Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστορικά κέρδη για την Τata λόγω Jaguar

Oι επιδόσεις της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τata ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αποφέροντας στην εταιρεία τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας εικοσαετίας. Η εξαγορά της Jaguar και της Land Rover από την αμερικανική Ford πριν από δύο χρόνια αποδεικνύεται εξαιρετικά επιτυχημένη κίνηση για τον πρόεδρο της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ράταν Τάτα, καθώς η αναθέρμανση της ζήτησης για πολυτελή οχήματα έδωσε ώθηση στα κέρδη του ομίλου κατά το β΄ τρίμηνο του έτους. Το καθαρό κέρδος για την περίοδο ΑπριλίουΙουνίου έφτασε τα 327 εκατ. ευρώ (19,89 δισ. ρουπίες), ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχαν καταγραφεί ζημιές ύψους 54 εκατ. ευρώ. Η εκτίναξη των εσόδων σε ιστορικά επίπεδα αποδίδεται τόσο στις αυξημένες πωλήσεις πολυτελών οχημάτων όσο και στην τεράστια εμπορική επιτυχία του μικρού και φθηνού οχήματος Νano.

Το ίδιο τρίμηνο η Τata πούλησε συνολικά...
181.708 οχήματα, με τις πωλήσεις να καταγράφουν άνοδο σε ετήσια βάση 48%. Οπως ήταν αναμενόμενο η δημοσιοποίηση των επιδόσεων του ομίλου γέμισε με ικανοποίηση τα στελέχη της εταιρείας τα οποία προβλέπουν ότι η άνοδος των πωλήσεων και της κερδοφορίας θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες τροφοδοτούμενη κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές. Ενδεικτικό του «κατορθώματος» της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ινδία είναι ότι ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι γνώστες της αγοράς αυτοκινήτων ανέμεναν η κερδοφορία θα ξεπερνούσε τα 11 δισ. ρουπίες αλλά δεν θα ξεπερνούσε τα 19 δισ. ρουπίες. Η Jaguar και η Land Rover συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση της κερδοφορίας αποφέροντας καθαρά κέρδη 262 εκατ. ευρώ την προαναφερθείσα περίοδο. Ο 72χρονος Τάτα σκοπεύει να διευρύνει την γκάμα της Jaguar διαφοροποιώντας το κλασικό προφίλ του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων. Οι νέοι ιδιοκτήτες της άλλοτε βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζουν τώρα να προωθήσουν στην αγορά νέα μοντέλα Jaguar τα οποία όμως δεν θα μοιάζουν σε τίποτε με τις εμβληματικές λιμουζίνες. Τα τρία νέα μοντέλα Jaguar θα είναι πολυμορφικά, μικρά σε μήκος και πιο οικονομικά σε κατανάλωση ανταποκρινόμενα πλήρως στις επιταγές των καιρών, χωρίς όμως να υπολείπονται σε ποιότητα κατασκευής.

Το μόνο «κακό» που προκάλεσε η απροσδόκητη άνοδος των πωλήσεων είναι η έλλειψη σε μέσα παραγωγής. Η υψηλή ζήτηση ανάγκασε την Τata να ζητήσει τη συνδρομή της Ford προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κατασκευής νέων οχημάτων. Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg ο επικεφαλής του ομίλου σκοπεύει να ανοίξει νέα εργοστάσια στην Ινδία και στην Κίνα ώστε να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πηγές του αμερικανικού πρακτορείου αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες συζητώντας την πιθανότητα συνεργασίας για την κατασκευή κινητήρων.

Σε αναζήτηση προέδρου
Τον διάδοχο του Ράταν Τάτα αναζητούν στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μουμπάι, καθώς ο επί εικοσαετία πρόεδρος έχει προαναγγείλει την παραίτησή του στα τέλη του 2012. Το πρόσωπο το οποίο αναζητεί η πενταμελής επιτροπή «θα πρέπει να έχει περγαμηνές από το εξωτερικό χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και Ινδός» αναφέρει ο Αντρέα Γκολστάιν, στέλεχος του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη. Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει έναν όμιλο 96 εταιρειών που παράγει αυτοκίνητα, χάλυβα και τσάι ενώ έχει στην ιδιοκτησία του πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Ο Τύπος της Ινδίας «ποντάρει» πάντως στην υποψηφιότητα του ετεροθαλούς αδελφού του νυν προέδρου Νόελ Τάτα.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...