Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στους αιθέρες ξανά το Solar Impulse για το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Στους αιθέρες ξανά το Solar Impulse για το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα
Στους αιθέρες ξανά το Solar Impulse για το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα  
Το αεροσκάφος ζυγίζει περίπου όσον ένα ΙΧ αυτοκίνητο και πετά χάρη σε ηλιακή ενέργεια που συγκεντρώνεται στις 17.000 φωτοβολταϊκές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στα φτερά του. Αποστολή του είναι να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς τη χρήση καυσίμων, κι έτσι να αποδείξει τη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των οικολογικών τεχνολογιών.


Στους αιθέρες βρίσκεται και πάλι το πρωτοποριακό αεροσκάφος Solar Impulse, συνεχίζοντας την προσπάθειά να ολοκληρώσει τον γύρο του κόσμου χωρίς να καταναλώσει ούτε μία στάλα υγρού καυσίμου.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών με προορισμό το Οχάιο, ταξίδι 1.100 χιλιομέτρων, που αναμένεται να διαρκέσει 18 ώρες.

Στόχος της αποστολής είναι να φτάσει στη Νέα Υόρκη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια να διανύσει τον Ατλαντικό, που θα είναι και το τελευταίο μεγάλο εγχείρημα στο ταξίδι του. Τελικός προορισμός είναι το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου άρχισε ο γύρος του κόσμου τον Μάρτιο του 2015.

Επιδίωξη των κατασκευαστών του Solar Impulse είναι να επιδείξουν τη βιωσιμότητα των οικολογικών τεχνολογιών. Το αεροσκάφος ζυγίζει περίπου όσον ένα ΙΧ αυτοκίνητο και πετά χάρη σε ηλιακή ενέργεια που συγκεντρώνεται στις 17.000 φωτοβολταϊκές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στα φτερά του, τα οποία ξεπερνούν σε μήκος τα φτερά ενός Boeing 747.
Σε νυχτερινές πτήσεις το αεροσκάφος χρησιμοποιεί ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στις μονάδες του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτή την τεχνολογία, το αεροσκάφος πετά κατά μέσο όρο με 46 χιλιόμετρα ανά ώρα, όμως η ταχύτητά του μπορεί να διπλασιαστεί όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια.

Εξ αιτίας της χαμηλής ταχύτητας, ο κυβερνήτης μπορεί να αναπαύεται μόνο κατά διαστήματα, με διαλείμματα διάρκειας 20 λεπτών.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο ταξίδι του Solar Impulse ήλθε το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι μπαταρίες του υπέστησαν βλάβη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να διανύσει τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι επισκευές διήρκεσαν μήνες.

Παρακολουθήστε ζωντανά το ταξίδι του Solar Impulse ΕΔΩ

Πηγή: ΣΚΑΪ



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...