Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ducati γιορτάζει 40 χρόνια επιτυχιών L-twin

Η έναρξη της παραγωγής της νέας Superbike της Ducati, της 1199 Panigale, συμπίπτει χρονικά με την νίκη του Paul Smart στην Imola το 1972. Σε αυτόν τον διάσημο αγώνα “200 Miglia Imola” όπου δεύτερος τερμάτισε ο teammate του Paul Smart, ο Bruno Spaggiari, εδραιώθηκε η εμπνευσμένη τεχνολογία του Fabio Taglioni, ο διάσημος πια L-twin Desmo κινητήρας. Η καινοτόμος αυτή σχεδίαση «τρέχει» τις μοτοσυκλέτες της Ducati, στους αγώνες αλλά και στους δρόμους για 40 χρόνια.

Η νίκη στην Imola ήταν η αρχή για μια σειρά διεθνών επιτυχιών για τις μοτοσυκλέτες της Ducati βασισμένες στα σχέδια του Taglioni.

O Mike Hailwood νίκησε το 1978 τον αγώνα...
Tourist Trophy με ένα Ducati 900, ο Tony Rutter πήρε τίτλους με την 600 TT2 Pantah από το 1981 έως και το 1983, πρωταθλήματα επίσης κατακτήθηκαν κι από τον Virginio Ferrari και τον Marco Lucchinelli με την 750 F1 ο οποίος κέρδισε και το φημισμένο Battle of the Twins στη Daytona το 1986.

Από το 1988 και μετά, τα SBK της Ducati, 851, 888, 916, 996, 998, 999, 1098 και 1198 κυριαρχούν στους αγώνες κομίζοντας στη Ducati 17 Παγκόσμιους Τίτλους Κατασκευαστών αλλά και 14 Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών όπως επίσης και 300 νίκες στην κατηγορία των SBK!

Αν περιηγηθείτε στο επίσημο site της Ducati θα μπορέσετε να δείτε την πορεία και τα γεγονότα που ώθησαν τον Taglioni στην κατασκευή της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας (βασισμένης στο 750 GT) που στήθηκε στο grid της Imola πριν από 40 χρόνια με οδηγούς τον Paul Smart και τον Bruno Spaggiari.

Η ομάδα αυτή – μοτoσυκλέτες & αναβάτες - αποδείχθηκε άξιος ανταγωνιστής του διασημότερου και πιο επιτυχημένου μέχρι και σήμερα οδηγού αγώνων, του Giacomo Agostini με την MV του. Η νίκη επανέφερε τη Ducati όχι μόνο στο εθνικό προσκήνιο αλλά την καθιέρωσε ξανά στη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό κοινό.

Η Ιταλική φίρμα της Bologna θα διοργανώσει ένα διαγωνισμό κλασικών μοτοσυκλετών Ducati – Ducati Vintage Contest – γιορτάζοντας τον ιστορικό αγώνα της Imola αλλά και τα 40 χρόνια επιτυχιών του L-twin Desmo κινητήρα στο WDW 2012 με τον Paul Smart αυτοπροσώπως!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...