Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρία κορυφαία μοντέλα από το Rüsselsheim

Την άνοιξη του 1964, η Opel αναμόρφωσε τα μοντέλα της στην premium κατηγορία και, μετά από ένα διάλειμμα 20 ετών, στόχευσε ξανά στους αγοραστές πολυτελών sedan. Τα Kapitän, Admiral και Diplomat ήταν το "Big Three" της, όπως αναφέρονταν στις διαφημίσεις της εταιρίας. Τα οχήματα υιοθετούσαν γραμμική σχεδίαση εμπνευσμένη από τα πρότυπα μοντέλα της μητρικής...
εταιρίας της Opel, General Motors. Σχεδιαστές και κριτικοί αποκάλεσαν αυτό το είδος στυλ ‘νέα υπόσταση’ ("new objectivity"), σηματοδοτώντας μία αποχώρηση από το ‘διακοσμητικό’, τύπου μπαρόκ αμάξωμα.

Το αμάξωμα αυτών των τριών αεροδυναμικών και αισθητικά προηγμένων μοντέλων ήταν ίδιο και, με μήκος 4.95 m και πλάτος 1.90 m, έδωσε μία νέα διάσταση στην premium κατηγορία. Η Opel έδειξε το μεγαλείο της!

Και ενώ το Kapitän, ήδη το δημοφιλέστερο εξακύλινδρο στη Γερμανία, κυκλοφορούσε σε νέα έκδοση, και το πολυτελές Admiral συνέχιζε την επιτυχία του διάσημου προ-πολεμικού μοντέλου με το ίδιο όνομα, το Diplomat έγινε το νέο top model της Opel. Επεκτείνοντας τη γκάμα μοντέλων της προς τα πάνω, η Opel ήταν η μοναδική Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσέφερε μία πλήρη προϊοντική γκάμα: από το Kadett μέχρι το Rekord, και από το Kapitän και Admiral μέχρι το Diplomat, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν το κατάλληλο αυτοκίνητο.

Η σειρά κατάταξης στην premium κατηγορία προσδιοριζόταν από το επίπεδο εξοπλισμού και το μέγεθος του κινητήρα. Το Kapitän ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο της σειράς με ενιαίο πάγκο καθισμάτων μπροστά, προσφέροντάς του εξαθέσια διάταξη ενώ τα άλλα δύο μοντέλα είχαν ξεχωριστά εμπρός καθίσματα.

Τα Kapitän και Admiral έφεραν το γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα 2.6L 100 hp, που εφοδιάζονταν με υδραυλικά ωστήρια χωρίς απαιτήσεις συντήρησης για πρώτη φορά. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό ήταν το πλήρως συγχρονισμένο 4-τάχυτο κιβώτιο με επιλογέα στο τιμόνι. Ένα σπορ κιβώτιο με κεντρικά τοποθετημένο επιλογέα ή το διτάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσφερόταν με έξτρα χρέωση. Ένα σύγχρονο σύστημα πέδησης διπλού κυκλώματος με εμπρός δισκόφρενα ήταν στάνταρ.

Ο κινητήρας του Diplomat προερχόταν από τις ΗΠΑ: μία V8 μονάδα 4.6 L με 190 hp παρείχε ισχύ στη ναυαρχίδα της οικογένειας. Ενώ τα Kapitän και Admiral είχαν τελική ταχύτητα 155 km/h, το Diplomat έφτανε τα 200 km/h και επιτάχυνε από στάση στα 100 km/h σε 11 δεύτερα. Πολυτέλεια, κομψότητα και χαρακτήρας ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Diplomat: στο εσωτερικό κυριαρχούσαν μοκέτες με βαθύ πέλος, βελούδινη ταπετσαρία και ταμπλό με αληθινή ξύλινη επένδυση, καθώς και ένα ταχύμετρο τύπου κινητής λωρίδας που έφτανε τα 250 km/h. Μία οροφή από βυνίλιο, ανακλινόμενα καθίσματα, τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, εξωτερικοί καθρέπτες ρυθμιζόμενοι από το εσωτερικό και φώτα στην περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών ήταν πρόσθετες αποκλειστικές λεπτομέρειες εξοπλισμού. Υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης και πέδησης καθώς και προβολείς ομίχλης ανήκαν στον στάνταρ εξοπλισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...