελώς νέα κατηγορία στην αγορά, την premium hatchback. Η δεύτερη γενιά ακολούθησε το 2003 με την προσθήκη της έκδοσης Cabriolet στις γνωστές 3θυρες και Sportback εκδόσεις ενώ στην τρίτη γενιά προστέθηκε και η έκδοση Sport Sedan.

Με τη νίκη του Audi A3, η Audi διατηρεί τον τίτλο της σαν τον κατασκευαστή με τους περισσότερους παγκόσμιους τίτλους. Η μάρκα με τους τέσσερις κύκλους έχει προηγουμένως κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους “World Performance Car”, δύο “World Car Design” καθώς και τον πρώτο της τίτλο “World Car of the Year”.

Συνολικά, η Audi έχει κερδίσει 7 τίτλους στον θεσμό World Car of the Year.
  • 2005 Audi A6 World Car of the Year
  • 2007 Audi RS 4 World Performance Car
  • Audi TT World Car Design of the Year
  • 2008 Audi R8 World Performance Car
  • Audi R8 World Car Design of the Year
  • 2010 Audi R8 V10 World Performance Car
  • 2014 Audi A3 World Car of the Year

Στοιχεία κατανάλωσης για το Audi A3:

Audi A3:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 7.1 – 3.2
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 165 - 85

Audi A3 Sportback:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 7.0 – 3.2
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 162 – 88

Audi A3 Sportback g-tron:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 5.2 – 5.0
Κατανάλωση CNG σε kg/100km: 3.3 – 3.2
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 120 - 88

Audi A3 Sportback e-tron:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 1.5
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 35

Audi A3 Cabriolet:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 7.1 – 4.2
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 165 – 110

Audi A3 Sport Sedan:
Μέση κατανάλωση l/100 km: 7.0 – 3.8;
Εκπομπές ρύπων CO2 – συνδυασμένου κύκλου σε g/km: 162 - 99

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...