Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβείο σε τέσσερις κινητήρες για την BMW

Το BMW Group έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή στην εξέλιξη των κινητήρων και η φετινή βράβευσή του στον διαγωνισμό International Engine of the Year Awards, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της υπεροχής του.

Ο γερμανικός όμιλος διακρίθηκε σε τέσσερις από τις οκτώ κατηγορίες κυβισμού. Ανάμεσα στους κινητήρες που βραβεύθηκαν ήταν βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις, έξι και οχτώ κυλίνδρους.

Το κουαρτέτο της επιτυχίας περιλάμβανε τον V8 κινητήρα της BMW Μ3, τον εν σειρά εξακύλινδρο...
βενζινοκινητήρα με TwinPower Turbo, άμεσου ψεκασμού και VALVETRONIC, που χρησιμοποιείται στις σειρές 1, 3 και 5, τον τετρακύλινδρο diesel με TwinPower Turbo των μοντέλων Χ1, xDrive 23d και 123d και τέλος τον τετρακύλινδρο Twin Scroll turbo του ΜΙΝΙ Cooper S.

Η μεγάλη ποικιλία των βραβευμένων κινητήρων αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της υψηλής τεχνογνωσίας του ομίλου. Τα βραβεία του διαγωνισμού έχουν καθιερωθεί από το 1999. Από τότε πάνω από 50 νίκες έχουν κατακτήσει οι κινητήρες των μοντέλων BMW και ΜΙΝΙ.

Μεταξύ των κινητήρων μαζικής παραγωγής που έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό είναι ο τετρακύλινδρος 1,6 λίτρων του ΜΙΝΙ Cooper S, που φέτος σημείωσε την τέταρτη νίκη του. Την ερχόμενη χρονιά, εκτιμάται ότι σειρά θα έχει ο πρόσφατα λανσαρισμένος διάδοχος αυτού του κινητήρα στην κατηγορία κυβισμού 1,4-1,8 λίτρων. Πέραν της τεχνολογίας Twin Scroll και του άμεσου ψεκασμού βενζίνης που έχει κληρονομήσει από τον προκάτοχό του, ο νέος κινητήρας έχει επίσης μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων και ισχύ 184 ίππους. Επίσης, είναι ο πιο αποδοτικός κινητήρας στην κατηγορία του.

Η πρώτη νίκη στην κατηγορία των κινητήρων 1,8-2,0 λίτρων πήγε στον ισχυρότερο τετρακύλινδρο diesel της γκάμας BMW. Ο πλήρως αλουμινένιος δίλιτρος με TwinPower Turbo και άμεσο ψεκασμό common rail έχει ισχύ 204 ίππους. Ο V8 της Μ3 4,0 λίτρων, ισχύος 420 ίππων, κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο βραβείο στην κατηγορία κυβισμού μεταξύ 3,0 και 4,0 λίτρων. Εκτός από τις εκπληκτικές επιδόσεις, οι ειδικοί επεσήμαναν την άριστη λειτουργία των συστημάτων Auto Start/Stop, ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης και των άλλων τεχνικών της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics.

Στην Ελλάδα, η BMW, όπως και άλλες μάρκες που διαθέτουν μοντέλα υψηλού κυβισμού, έχει πληγεί από την άδικη φορολογική επιβάρυνση των αυτοκινήτων. Οι προσπάθειες των στελεχών της εστιάζονται στην αύξηση των πωλήσεων των βασικών εκδόσεων μερικών μοντέλων.

Ειδικότερα, το βάρος δίνεται στις 116i (1.600 κ.εκ. 122 ίπποι), 316i (1.600, 122 ίπποι), 318i (2.000, 143 ίπποι), 320i (2.000, 170 ίπποι) και 520i (2.000, 170). Οσον αφορά τα SUV, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Χ1 sDrive 1.8i με το μοτέρ 2.000 κ.εκ. ισχύος 150 ίππων. Πρόκειται για την πισωκίνητη έκδοση, που στερείται των πλεονεκτημάτων του συστήματος τετρακίνησης.

Είναι μια καλή επιλογή για όσους κινούνται κυρίως στο αστικό περιβάλλον. Η τιμή του βασικού πακέτου καθορίστηκε στις 30.350 ευρώ. Για τους έχοντες διατίθεται και η Χ1 xDrive25i (3.000 κ.εκ. 218 ίπποι), με αρχική τιμή 46.900 ευρώ, που συνοδεύεται με όλες τις επιπλέον επιβαρύνσεις (τεκμήρια, υψηλό κόστος χρήσης, περιορισμένη δυνατότητα μεταπώλησης κ.ά.).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...