Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ



Του Παναγόπουλου Θάνου


Μεγάλο πρόβλημα για τα δημόσια οικονομικά παραμένει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, το οποίο ανθεί χωρίς να είναι σε θέση η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει επαρκώς. Η συγκεκριμένη μορφή λαθρεμπορίου εκτιμάται ότι στερεί από τα κρατικά ταμεία περί τα 600 εκ. ευρώ ετησίως, καθώς ο τζίρος του υπολογίζεται στα 1,5 δισ. ευρώ (ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μισή και πλέον μονάδα του ΑΕΠ) παρά τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί. Όπως μάλιστα τονίζουν ειδικοί, η κατάσταση παραμένει ακόμη ανεξέλεγκτη. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται όπως αναφέρουν μια απουσία του κράτους, ειδικά σε περιπτώσεις όπως είναι ο έλεγχος της διακίνησης καυσίμων ναυτιλίας, χωρίς όπως προσθέτουν να διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι (όπως π.χ. στους εφοδιασμούς των πλοίων με αφορολόγητα καύσιμα). Μεγάλη κλοπή δημοσίου χρήματος παρατηρείται ακόμη στο πετρέλαιο θέρμανσης παρά την ισχύ του συστήματος "'Ηφαιστος".

Καταφανώς προβληματισμένο με την κατάσταση αυτή, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανέθεσε και νέες αποστολές στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) όσον αφορά στο κύκλωμα αυτό. Ειδικότερα, κατέστρωσε πρόγραμμα για ελέγχους -που άρχισε ήδη να διενεργεί- σε πρατήρια και φορτηγά αυτοκίνητα, με έμφαση στα πετρελαιοειδή η ΥΠΕΕ. Προς το παρόν, συνεργεία της πραγματοποίησαν με ειδικές αυτοκινούμενες μονάδες, οι οποίες φέρουν μηχανήματα ανάλυσης πετρελαίου και φορητοί αναλυτές ανίχνευσης νοθευμένου καυσίμου, 245 ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, εκ των οποίων 98 σε πρατήρια καυσίμων και 147 έλεγχοι διακίνησης, κατά τους οποίους έγινε και έλεγχος καυσίμων των φορτηγών για την πιθανότητα χρήσης πετρελαίου θέρμανσης ως κίνησης.

Από τους παραπάνω ελέγχους, διαπιστώθηκαν 32 φοροφυγάδες με παραβάσεις φορολογικού και τελωνειακού χαρακτήρα, για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταλογισμού. Ποσοστά που δείχνουν πως το συγκεκριμένο οικονομικό έγκλημα έχει και έκταση και βάθος και πως τα μέτρα που έχει λάβει τα τελευταί χρόνια η κυβέρνηση δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι έλεγχοι των πρατηρίων και των μεταφορικών μέσων πάντως, θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, αποτελώντας προτεραιότητα για την ΥΠΕΕ, η οποία θα εξετάσει και τα αποθέματα των πρατηρίων σε πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο πρόγραμμα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».
atlasmusic.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...