Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H General Motors "ανέβασε" τη Wall- Στο "κόκκινο" η Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,09% στις 10.415 μοναδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,15% στις 1.094 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη ύψους 0,28% στις 2.216 μονάδες. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,89% στις 5.302,87 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC βρέθηκε στο -0,41% στις 3.647,33 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,32% στις 6.186,31 μονάδες.

Κέρδη στη Wall

Μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμων και ρευστοποιήσεις οι αμερικανικοί δείκτες έδειξαν σημάδια αντίστασης και κατάφεραν να κλείσουν με κέρδη και τη σημερινή συνεδρίαση. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ενεργειακό κλάδο, επισκιάστηκε αφενός από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των εταιρειών και αφετέρου από διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην αλλαγή του σκηνικού βοήθησε και η κατάθεση τελικά της αίτησης προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο από τη General Motors, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία να προχωρά σε δημόσια εγγραφή.

Η παρολίγο χρεοκοπημένη GM,...
ολοκλήρωσε τη γραφειοκρατική διαδικασία για τη δημόσια εγγραφή της (IPO), φιλοδοξώντας να αντλήσει κεφάλαια ύψους 15-20 δισ. δολαρίων.

Με απώλειες 2,6% κινήθηκε η Target, παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου. Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν κατά 14%, καθώς το πρόγραμμα περικοπής δαπανών αντιστάθμισε τις απογοητευτικές πωλήσεις.

Στο -1,3% βρέθηκε η Deere. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 47% στο γ΄τρίμηνο χρήσης, τα οποία, ωστόσο, απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στον αντίποδα, στο +3,4% κινήθηκε η Potash, μετά την επιθετική προσφορά εξαγοράς της από τη BHP Billiton, ύψους 40 δισ. δολαρίων. Όπως ανακοίνωσε διατηρεί το ποσόν των 130 δολ. ανά μετοχή.

Αλμα 6,5% και για την U.S. Steel, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν η εταιρεία να δέχεται πρόταση συνεργασίας από την ArcelorMittal.

Κέρδη ύψους 2,6% για την Analog Devices, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Ανοδικά 4,5% κινήθηκε η Mosaic, μετά την ανακοίνωση της Macquarie ότι μπορεί να προχωρήσει σε προσφορά για την εξαγοράς της.

Πτώση κατά 800.000 βαρέλια στα 354,174 εκατ. βαρέλια εμφάνισαν τα αποθέματα πετρελαίου για τη βδομάδα που πέρασε, έναντι κάμψης 1,3 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, ΕΙΑ.

Ακόμη, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 39.000 βαρέλια στα 223,3 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν άνοδο κατά 1,069 εκατ. βαρέλια στα 174,2 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγική δυναμικότητα αυξήθηκε στο 90% από 88,1% ενώ οι εκτιμήσεις την τοποθετούσαν στο 87.5%.

Κατοχυρώνει τα κέρδη η Ευρώπη

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφού υπό το βάρος του μεταλλευτικού κλάδου οι επενδυτές προέβησαν σε κατοχύρωση κερδών. Το «όχι» της προσφοράς εξαγοράς της Potash στην BHP Billiton, και η νέα κάτω των εκτιμήσεων προσφορά της δεύτερης, δημιούργησε ανησυχίες για τη δυνατότητα του κλάδου να δημιουργήσει νέα δυνατότερα σχήματα.

Πτωτικά κατά 0,3% έκλεισε ο δείκτης Europe Stoxx 600 στις 257,7 μονάδες μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1,1%.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο...reporter.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...